خانه خشتی گزارش می دهد:
رویای داشتن آب در روستای اسلام آباد رفسنجان در انتظار بودجه
مسئول شورای روستای اسلام آباد گفت: با اعتباری حدود ۴ میلیارد تومان (با حفر یک حلقه چاه) مشکل آب روستا حل خواهد شد که به علت نداشتن بودجه همچنان مردم این روستا با مشکلاتی مواجه هستند .
به گزارش خبرنگار خانه خشتی، موضوع کمبود شدید آب که در اکثر روستاهای رفسنجان وجود دارد این روزها بیداد می کند ،نگاهی به وضعیت کمبود آب در برخی روستاها از جمله اسلام آباد و احمد آباد ما را بر آن وا داشت تا در بین مردم این دو روستا برویم و جویای مشکلات آنها در این زمینه باشیم .
مردم روستای اسلام آباد و احمد آباد ،این روزهای بلند تابستان که مصادف با ماه رمضان و با گرمی زیاد و کلافه کننده ای همراه است بدون آب سپری می کنند .
به گفته مردم اهالی این روستا ، وضعیت آب مخصوصا در فصل تابستان بحرانی است بعضی وقتها آب کلا قطع است یا فقط در روز دو ساعت بیشتر آب ندارند .
یک شهروند ساکن روستای اسلام آباد می گوید :مردم بیچاره این روستای با وعده ای توخالی مسئولین شهر در سال گذشته چه دلخوش بودند ؟
وی می افزاید :ما در قسمتی که زندگی می کنیم هر ۲۴ ساعت دو ساعت بیشتر آب نداریم از این دوساعت هم آنقدر فشار آب بسیار ضعیف است که به سرکنتور نمی رسه وشبها که از ساعت ۱۰ شب تا ساعت ۶ صبح ما کلا آب نداریم .
شهروند دیگری می گوید : مردیم از بی آبی ! و ماه رمضان هست اکثر نمازهای صبح را با تیمم می خوانیم !ساعتهایی هم که آب هست انقدر فشار آب کم است که مدت زمان زیادی طول می کشد تا آب جمع شود و مورد استفاده قرار گیرد .
شهروند دیگری در ادامه می گوید :وضعیت آب در اینجا واقعا بحرانی است بسیار اوقات در طول شبانه روز آب نداریم و اگر یک ساعت آب داشته باشیم، آن هم بیشتر نصیب کسانی می شود که در مسیر آب قرار گرفته اند و یا به کمک موتور پمپ هایی که در منزلشان نصب کرده اند آب بی رمق مانده در لوله ها را سراریز منبع آبی می کنند که بر پشت بام خود نصب کرده اند .
یکی از ساکنین خیابان اندیشه اسلام آباد می گوید :باور نمی کنید که در ماه رمضان سحرها آب برای وضو گرفتن نداریم چند بار هم با مسئولین نامه نگاری کردیم و مراجعه حضوری داشتیم ولی تا کنون هیچ اقدامی نشده است .
یک شهروند که ساکن خیابان ابهت است از مصرف بی رویه آب توسط کارگران ساختمانی شاکی است و می گوید :در این وضعیتی که آب برای خوردن و آشامیدن نداریم بعضی از افراد برای ساخت و ساز و بنایی از آب مصرفی استفاده می کنند .
وی در ادامه می گوید :ما نه تنها در این روستا از مشکل کم آبی رنج می بریم حتی نزدیک چهار سال است که در زمینه خط تلفن ثابت هم ثبت نام کرده ایم ولی هنوز خبری نشده است و همچنین اخیرا هم علاوه بر این مشکلات، نوسانات برق هم به مشکلات این روستا اضافه شده است از مسئولین خواهشمندیم حداقل اگر مشکل آب را حل نمی کنید مشکل دیگری را به آن اضافه نکنید .
وی می افزاید :نوسانات ، قطع و وصل شدن برق از ۲۰ روز پیش باعث مشکلاتی از جمله از کار افتادن بعضی از وسایل برقی و… شده است .
