به گزارش پایگاه خبری خانه خشتی ، مسعود حیدری پور در مورد تفرجگاههای طبیعی یا به عبارت دیگر مناظر و مناطق گردشگاهی موجود در عرصه های منابع طبیبعی شهرستان و گردشگری در این مناطق اظهار داشت: وجود دو رشته کوه داوران و سرچشمه مناطق خوش آب و هوا و تفرجگاهی خوبی را در شهرستان ایجاد نموده است.
حیدری پور ادامه داد: مناظر جذاب در عرصه های منابع طبیعی شهرستان از جمله ارگهای ماسه ای، تپه های ماسه ای فعال ونیمه فعال کویر و زمینهای نمکی پلایای طبیعی ، رودخانه های فصلی مانند رود خانه راگه که بزرگترین ژئو پارک طبیعی در خاورمیانه است وجود دارد که می تواند زمینه ساز توسعه پایدار شهرستان باشد که از سال گذشته باهمکاری منابع طبیعی ، فرماندار محترم و با مشارکت بخش خصوصی اقدامات خوبی در حال انجام می باشد .
وی در خصوص طبیعت گردی، بوم گردی و اکوتوریسم که امروزه زیاد شنیده می شوند مختصری توضیح داد و بیان کرد: بوم گردی ، اکوتوریسم و طبیعت گردی عبارت است از سفری مسئولانه به جاذبه های طبیعی برای لذت بردن و درک طبیعت بطوری که گردشگر حافظ طبیعت باشد.
حیدری پور اکوتوریسم یا طبیعت گردی را گونهای از گردشگری دانست که در آن گردشگران به مناطق طبیعی همچون کوه، جنگل، دریا و … سفر می کنند و به دیدار از زیست بوم و طبیعت زنده میپردازند و گفت: گردشگری طبیعی نوعی گردشگری مسئولانه است که گردشگر باید نسبت به حفظ طبیعتی که در آن حضور می یابد خود را مسئول بداند.
وی بیان داشت: به گفته کارشناسان، فقدان فرهنگ مناسب طبیعتگردی از بین رفتن چشماندازهای زیبای طبیعی و مرگ محیط زیست و منابع طبیعی را به دنبال خواهد داشت.پیران و کهنسالان بازدید کننده از طبیعت که هر روز از تعداد آنان کم می شود، بریدن شاخه و سوزاندن درخت را گناه نابخشودنی می دانند و اعتقاد دارند هرکس شاخه ای از درختی بشکند، عضوی از خانواده اش می میرد و چه زیبا پیامبر عظیم الشأن اسلام (ص) در این باره فرموده است که شکستن شاخه ای از درخت به مانند شکستن بال فرشتگان است.
حیدری پور اضافه کرد: با این حال به نظر می رسد این باور مثبت به نسلهای کنونی منتقل نشده و هر روز شاهد آسیب به طبیعت بکر این مرز و بوم از سوی طبیعت گردان هستیم. واین در حالیست که سازمان جهانی جهانگردی ۵۰ درصد گردشگران را در سال ۲۰۲۰ طبیعتگرد دانسته و قرن حاضر را قرن طبیعتگردی نامیده است اما آیا با این روند تخریب جایی برای طبیعت گردی تا آن سال باقی خواهد ماند.
وی توسعه صنعت اکوتوریسم را بدون فرهنگ سازی برای برقراری ارتباط سالم با محیط زیست و حفظ آن را باعث نابودی طبیعت دانست و اعلام کرد: ریختن زباله هایی همچون ظروف پلاستیکی که نمی توانند خورده و تجزیه شوند و برای صدها سال تجزیه نشده در طبیعت باقی می مانند و به مرور زمان اتمسفر، زمین و آب را آلوده می کنند.
حیدری پور گفت: طبیعت گردی باید بدون خسارت به منابع طبیعی انجام شود و طبیعت گردان باید نکات حفاظتی را رعایت کنند.
وی افزود: حضور طبیعت گران ناآگاه و غیر مسئول فشار زیادی بر طبیعت وارد می کند، آتش سوزی مراتع و جنگلها مهمترین تهدید برای محیط زیست و منابع طبیعی به شمار می رود. اغلب آتش سوزیهای جنگل و مرتع در این شهرستان بر اثر بی توجهی گردشگران و چوپانان است.
حیدری پور از وقوع آتش ابرار نگرانی کرد و اظهار داشت: در سال جاری ۱۴۰هکتار در ۳۰فقره آتش سوزی در استان اتفاق افتاده که یک مورد آن در سطح ۳ هکتار آتش سوزی در منطقه راویز بوده است.
وی تصریح کرد: آتش سوزی بیشتر در مناطق کوهستانی اتفاق خواهد افتاد و این مناطق دارای شیبهای بالا بوده و امکان تردد وسایل نقلیه سبک و سنگین در آنها وجود ندارد براین اساس اطفای حریق به سختی انجام خواهد .
حیدری پور بیان داشت: برای جلوگیری از تخریب طبیعت باید ورود گردشگران به مناطق طبیعی با اعمال محدودیت زمانی و محدودیت راهها همراه باشد و لزوم ارائه مجوز ورود به مناطق طبیعی و لزوم بازگرداندن زبالهها از این مناطق باید مورد توجه قرار گیرد.
وی اعلام کرد: ما بعنوان محافظان منابع طبیعی از مردم رفسنجان تقاضا مندیم در زمان حضور در عرصه های منابع طبیعی از ریختن زباله در طبیعت خوداری کرده و زباله ها را درکیسه زباله ریخته از محیط خارج کنند.
حیدری پور گفت: مردم از بریدن و قطع سرشاخه های درختان وبوته های مرتعی خوداری کنند و بهتر است وسایل پخت و پز یا هیزم خشک همراه داشته باشند.
وی بیان داشت: افراد بایستی در روشن کردن آتش دقت کنند جائی آتش روشن کنندکه امکان سرایت آن به بوته ها و درختان وجود نداشته باشد پس از اتمام پخت وپز آتش را خاموش و از خاموش بودن آن مطمئن گردند اگر آتش سرایت کرد خونسردی خودرا حفظ کرده وبا امکانات موجود مانند ریختن آب یا خاک بروی آتش اقدام کنند و موضوع را با شماره گیری کد۱۵۰۴ به اطلاع منابع طبیعی برسانند.