به گزارش خانه خشتی ؛ دکتر خسرو محمدی در حاشیه کارگاه آموزشی آموزش های پیش از ازدواج معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان اظهار کرد: در بحث آموزش مهارتهای زندگی، دو نوع مهارت را داریم، یکی مهارتهای پیش از ازدواج و یکی مهارتهای زندگی خانوادگی که بخشی از آن فرزندپروری است.
وی افزود: آنچه که مهم است و در جامعه ما اتفاق می افتد این است که خیلی از ازدواجها مبنای اصولی ندارد و بر اساس شناخت صورت نمی گیرند و مبتنی بر روابط دوستی و خارج از چارچوبهای جامعه و خانواده ما است.
وی با بیان اینکه بسیاری از جوانان و حتی نوجوانای که در شرف ازدواج هستند نیاز به مهارتهایی برای ازدواج و انتخاب همسر هستند، تصریح کرد: این مهارتها در چارچوب مهارتهای پیش از ازدواج آموزش داده می شود و در این چارچوب ما سعی می کنیم آن چیزی که اصول انتخاب همسر است و مراحلی که یک فرد برای شروع زندگی لازم است آن مراحل را طی کند آموزش دهیم.
رئیس انجمن ازدواج و خانواده کشور ابراز داشت: در این رویکرد آموزشها محوریتش بر اساس ازدوواج مرحله ای است یعنی برعکس ازدواجهای مدرن و ازدواجهای سنتی است که بلافاصله عقد صورت می گیرد و منجر به طلاق می شود.
محمدی با بیان اینکه این آموزشهای مرحله ای سه بخش دارد، یادآور شد: مرحله برخورد تا خواستگاری مرحله آشنایی، مرحله خواستگاری تا مرحله عقد، نامزدی و مرحله عقد تا عروسی مرحله عقد است که زوجین این سه مرحله را اگر خوب طی کنند وارد زندگی خوبی می شود و شناختهایی که باید از یکدیگر پیدا می کردند پیدا می کنند و ازدواج خوبی سر می گیرد.
وی با اشاره به برگزاری کارگاه آموزشی در رفسنجان، گفت: این کارگاه آموزشی برای روانپزشکان، مشاوران و پزشکان برگزار شد تا این آموزشها را در سطح شهرستان و در خانواده ها و جوانانی که در شرف ازدواج هستند ترویج دهند.
رئیس انجمن ازدواج و خانواده با تأکید بر اینکه خانواده ها در مقوله ازدواج برای فرزندان یک مشاور هستند نه تصمیم گیرنده، تأکید کرد: خانواده ها باید سطح اطلاعات خود را بروز کنند مدلهایی که ما برای ازدواج داریم قبول کنند و در کنار جوانان کمک کنند که ازدواج خوبی بگیرند.
محمدی با بیان اینکه آمار طلاق بخصوص در سالهای اول زندگی و دوره عقد روند افزایشی داشته و بیشترین آمار طلاق در سه سال اول زندگی روی می دهد، گفت: این موضوع نشان می دهد که دختر و پسر خوب همدیگر را نمی شناسند و مراحل ازدواج را طی نمی کنند و از سر وابستگی عاطفی با هم ازدواج می کنند و بنابراین منجر به ازواجهای ناخواسته و ناآگاهانه و احساساتی شده و طبیعتا آمار طلاق بالا می رود.
وی اضافه کرد: اگر این آموزشها را عمومی کنیم و همه را تحت آموزشهای روتین قرار دهیم این آمار می تواند کاهش یابد و ازدواج آگانه انجام شود.