پایگاه اطلاع رسانی خانه خشتی رفسنجان

پرورش ماهی خاویار در دل کویر

“خانه خشتی”:برای نخستین بار طرح آزمایشی پرورش ماهی خاویار در شهرستان رفسنجان به اجرا در آمد.

به گزارش خبرنگار “خانه خشتی”،مهندس ابراهیمی مدیر شیلات استان آغاز پرورش این نوع ماهی را از آبان سال ۹۰ اعلام کرد و افزود:تعداد ۶۸۰ قطعه بچه ماهی خاویاری از محل تکثیر ماهیان شهید بهشتی شمال کشور به منطقه نوق رفسنجان آورده شد ودر ۴ استخر رهاسازی شد.

وی اظهار کرد :غذای این ماهیان غذای خاص ماهیان خاویاری است واین ماهیان درآب شیرین با دمای ۲۰-۲۵ درجه سانتیگراد مورد پرورش قرار گرفتند.

ابراهیمی ادامه داد:بررسی اوضاع و وزن کردن ماهیان ماهانه یکبار توسط کارشناسان شیلات انجام میشود و هم اکنون وزن ماهیان بطور میانگین ۳۰۰ گرم است وخوشبختانه تلفاتی هم نداده اند.

خاویار یکی از مواد غذایی دنیا | بیش از۹۰ درصد خاویار جهان را دریای مازندران تامین میکند ابراهیمی عنوان داشت:دریای مازندران بعنوان بزرگترین منبع ماهیان خاویاری در جهان بیش از ۹۰ درصد ماهیان خاویاری راتامین میکند .

وی افزود:پرورش ماهیان خاویاری در اقساء نقاط کشور یکی از برنامه های دولت در آینده است .

از آنجایی که اساسا قانونی برای صادرات خاویار وجود ندارد مسولین شیلات استان به پرورش دهنده این ماهیان قول خریداری این محصول را داده اند.

مدیر شیلات استان پیش بینی کرداولین محصول خاویار این منطقه در ۳ سال آینده بدست خواهد آمد.

این ماهی که استرالیاد نام دارد در وزن ۱۶ گرم تحویل آقای کرمی داده شد

شغل آقای کرمی کشاورزی است . اوآغاز کار خود رادر زمینه پرورش ماهی خاویار چنین تعریف میکند:۵ سال پیش با پیدایش قناتی در این منطقه به این فکر افتادیم تا آنرا احیا سازیم به همین منظور برای اندازه گیری درجه شوری آب به شیلات استان مراجعه نمودم که کارشناسان این آب را بعلت شیرین بودن مناسب آبزی پروری دانستندوبمن پیشنهادپرورش ماهی قزل آلارا دادند من نیز طی این ۵سال بیش از ۲۵هزار قطعه ماهی قزل آلا پرورش دادم .

کرمی ادامه میدهد:حدود ۱سال ونیم پیش این مسولین پیشنهاد پرورش ماهی خاویار رابمن دادند که دیدم ماهی عجیب وخوبی است و بازار خوبی در خارج از کشور دارد و کار زیبایی است وهمچنین میدانستم آب ماهیان بدلیل داشتن فضولات ماهی از نظر غذایی

برای مصرف کشاورزی از جمله مزارع پسته بسیار غنی است و قبول کردم.

بنابر این این کارآفرین آماده انجام کاری میشود که بسیاری بدلیل تازگی وخطرات احتمالی حاضر به انجام آن نمیشوند.

کرمی برای ایجاد مجموعه پرورش ماهی خاویار ۶ ماه وقت صرف و۴ استخر وسوله با اعتبار شخصی ۴۰۰ میلیون ریال ساخت.

وی سیستم آبرسانی به استخرها را طوری تهیه کرده که به همان میزان اکسیژن نیاز ماهیان حتی بیشتر وارد آب میکند.

کرمی در مجموعه پرورش ماهی خاویار برای ۱۰ نفر اشتغالزایی ایجاد کرده است .

او میگوید لازمه قطع وابستگی اقتصادی تولید است و باید برای رسیدن به این امر مهم تلاش کرد .

کرمی در سخنان پایانی خود میگوید :جهاد کشاورزی و شیلات این فعالیت را ترویج و با اعطای تسهیلات به فعالان این عرصه آنها را حمایت کنند.

در صورت موفقیت این طرح قرار است در شهرستانهای بم وراور نیز پرورش این نوع ماهی صورت بگیرد.

رضایی

خروج از نسخه موبایل