حاج محمود جعفری مسئول شورای روستای اسلام آباد در گفتگو با ما با اشاره به اینکه هنوز اقدام جدی در خصوص مشکل آب این روستا صورت نگرفته است گفت :در تاریخ ۵ مهر ۹۴ در خصوص مشکل آب این روستا جلسه ای با فرمانداری داشتیم و هنوز اقدام جدی در این خصوص صورت نگرفته است .
وی تصریح کرد :مهندس خدادادی مسئول شبکه آب و فاضلاب روستایی در آن جلسه بیان داشت که روستای اسلام آباد از زمان اجرای مجتمع حومه غربی در سال ۸۶ که به مجتمع متصل شده بدلیل اینکه در طراحی شبکه آبرسانی دیده نشده است و به شبکه وصل شده از ابتدا با مشکل آبرسانی مواجه شده و همچنین بدلیل نزدیک بودن روستای اسلام آباد به شهر و بحث شهرنشینی و گسترش بی رویه جمعیت با مضاعف شدن مشکل آب مواجه شده در حال حاضر برای حل مشکل مطالعات لازم (مهندسی مجدد )کل مجتمع انجام شده و برای تامین اعتبار به آب و فاضلاب کشور ارسال گردیده و براساس قول مساعد مسئولین استانی و کشوری مقرر گردیده که اعتبار لازم طی سالهای ۹۵-۹۶ تامین شود تا مشکل روستای اسلام آباد و بقیه روستاهای این مجتمع مرتفع گردد و همچنین مهندس سالاری هم در جلسه سال گذشته بیان داشت که شهرسازی به شکلی گسترش یافته که محدوده ارائه خدمات در نظر گرفته نمی شود و امکانات فعلی هم جوابگو نمی باشد .
جعفری با اشاره به اینکه مشکل آب در این دو روستا به علت عدم بودجه از طرف مسئولین آب و فاضلاب می باشد گفت :امسال هم ما پیگیر این موضوع هستیم و مسئولین هم در جواب ما می گویند ما امکانات فنی در این روستا را برای ۴۰۰ خانوار تامین کردیم در صورتیکه در سالهای اخیر به علت گسترش ساخت و ساز (بی رویه ) جمعیت این روستا به ۱۵۰۰ خانوار رسیده است و آب موجود جوابگوی این جمعیت نیست .
وی تصریح کرد : هماهنگی شده است باکسانی که با انشعابات غیر مجاز از آب مصرفی استفاده می کنند مجبور به دریافت مجوز باشند و همچنین اقدامات در خصوص نپرداختن فیش آب برخی از خانوارها هم صورت می گیرد.
وی بیان داشت :با صحبتهایی که با مسئول شبکه آب روستایی انجام شده است ، برای انتقال آب از هرمز اباد به تاج آباد نزدیک ۲٫۵ میلیارد تومان اعتبار لازم است .
وی افزود : ما ۱۳ کیلومتر شبکه لوله از امامزاده تا گورکه و از آنجا به اسلام آباد ایجاد شده و ظرفیت آب مصرفی ما ۱۵ لیتر در ثانیه بوده که الان به ۳۵ لیتر در ثانیه رسیده است .
وی در ادامه بیان داشت :با اعتباری حدود ۴ میلیارد تومان (با حفر یک حلقه چاه) مشکل آب روستا حل خواهد شد که به علت نداشتن بودجه همچنان مردم این روستا با مشکلاتی مواجه هستند .
سخن پایانی
البته مشکل کمبود آب منتهی به این دو روستا نمی باشد و در اکثر روستاهای اطراف وجود دارد لذا جا دارد مسئولین شهر نسبت به مشکلات چنین روستاهایی اقدام کند و همچنین همه باید در مصرف آب صرفه جویی کنیم و با استفاده بهینه از این نعمت خدادادی شکرگزار عملی این نعمت بی همتای خداوند باشیم و به یاد داشته باشیم،
” شکر نعمت ،نعمتت افزون کند
کفر ،نعمت از کفت بیرون کند .”