پایگاه اطلاع رسانی خانه خشتی رفسنجان

بومی‌سازی بیش از ۴ هزار قلم قطعات مورد نیاز مس در در اوج تحریم های آزار دهنده

به گزارش خبرنگار خانه خشتی، نظری پیش از ظهر امروز در آئین تجلیل از اصحاب رسانه که با حضور فرمانداران رفسنجان و شهربابک و جمعی از مدیران مجتمع مس ، مسئولین فرهنگ و ارشاد اسلامی دو شهرستان در فرهنگسرای شهر سرچشمه برگزار شد، با تبریک روز خبرنگار و گرامیداشت یاد و خاطره شهید محمود صارمی و مرحوم محمد علی بمی نژاد وظیفه اصلی اصحاب رسانه را اطلاع رسانی و آگاهی رساندن دانست و گفت: منافع و امنیت ملی در عرصه ملی بایدحفظ شود و این دو مهم باید مورد توجه خبرنگار قرار گیرد.

وی افزود: در کار که خبرنگاران عمدتا انجام می دهند قضاوت وجود دارد و این قضاوت دیدگاه مردم را تغییر می دهد.

نظری تزریق امید در جامعه را مهمترین انتظار از اصحاب رسانه عنوان کرد و اظهار داشت: کمبودهای زیادی وجود دارد اگر قرار باشد مدام اینها مطرح شود یاس و ناامیدی بر جامعه حاکم می شود, تحلیل و نقد داشته ها به جای کمبود ها موجب ایجاد نشاط خواهد شد.

وی در ادامه به بخشی از عملکرد مجتمع مس منطقه کرمان پرداخت و گفت: در سال اقتصاد مقاومتی، مجتمع مس تولیداتی بیش از برنامه داشته و کارهای اقتصادی در شرکت مس در سالهای اخیر شدت گرفته است.

نظری بومی سازی قطعات را یکی از بزرگترین کارهای صورت گرفته دانست و گفت: تکنولوژی قطعات در ابتدا در اختیار آمریکا و سپس اروپا قرار داشت و تحریم های که بسیار ما را آزرد موجب شد تا در ١٢ سال گذشته بیش از ۴ هزار قلم بومی سازی شود که از این تعداد بیش از ٢هزار قلم در استان کرمان انجام شده است.

وی تصریح کرد: امسال ٨٠٠ هزار تن کنسانتره و ٢٠٠ هزار تن مس کاتدی در خاتون آباد و سرچشمه تولید شده است.

مدیر مس منطقه کرمان خاطر نشان کرد: بهره برداری از ۱۲ پروژه در استان کرمان با اعتبار ۹ هزار میلیارد تومان در افق توسعه شرکت مس که بیش از ٧۵ درصد در منطقه کرمان اتفاق می افتد قرار دارد.

وی افزود: تاکنون از این میزان بیش از ۴ هزار میلیارد هزینه شده که بخشی از هزینه از طریق منابع داخلی شرکت و بخش عمده توسط مشارکت بخش خصوصی و فاینانس خارجی در حال اجراست.

نظری بیان داشت: در افق توسعه مس منطقه کرمان در سال ٩٨ تولید یک میلیون و ١۵٠ هزار کنسانتره و رسیدن ظرفیت تولید مس کاتدی به ۴۴٠ هزار تن قرار دارد.

وی با بیان اینکه در بیشتر مواقع از مجتمع مس انتظار تولید شغل می رود تصریح کرد: اشتغال زایی را قطعا تکلیف می دانیم تا بتوانیم در کاهش نرخ بیکاری به دولت کمک کرده باشیم اما در شرکت های بزرگ سرمایه گذاری بسیار بالاست و از ٩میلیارد تومان حداکثر نیرویی که بتوانیم بگیریم ٣ هزار نفر در کل استان کرمان خواهد بود.

نظری ادامه داد: تصمیم دولت در خصوص ٧هزار و ۵٠٠ کارخانه نیمه فعال در صورت انجام می تواند اشتغالزایی خوبی را در کشور ایجاد کند.

وی افت شدید قیمت جهانی مس یکی از عوامل عدم تامین منابع مالی عنوان کرد و گفت: از سال ٩٢ تاکنون کارهای بزرگی صورت گرفته قیمت جهانی مس در سال ٩٠ ، ٨هزار و ٧٠٠ دلار بود و هم اکنون به نصف قیمت کاهش یافته و این معنای این است که درآمد شرکت مس نصف می شود.

نظری قیمت تمام شده محصول نهایی را مهمترین پارامتر سرپا نگه داشتن یک شرکت دانست و گفت:در سال ٩٢ بیش از ۵هزار و ١٠دلار به ازای یک تن کاتد هزینه میشد که با توجه به اقدامات لازم این میزان به زیر ۴هزار دلار رسید و توانست فشار ناشی از کمبود نقدینگی را کاهش دهد.

وی تصریح کرد: سال ٩۴ سال سختی برای کل کشور بود و شرکت مجبور شد که حتی در مقطعی برای پرداخت حقوق پرسنل از طریق وام اقدام کند .

نظری خاطر نشان کرد: شرکت مس خدمات ارزنده ای داشته اما کمتر رسانه ها به این مغوله می پردازند و عمدتا به عنوان نقاد و یکطرفه عمل می کنند.

وی در ادامه دخالت سیاسیون در تصمیمات مس را یکی از معضلات شرکت عنوان کردو گفت: برخی مشکلات شرکت مس ناشی از دخالت نمایندگان مجلس بوده که در مقطعی همکاران پذیرفتند, اگر نهادی در جایگاه اصلی خودش خدمت کند مشکلات به حداقل خواهد رسید.

نظری کمبود منابع مالی و بروکراسی اداری را از دیگر مشکلات مجتمع مس برشمرد و بیان داشت: بروکراسی اداری موجب می شود که کاری که طی دو روز انجام میگ بیش از شش ماه طول بکشد, کاری که در زمان خودش انجام نشود دیگر ارزش ندارد.

 

خروج از نسخه موبایل