بحران آب ، خنده را از پسته گرفته است

  • شناسه خبر: 107650
بحران آب ، خنده را از پسته گرفته است

آنچه کشاورزان رفسنجان را نگران کرده بحران آب، وجود خشکسالی ، سرمازدگی و گرمای شدید هوا در سال های اخیر و کاهش میزان تولید پسته این منطقه است …

خانه » آخرین اخبار » بحران آب ، خنده را از پسته گرفته است

به گزارش خانه خشتی، کشور پهناور ایران با داشتن بستر مناسب برای تولید و صدور محصولات غیرنفتی مانند پسته ، فرش ، زعفران و … از شهرتی بی نظیر در جهان برخوردار است و پتانسیل بالایی در زمینه افزایش صادرات غیرنفتی دارد.شهرستان رفسنجان  یکی از مناطقی است که ظرفیت بالایی در زمینه تولید پسته و کمک به این نوع صادرات دارد.
ارقام تجاری موجود پسته رفسنجان،  پسته احمد آقایی ، کله قوچی ، اکبری ، اوحدی ( فندقی) می باشد که با ظرفیت صادراتی ۷۰ درصد به کشورهای اتحادیه اروپا ، کشورهای آسیایی چون ژاپن ، چین ، هند ، پاکستان ، امارات و غیره صادر می شود.
گرچه پسته از محصولاتی است که به ویژه در طول سال‌های اخیر سود سرشاری را نصیب کشاورزان و البته دلالان این عرصه کرده است اما خسارت های این محصول نیز عمده و میلیاردی است.
بسیاری از کشاورزان احیای قنات ها و آب رسانی به موقع و تهیه سم های مناسب آفت کش را راهکاریی برای نجات درختان پسته می دانند.
آنچه کشاورزان رفسنجان را نگران کرده بحران آب ، وجود خشکسالی ، سرمازدگی و گرمای شدید هوا در سال های اخیر و کاهش میزان تولید پسته این منطقه است و به رغم ایجاد باغ های مکانیزه و همچنین استفاده از جدیدترین روش های علمی و همچنین آبیاری تحت فشار برای تولید پسته باز هم کاهش محصول را شاهد هستیم. خشکسالی  چاههای کشاورزی  را بی نصیب نگذاشته و همه چاه ها هم اکنون با مشکل کم آبی مواجه هستند. این خطر که به بلای جان کشاورزان تبدیل شده کشاورزان این منطقه را به شدت نگران کرده است. همین امر سبب شده مردم این منطقه خواستار انتقال آب از بقیه نقاط به منطقه رفسنجان  باشند تا بتوانند درختان پسته خود را از خطر بی آبی و خشکی نجات دهند. خشکسالی سالانه حدود یک متر از آب چاه های رفسنجان  را کاهش می دهد افت شدید آب چاه ها باعث شده تا برخی کشاورزان با کم آبی شدید مواجه شوند و در نهایت مجبور به رها کردن درختان پسته خود شوند.
پسته به لحاظ برخورداری از ارزش افزوده بالا نسبت به سایر محصولات کشاورزی، علاوه بر این که درآمدهای چشمگیری عاید شهرستان  می کند ، می تواند تا حد زیادی در اشتغالزایی مردم مناطق مختلف نیز موثر باشد از این رو توجه مسئولان به باغ های پسته رفسنجان به عنوان قطب تولید پسته در استان کرمان، ضرورتی بیش از پیش است. باید به این محصول توجه ویژه ای شود پسته از جمله درختانی است که در خاک شور و حتی با استفاده از آب شور توانایی رشد دارد و اگر درخت این محصول ارزشمند خشک شود هیچ درخت دیگری را نمی توان جایگزین آن کرد. گرچه اقدامات ترویجی نظیر برگزاری کلاس‌های آموزشی ، تهیه بروشورهای آموزشی، بازدیدهای کارشناسان از باغ ها ، آموزش استفاده صحیح از سم ها و راهنمایی‌‌های کارشناسان انجام شده ولی اینها کافی نیست و باید با توسعه این آموزش ها ، خسارت ها را به حداقل برسانیم.

منبع: هفته نامه خانه خشتی کویر

برچسب ها:
بحران آب پسته پسته رفسنجان
تلگرام
دیدگاه‌ها
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خانه خشتی منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
در جواب نظر :

  • امرال

    مشکل همینجاست که ما خیلی خیلی خوش بینانه و فضائی در همه زمینه ها قضاوت می کنیم . با تبلیغ همین ظرفیت و پتانسیل ها منابع آبی کشور رو به تحلیل و نابودی رفت . مدیریت کلان کشاورزی کشور هم که توان جهت دهی صحیح و اصولی کشاورزی را ندارد ، باب میل ما با همین فرهنگ بلندنظرانه و خوش بینانه ما همسو می شود و نتیجه اش این می شود همیشه در این کشاورزی به شکلی گرفتار بحرانی هستیم . باران می آید به شکلی خسارت داریم و باران نیست از خشکی می نالیم و هوا را عامل خسارت می بینیم و دلالان را . گویا قرار بوده که هوا هم باب میل ما رفتار کند و دلالان هم خدمت رایگانی انجام دهند. این سریال هوا و دلال در فضای بزرگ نمایانه و تبلیغاتی دولتی ها در مجموع و میانگین حاصلش فقر و نابودی تدریجی واحدهای کشاورزی می شود . در صنعت هم با پیکان همین مانور را داشتیم تا روزی بالاجبار به موزه فرستادیمش .
اخبار ویژه
اخبار رفسنجان