در حاشیه برگزاری نمایشگاه کتاب مس صورت پذیرفت:
رونمایی از کتب مؤلفین مس منطقه کرمان
مراسم رونمایی از سه عنوان کتاب مؤلفین مس منطقه کرمان با حضور مهندس نظری مدیر مس منطقه کرمان،حجت الاسلام کرمی مشاور فرهنگی مس منطقه کرمان و جمعی از مسئولین برگزار شد.
به گزارش خانه خشتی ، مراسم رونمایی از سه عنوان کتاب به نام زهاب های اسیدی تألیف مهندس حمیدرضا سیف و مهندس محمود علیپور،درسنامه پیرو متالورژی تألیف مهندس علی نوروزی بهجت و مهندس طاهره حاجبی و نیز متالورژی استخراجی مس تألیف مهندس علی انتظاری با حضور مهندس نظری مدیر مس منطقه کرمان،حجت الاسلام کرمی مشاور فرهنگی مس منطقه کرمان و جمعی از مسئولین برگزار شد.
مدیر روابط عمومی در سخنانی با اشاره برگزاری نمایشگاه کتاب مس همزمان در سرچشمه و شهربابک،از تألیف کتابهای ذکر شده به عنوان پیوند میان کار و دانش یاد کرد و افزود: لازمه پیشرفت و توسعه، افزایش دانایی است.
سید علی میرافضلی با اشاره به کارکردهای اساسی مطالعه کتاب گفت:کتابخوانی و مطالعه در دو بعد شخصی و اجتماعی برای افراد کاربرد دارد.
وی با اشاره به تفاوت دانش و دانایی اظهار داشت:دانایی قدرت به کارگیری و استفاده از دانش است که با کتاب پیوند خورده و در مرتبه ای بالاتر از دانش قرار دارد.
وی افزود:پیش نیاز دانایی مطالعه است و امروزه به دلیل پیشرفت تکنولوژی دسترسی به منابع مختلف کتاب آسان شده است.
میرافضلی در این خصوص اظهار داشت: ذخیره و بکارگیری دانش از راهکارهای اصلی پیشرفت و توسعه سریع است.
سپس معاون ذوب و پالایش مس منطقه کرمان کتابخوانی را یک صفت عنوان کرد و گفت: انسانها علاقمند به داشتن این صفت هستند.
مهندس علی نوروزی کتاب را حافظه بشریت دانست و افزود: بدون کتاب زندگی امکانپذیر نیست.
وی همچنین با اشاره به روند تالیف کتاب های ذکر شده از تمامی دست اندر کاران این امر تقدیر و تشکر کرد.
در ادامه مدیر طراحی و بهره وری انرژی مس منطقه کرمان با اشاره به نقش تعیین کننده کتاب در هدایت و پیشرفت علمی گفت:پدید آوردن آثار علمی از توصیه های مهم پیشوایان دین است.
مهندس مهدی جاودانی کتاب را وسیله ای برای مصون ماندن دانش بشری از تباهی دانست و افزود:سهم کتاب در انتقال علوم و دانش به مراتب بیشتر از سایر آموزش هاست.
وی با اشاره به فعالیت های گوناگون شرکت ملی صنایع مس ایران در نشر علم گفت:این شرکت با برنامه ریزی مستمر،کوشیده تا چهره ای شاخص در گسترش صنعت و معدن داشته باشد.
جاودانی همچنین به ارائه آماری از فرآیندهای انجام شده در گسترش فرهنگ مطالعه پرداخت و گفت:در سالهای گذشته آزمونهای دوره ای کتابخوانی با عناوین مختلف برگزار و از برندگان قدردانی شده است.
در جایی دیگر، رییس کتابخانه و مرکز اسناد مس منطقه کرمان درخصوص چاپ کتابهای رونمایی شده گفت:هر عنوان ازاین کتابها در هزار جلد به چاپ رسیده است.
مرضیه مصلی نژاد با اشاره به انجام نیاز سنجی استفاده از این کتابها در شرکت مس گفت:این کتابها هم در مجموعه مس و هم در دانشگاه تدریس خواهد شد.
در ادامه مراسم داستان نویس و پژوهشگر حوزه کتاب در سخنانی نقش شرکت مس را در زمینه فرهنگ کتابخوانی چشمگیر خواند و گفت: سرمایه گذاری های انجام شده در عرصه کتاب،ادبیات و سینما در میان صنایع بی نظیر است.
محمد علی علومی با اشاره به پیشینه ایرانیان در هنر و صنعتگری گفت:واژه هنر در فارسی باستان به معنای بهترین کاری است که انسان انجام میدهد.
وی با ارائه اظهاراتی در خصوص ایجاد صنعت در ایران گفت:صنعتگری در میان آریایی ها و اقوام بومی متمدن رواج داشته است.
وی افزود: آمیختگی تمدن آریایی و اقوام بومی به صنعتگری و دادگری آنان منجر شده است.
گفتنی است،درپایان مراسم با حضور مهندس نظری، حجه الاسلام کرمی، محمدآبادی رییس فرهنگ و ارشاد رفسنجان و سایر مسئولان لوح های تقدیری به مؤلفین و سه نفر از برگزیدگان مسابقات کتابخوانی اهدا و از خدادادی معاون طرح وتوسعه، محمدرضا دهشیری مجری طرح گاز رسانی، مهندس حسین شاهی، مهدی جاودانی ، علی نوروزی، هادی پورباقری، ناصرالدین ناصح زاده و احسان محققی دره رنجی تجلیل شد.