در جلسه ساماندهی متکدیان مطرح شد:
متکدیان نیازمند در رفسنجانی شناسایی و تحت حمایت قرار میگیرند
فرماندار رفسنجان گفت: باید کارگروهی تشکیل شود و ظرف یک هفته تمام متکدیان سطح شهر را شناسایی شوند و در مرحله بعد کار شناسایی متکدیان نیازمند و غیر نیازمند انجام گیرد و متکدیان نیازمند تحت پوشش و حمایت قرار گیرند و ساماندهی شوند .
به گزارش خانه خشتی ؛ حمیدملانوری پیش از ظهر امروز در جلسه ساماندهی متکدیان شهرستان رفسنجان ضمن اشاره به ضرورت ساماندهی متکدیان در سطح شهر اظهار داشت :شهرستان رفسنجان به لحاظ وجود متدکیان هم چهره زشتی به خود گرفته است و هم موجب نارضایتی مردم شده است .
وی تصریح کرد :اگر امروز به این موضوع رسیدگی نشود تبعات و اسیب های اجتماعی را در پی خواهد داشت .
فرماندار رفسنجان بیان داشت :رفسنجان به لحاظ فرهنگی و اجتماعی از جایگاه و منزلت والایی برخوردار است و شایسته نیست که چهره شهر با وجود متکدیان مخدوش و زشت نشان داده شود .
وی افزود :عمده ترین مشکل ما در حوزه کودکان خیابانی و متکدیان این است که کجا و چگونه نگهداری شوند لذا چاره ای نداریم که از مردم و خیرین در این زمینه کمک بگیریم .
ملانوری اذعان داشت :متدکیان نیازمند و غیرنیازمند باید شناسایی شوند و برای پناه دادن و حمایت از متکدیان واقعی اقدامات جدی صورت گیرد .
وی ادامه داد :موسسه خیریه کوثر در این زمینه اعلام امادگی کرده است لذا همه باید کمک کنند تا بتوانیم رفسنجان به لحاظ متکدیان مدیریت کنیم .
محمود حیدری رئیس بهزیستی رفسنجان نیز در این جلسه با بیان اینکه بهزیستی نمیتواند متولی این کار باشد گفت :همه ادارات باید در این موضوع کمک کنند بهزیستی میتواند متکدیان معلول و بی سرپرست را تحت پوشش قرار دهد .
اسماعیلی مدیر موسسه خیریه کوثر نیز ضمن اعلام امادگی برای حمایت از متکدیان واقعی گفت :۹۰ درصد متکدیان نیازمند واقعی نیستند و برای کسب درامد متکدی گری می کنند .
وی بیان داشت :اگر متکدیان نیازمند واقعی به ما معرفی شوند ما نیازهای انها را تحت پوشش قرار خواهیم داد.
دکتر جمالی زاده معاونت دانشگاه علوم پرشکی نیز به بحث سلامت روانی متکدیان و تاثیرات ان برمردم اشاره کرد و گفت : برخی متکدیان با انتقال بیماری میتوانند سلامت افراد جامعه را به خطر بیاندازند لذا باید تمام متکدیان ایرانی و غیر ایرانی از نظر سلامت مشخص شوند بعد نگهداری شوند .
وی افزود :با اخذ اموال از متکدیان غیرنیازمند و انتقال انها به شهر دیگر و شناسایی متکدیان واقعی و حمایت از انها میتوان با این معضل مبارزه کرد .
در این جلسه تمام ارگانهای مرتبط با این موضوع به بحث و تبادل و نظر پرداختند و فرماندار در ادامه این جلسه با بیان اینکه اگر بخواهیم و اراده کنیم میتوانیم این مشکل را همچون جمع اوری قلیان ،ناس ،مراکز فروش نامعتبر سم و کود و… حل کنیم .
وی افزود :باید کارگروهی متشکل از شهرداری ،نیروی انتظامی واداره سلامت و بهزیستی تشکیل شود و ظرف یک هفته تمام متکدیان سطح شهر را شناسایی شوند و در مرحله بعد کار شناسایی متکدیان نیازمند و غیر نیازمند انجام گیرد و متکدیان نیازمند تحت پوشش و حمایت قرار گیرند و ساماندهی شوند .