سید محسن حسینی
اخلاق یا ضد اخلاق!!
به گزارش “خانه خشتی”: آیا انسان می تواند با وضع موجود خودش به کمال برسد !؟وتمام نیازهای خودش را پاسخ دهد؟در این باب جای بسی فکر وتامل است. ماباید این واقعیت را بپذیریم که بشر در طول حیات خود باید به یک سری اصول اخلاقی پای بند باشد.اخلاق دانشی تعالی بخش است که انسان را […]
به گزارش “خانه خشتی”:
آیا انسان می تواند با وضع موجود خودش به کمال برسد !؟وتمام نیازهای خودش را پاسخ دهد؟در این باب جای بسی فکر وتامل است. ماباید این واقعیت را بپذیریم که بشر در طول حیات خود باید به یک سری اصول اخلاقی پای بند باشد.اخلاق دانشی تعالی بخش است که انسان را به سوی کمال هدایت می کند زیرا نتیجه ی آن پاک شدن ودوری از هرگونه زشتی وگناه است.در علم اخلاق از بهترین وکاملترین نوع رفتار بشری با توجه به عزت ومقام اشرف مخلوقات سخن گفته می شود.در اهمیت این مهم می توان به روایات واحادیث بسیاری از بزرگان از جمله نبی مکرم اسلام حضرت محمد (ص) در بحث اخلاق اسلامی وخوش خلقی اشاره کرد.همچنین در قرآن کریم (آیه۱۶۴سوره آل عمران وآیه ۲ سوره جمعه) مهمترین اهداف الهی راهنمایی وتهذیب راخلاق وتزکیه نفس بیان شده است. در اینجا این سوال مهم مطرح می شود که آیا اخلاق وتربیت اسلامی که در دین ما تاکید شده در جامعه ،شهر وخانواده های ما رعایت می شود؟! مگر غیر از این است که بر ای اصلاح جامعه ابتدا باید خانوده ها اصلاح شوند؟ خانواده هایی که در دنیای مدرن وپیشرفته امروزی بیش از پیش خطر گرفتاری هایش در منجلاب ضد اخلاقی غرب احساس می شود . دشمن با امکاناتی که دارد وتبلیغات وسیعی که در فضای مجازی ،ماهواره و…. . انجام می دهد اصول غیر اخلاقی وضد دینی که مد نظرش است را به نوجوان ،جوان وخانواده های ما تزریق می کند ودر این راه ورسیدن به هدف خود از هیچ کوششی دریغ ندارد.آیا وقت بیدار شدن نیست !؟آیا اصول اخلاقی وتربیتی در نظامی نهال آن را خون هزاران شهید آبیاری کرده اند باید این گونه باشد؟!!
در نگاهی دیگر اگر بخواهیم از بعد اجتماعی به این موضوع نگاه کنیم باید اعتراف کنیم که اخلاق اجتماعی در روزمره گی زندگی ما رعایت نمی شود که خود علت های متفاوتی دارد. شاید برای فردی که ازصبح تا غروب مشغول به کار است وتمام دغدغه وهدفش گذران زندگی ،سیر کردن شکم خانواده ،تربیت وآینده فرزندانش و…. است اخلاق اجتماعی معنا ومفهومی نداشته باشد. البته باید توجه کرد بعضی افراد در همین شرایط هم به این اصول پایبند هستند. به هر حال توجه به این نکته اجتناب ناپذیر است که هر کدام ازما به عنوان یک شهروند باید اخلاق اجتماعی را در مورد دیگران رعایت کنیم! شاید بایک سلام کردن ساده ،بوق نزدن پشت ماشین جلویی که خراب شده است ،رد کردن سالمندی به آن طرف خیابان ، رعایت حجاب وعفاف عمومی و……
در نهایت باتوجه به مطالبی که گفته شده به عنوان یک شهروند احساس می شود در بحث تربیت واخلاق اسلامی بی توجهی وبی اعتنایی هایی صورت گرفته است که برای نها دینه کردن آن راهی جز تعلیم، آموزش مستمر وپیگیری وجود ندارد که شایسته است . مسئولین محترم شهر ، حوزه های علمیه ،علما، نخبگان ،رسانه ها، مطبوعات وافرادی که برای تحقق این هدف توانایی هایی در خودشان می بینندبا یک هم دلی و یا علی گفتن وارد صحنه شوند که با فضل خداوند ودر سایه توجهات حضرت ولی عصر (عج) شاهد جامعه وشهری باشیم که دارای سلامت دینی واجتماعی است در آخر از امام جمعه محترم شهرستان رفسنجان حاج آقای رمضانی پور به علت پیگیری این موضوع مهم تقدیر وتشکر می شود که اولین جلسه اخلاق عمومی شهرستان را با حضور آیت الله احدی در رفسنجان برگزار کردند جلسه ای که با استقبال خوب مردم به خصوص جوانان روبه رو شدانشاءالله شاهد برگزاری مستمر این جلسات در شهرمان باشیم .
اخلاق یا ضد اخلاق!!