پایگاه اطلاع رسانی خانه خشتی رفسنجان

ساخت سلاح هسته‌ای ژاپن در سایه سکوت آمانو

به گزارش “خانه خشتی” به نقل از پایگاه اطلاع رسانی” سیدعلی” ،مذاکرات ۵+۱ فردا در تهران بر گزار می شود. این مذاکرات در حالی پیگیری می شود که گمانه‌زنی‌ها نسبت به تولید سلاح هسته‌ای بیش از پیش گشته و آژانس خواستار بازدید از پارچین که تنها یک مجتمع نظامی می باشد، شده است. درخواست بازدید از سایت پارچین در حالی مطرح شده است که براساس پیمان ان‌پی‌تی، آژانس تنها مجاز به بازدید و بازرسی از تاسیسات هسته‌ای اعلام شده از سوی کشورهای عضو است. در حالی که جمهوری اسلامی ایران این منطقه را به آژانس برای بازرسی معرفی نکرده است چراکه تاکید دارد در این سایت فعالیت هسته‌ای صورت نمی‌گیرد.  این فشارها از سوی آژانس تحت فشارهای عوامل مختلف همچون تحریک صهیونیست‌ها بروز پیدا می کند و از سویی نیز آژانس مهمترین کشورهای تولیدکننده سلاح هسته‌ای را مورد غفلت و پنهان کاری قرار داده است.نمونه بارز این گونه کشورها، کشور ژاپن است.گزارش محرمانه وزارت دفاع انگلستان وقوع انحراف در برنامه هسته ای ژاپن را کاملا محتمل می داند.

یک گزارش سری مربوط به سیا در ۱۹۶۷ گفته می شود موشک ژاپنی ماهواره بر میو می تواند به سلاح هسته ای مجهز شود.در ۳۰ ژانویه ۱۹۹۴ روزنامه ساندی تایمز نوشت که ژاپن ممکن است همین الان هم سلاح هسته ای ساخته باشد.

اصول هسته ای ابلاغ شده از سوی نخست وزیر ژاپن در ۱۹۶۷ تولید سلاح هسته ای را منع نمی کند و و ساخت سلاح هسته ای را منوط به این می داند که شرایط بین المللی قادر به تامین امنیت ملی ژاپن باشد یا نه. امریکا همواره ژاپن را به عنوان یک الگوی خوب از کشور غیر هسته ای معرفی کرده است.

در گزارش ۱۹۶۷/۱۷ ژاپن بررسی درباره صرفه و زیان دست یابی به سلاح هسته ای بررسی شده است.ایزاکو ساتو نخست وزیر ژاپن در ۱۹۶۵ به رییس جمهور امریکا می گوید اگر چین کمونیست می تواند سلاح هسته ای داشته باشد پس ژاپن دموکراتیک هم می تواند. محققان عقیده دارند ژاپن سال‌هاست توان ساخت سلاح هسته ای را دارد اما برای آزمایش آن دارای محدودیت های جغرافیایی است.

کره جنوبی بارها به آزادی عمل منحصر بفرد و بی سابقه ژاپن در پی گیری برنامه هسته ای اش اعتراض کرده ات.

روزنامه ژاپنی سنکی شیمبون در ۲۰ سپتامبر ۲۰۰۶ از یک ارزیابی داخلی دولت ژاپن خبر می دهد که عنوان آن امکان توسعه بومی سلاح هسته ای است. این ارزیابی می گوید ژاپن زمانی بین ۳-۵ سال برای ساخت سلاح نیاز دارد.

ژاپن یک سایت بازفرآوری به نام رکاشومورا دارد که ۲۰ میلیارد دلار برای آن هزینه کرده است. ژاپن در حال حاضر تنها کشور فاقد سلاح هسته ای است که بازفرآوری سوخت مصرف شده برای تولید سلاح هسته ای انجام می دهد. حجم بازفرآوری ژاپن به تنهایی از بقیه کشورهای جهان بیشتر است. این سایت بزرگترین تاسیسات بازفرآوری تمام جهان است.

محققان دانشگاه های کوماموتو و انستیتوی ملی برای علوم و فناوری های پیشرفته مطالعات مبسوطی در خصوص مواد انفجاری با کاربرد مستقیم در ساخت شروع کننده انفجار سلاح پلوتونیومی داشته اند. انجمن مواد منفجره ژاپن این مطالعات را چاپ کرده است.

ژاپن رد آستانه راه اندازی کامل تاسیسات روکاشو است که نزدیک به ۸ تن پلوتونیوم در سال را تولید و مواد لازم برای حدود ۱۰۰۰ کلاهک هسته ای را تامین خواهد کرد. همین حالا ژاپن ۴۴ تن ذخیره پلوتونیوم دارد.

این گفته ها حکایت از آن داردکه کشوری چون ژاپن مصداق بارز ناقض قوانین آژانس می باشد ولی تنها کشوری چون ایران که بارها حسن نیت خود را در این زمینه نشان داده است، مورد هجمه سازمانهای بین المللی واقع شده است.

سوال اینجا است که آیا سانسور شدید درباره برنامه هسته ای ژاپن از سوی آژانس و نبود هیچ تحرکی در آژانس در این باره، ربطی به ژاپنی بودن آمانودارد؟!

خروج از نسخه موبایل