پایگاه اطلاع رسانی خانه خشتی رفسنجان

فلش پتانسیل فاجعه را داشت

به گزارش خانه خشتی ، محمد حسنی مدیر مس منطقه کرمان روز گذشته در نشست خبری که با حضور جمعی از خبرگاران شهرستانهای رفسنجان ، شهربابک، انار و کرمان در فرهنگسرای شهر سرچشمه برگزار شد در خصوص حادثه فلش در کارخانه ذوب مس سرچشمه که نیمه شهریورماه امسال رخ داد و چگونگی آن مورد سوال بسیاری از خبرنگاران حاضر در این نشست بود بیان داشت: پروژه فلش بسیار متفاوت و حساس است و کلیه مسئولیت های مالی و اجرایی ان بر عهده پیمانکار است.

وی اظهار داشت: برای پروژه کوره فلش با شرکت صبافام در سال ۱۳۸۹ قرار داد بسته شد که این شرکت متشکل از سه شرکت دیگر ، این قرارداد از نوع EPC است و کلیه کارهای مهندسی ، تامین مواد و تجهیزات و ساخت بر عهده ی شرکت است.

حسنی گفت: صبا فام نیز با شرکت اتوتک که صاحب تکنولوژی فلش است برای بخشی از کار قرار داد می بندد و بخشی دیگر نیز با جهاد دانشگاهی و با سازندگان داخلی بسته می شود.

وی ادامه داد: تا زمانیکه موضوع قرار داد تحویل دائم نشود و تست های گارانتی انجام نشود کلیه مسئولین مالی و اجرایی طرح بر عهده پیمانکار است و تا به امروز هنوز شرکت صنایع مس ایران پروژه فلش را تحویل نگرفته است و مسئولیت هر اتفاقی بطور کامل بر عهده پیمانکار است.

حسنی در خصوص چگونگی روی داد حادثه فلش در ۱۷ شهریورماه امسال بیان داشت: این رویداد برای انکه فشار تولید بالا بود و از طرفی با خاموشی دود کش های مجتمع همراه بود مورد توجه قرار گرفت و گرنه فاز دوم کارخانه تغلیظ مس سرچشمه چند ماه طول کشید تا به تولید پایدار رسید اما چون در مسیر تولید نبود مورد توجه قرار نگفت.

وی افزود: ساعت ۴:۳۰ بامداد روز جمعه اپراتورهای ذوب مجراهای سربار ذوب را باز می کنند و بعد از نیم ساعت اقدام به بستن آن می کنند که این مجرا با گل مخصوصی بسته می شود که در این حین یک انفجار رخ می دهد و سوراخ شدن لانور موجب وارد شدن مواد مذاب به حوضچه کابل می شود.

حسنی ادامه داد: در این حادثه نزدیک به صد رشته کابل می سوزد در اثر سوختن این کابل ها حرارت به اتاق برق رسیده و سیستم کل تجهیزات در گیر شده و موجب قطعی برق کل مجموعه می شود همه این اتفاقات ظرف ۱۵ دقیقه رخ داد.

مدیر مس منطقه کرمان گفت: هنگام ورورد به صحنه حادثه با صحنه رقت باری روبه رو شدم کوره در خطر انفجار بود میشد که شبیه حادثه پتروشیمی رخ دهد؛ فلش حادثه ای بود که پتانسیل تبدیل به فاجعه را داشت.

مدیر مس منطقه کرمان گفت: در این حادثه مدیر شرکت صبافام وکارکنان توسعه ذوب از جان گذشتند و از انفجار تجهیزات جلوگیری کردند جهادی و بسیجی جام فشانی کردند ، ظرف مدت چهار ساعت این کار انجام شد و بلافاصله کار بازسازی آغاز شد.

وی افزود: ۵۰۰ نفر ۴۵ روز بی وقفه کار کردند و این حادثه درس آموز بزرگی برای ما بود و در این اتفاق حمایت های پدرانه جناب مراد علیزاده موجب آرامش فضا شد.

حسنی با بیان اینکه شرکت صنایع مس هیچ خسارتی را نمیپردازد وبر عهده پیمانکار است تصریح کرد: در حین این حادثه تولید ما هیچ خسارتی ندید چرا که ناخواسته و غیر مستقیم سود حاصل از فروش کنسانتره بیشتر از تولید کاتد به نفع شرکت است.

خروج از نسخه موبایل