به گزارش خانه خشتی ؛صبح امروز به مناسبت هفته تعاون جلسه ای با حضور امام جمعه رفسنجان ، مجموعه تعاونی های رفسنجان و رئیس اداره کار شهرستان در محل دفتر امام جمعه برگزار گردید .
محمد عسکری معاون مدیرکل و رئیس اداره کار و رفاه اجتماعی رفسنجان در این جلسه ضمن بیان اینکه هفته تعاون از از ۱۳ تا ۱۹ شهریور ماه می باشد اظهار داشت :۳۵۰ تعاونی در رفسنجان وجود دارد که یک سوم آنها فعال هستند و بعضی فعال ها هم علت غیر فعال بودنش مبتنی بر این بوده است که فعالیتشون اتمام پیدا کرده است یا مشکلات مالی و کمبود نقدینگی داشتند .
وی افزود :شرکت های تعاونی اکثرا باسرمایه های خرد اعضا تشکیل شده اند به این منوال که یک تعداد اعضا با سرمایه های کوچک ولی با هدف مشترک و مشابه اقدام به سرمایه گزاری کردند تا کاری صورت گیرد .
وی با بیان اینکه حداقل تعداد نصاب برای تشکیل تعاونی ۷ نفر می باشد تصریح کرد : یکی از مزیت های شرکت تعاونی همین است که چند نفر با سرمایه گذاری کاری را شروع کنند و در نهایت سودش هم بین اعضا تقسیم می شود .
محمد عسکری ایجاد اشتغال ، رفاه اجتماعی وایجاد عدالت اجتماعی را نقش مهم شرکت تعاونی ها دانست و گفت : اگر تعاونی ها به وظایف خود عمل کنند می توانند نقش مهم و موثری را در جامعه داشته باشند .
وی بیان داشت :همه ساله در هفته تعاون جشنواره تعاونی و تقدیر از تعاونیهای برتر به صورت استانی و کشوری برگزار می شود که یازدهمین دوره ان امسال برگزار می شود .
وی اذعان داشت :در یازدهیمن دوره جشنواره تعاونی ها ،هزار تعاونی در سطح استان شرکت کردند که از این تعداد ۱۶ تعاونی حائز رتبه های برتر شدند .
عسکری افزود :از ۱۶ تعاونی ۴ تعاونی در مرحله استانی از شهرستان رفسنجان بوده اند که نسبت به دیگر شهرستانها ظرفیت بسیار خوبی بوده است .
وی افزود : با وجود اینکه از ۳۵۰ تعاونی ۲ سوم انها راکد می باشد ولی این رتبه نسبت به شهرستانهای دیگر رتبه حائز اهمیتی است .
رئیس اداره کار تصریح کرد :تعاونی دهیاری بخش مرکزی، تعاونی مجتمع مس ،تولیدکنندگان پسته و شرکت زیربنایی ۴ تعاونی برتر هستند .
وی بیان داشت :از ۱۶ تعاونی استانی که به مرحله برتری راه یافتند ۲ تعاونی ،دهیار بخش مرکزی و شرکت تعاونی تولیدکنندگان پسته از رفسنجان به مرحله جشنواره کشوری راه یافتند .
وی افزود : فردا جشنواره استانی برای تقدیر و تشکر از تعاونی ها برتر در کرمان برگزار می شود .
محمد عسکری خاطر نشان کرد :وزارت تعاون چند راهبرد اساسی را برای تحول در بخش تعاون تعریف کرده است که برای هر راهبرد ۷ برنامه درنظر گرفته شده است که جمعا ۴۹ برنامه برای بخش تعاون در نظر گرفته شده که اگر اجرایی شود هم به سهم ۲۵ درصد اقتصاد ملی می رسیم و هم در خود تعاونی ها یک تحولی و پیشرفت قابل توجه ای صورت می گیرد .
عسکری ترویج فرهنگ تعاون با استفاده از ظرفیتها و پتانسیل ها ،توانمدسازی منابع انسانی و مدیریت های شرکت تعاونی ،تعامل بین خود شرکت تعاونی برگزاری شبکه ارتباطی ،تقویت هماهنگی بین دستگاه های دولتی و عمومی ،تامین مشوق و منابع مالی ،،توسعه بازار تعاونی ها و تقویت برندها (معاملات به شکلی شود که نمایشگاه های داخل و خارجی برگزار شود جهت ارائه محصولات خودشان )،نظارت دولت بر این تعاونی ها را از جمله راهبردهای وزارت تعاون اعلام نمود .