به گزارش خانه خشتی ؛ حسینرضایی در مراسم آغاز بکار چهارمین کنگره ملی هیدروپونیک و تولیدات گلخانه ای در دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان، با اشاره به اینکه یک دهم سطح شهرستان به باغات پسته اختصاص پیدا کرده است اظهار داشت : حدود ۸۸ هزار هکتار طبق امار برداری که در سال ۸۸ انجام شده ،تا کنون نزدیک ۱۵۰۰هکتار طبق امار برداری جدید سطح کشت باغات کم شده و باغات دچار خشکیدگی شده اند .
وی افزود :با توجه به این شرایط ،می طلبد ما یک تغییرجهت داشته باشیم ،نزدیک ۱۵ هکتار فعلا سطح زیر کشت گلخانه ای داریم که سه دهم هکتار ان به هیدروپونیک اختصاص داده شده است .
رضایی تصریح کرد : از هزار حلقه چاه ،نزدیک ۳۷۲ حلقه چاه زیر ده اینچ فعالیت می کنند یعنی با توجه به این رقم ما باید به سمت کشت های گلخانه ای پیش برویم .
وی افزود : ای سی، اب این چاه ها تقریبا مناسب است ای سی بین ۱۵۰۰ تا ۳۵۰۰ داریم که واقعا امارخوبی است که در این سمت استفاده شود .
رضایی با بیان اینکه ۱۲۰۰کارشناس فارغ التحصیل کشاورزی داریم اذعان داشت : نزدیک به ۸۰۰ نفر انها بیکار هستند می توانند در این بحث استفاده شوند و هر هکتار ۱۲ نفر اشتغالزایی ایجاد می کندو بحث هیدورپونیک حمایت علمی و تخصصی میخواهد که دانشگاه ولی عصر حمایت خواهد کرد.
رضایی با اشاره به اینکه مصرف اب هر هکتار ۱۰ تا ۱۲ هزار متر مکعب در کشتهای روباز هست گفت :وقتی کشت زیر پلاستیک باشد مصرف اب کم می شود .مصرف اب در خیار سبز در کشور برای زیر پلاستیک یک میلیارد تومان وبرای گوجه فرنگی دو میلیارد متر مکعب صرفه جویی در کل کشور داشتیم .
رضایی با بیان اینکه درکشتهای هیدرو پونیک مصرف اب پایین است گفت :گلخانه ای که اقای کفایی ایجاد کرده است هزار مترش هر روز ۸۵۰ لیتر اب مصرف می کند که خیلی مصرف بالایی ندارد .
وی تصریح کرد : در شرایط روز باز مقدار مصرف یک متر مکعب، ۱۰ کیلوگرم است تقریبا در گلخانه های معمولی تبدیل به ۳۵ کیلو می شود و در گلخانه ها مدرن ۷۰ کیلوگرم هر هکتار تولید می شود .
وی افزود : در گلخانه های کرج سیستم جالب برای گرمایشی و سرمایشی ایجاد کرده بودند بطوریکه مصرف سوخت و انرژی بسیار پایین امده بود تا ۷۰ کیلوگرم در هر متر مکعب محصول تولید می کنند ؛ اینها نمونه های خوبی هستند که میتوان از تجارب انها استفاده کرد .
وی از بحث سازه ها به عنوان چالش در این حوزه نام برد و گفت : از جمله معضلی که در بیشتر گلخانه های کشور وجود دارد بحث استاندارد نبودن انهاست و توزیع نامعتدل گرمایشی و سرمایشی می باشد .
وی افزود : چالش بعدی بحث سوخت است ،متاسفانه برای هر هکتار گلخانه ۳۶۰ هزار لیتر در زمستان سوخت مصرف می شود .این سوخت ۲۵۰ تومان است برای هر کیلو گرم خیاری که ما داریم نزدیک ۲.۵ لیتر گازوئیل مصرف می شود قیمت ش از اب معدنی کمتر است .
وی بیان داشت :بحث انرژی اگر قیمت واقعی خودش را پیدا کند ما بیشتر گلخانه هامون با تهدید روبرو میشود، موضوع دیگه سیاست وزرات کشاورزی هم است بحث توسعه کشت گلخانه ای ،ما نزدیک ۸ هزار هکتار گلخانه داریم قرار است به ۴۰ هزار هکتار برسد .
وی بیان دشت :انرژی بحث مهمی است که باید مد نظر قرار گیرد و مسئله دیگر بازار است وقتی کشتهایمان سطحشان بالا رفت بازار انرا باید پیدا کنیم زیرساختهای بازاریابی محصول را داشته باشیم که فعلا در کشور فراهم نیست بخش صادرات ان هم باید هم مد نظر گرفته شود .