افزایش ۵۰ درصدی آمار خودکشی در رفسنجان زنگ خطری جدی که نواخته شده است
در کارگاه آموزشی “بررسی آسیبهای اجتماعی با محوریت پیشگیری از خودکشی” مطرح شد: در سالهای ۹۶ و ۹۷ آمار خودکشی در رفسنجان ۵۰ درصد افزایش داشته است.
به گزارش خانه خشتی ؛ کارگاه آموزشی “بررسی آسیبهای اجتماعی با محوریت پیشگیری از خودکشی” روز گذشته در محل سالن اجتماعات فرمانداری با حضور معاون سیاسی اجتماعی فرماندار برگزار گردید .
رضا باقری معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری در این جلسه اظهار داشت : ما یک جامعه ی اسلامی ،یک کشور مسلمان هستیم خودکشی یک نفر هم زیاد است.
وی بیان داشت :مسائل و مشکلات اقتصادی وجود دارد و همه ی ما در این شرایط فعلی گریبان گیر آن هستیم آن چیزی که مهم است این است که مردم امید داشته باشند در زندگی نشاط و انگیزه داشته باشند.
باقری افزود : آمار بالای خودکشی در سنین ۱۹ تا ۲۴ سالگی یعنی کسانی ک هنوز بار زندگی بر دوششان نیست باید تامل داشته باشیم اما نباید این مسائل را حساس کنیم باید تلاش در پایین اوردن امار داشته باشیم.
تبلیغات ماهواره ای را جدی بگیریم
بخشدار فردوس نیز در این کارگاه اموزشی در خصوص پیشگیری از اسیب های اجتماعی عنوان داشت: کانون خانواده اگر کارکرد و مسئولیت های خود را به درستی انجام ندهد به مرور فاجعه خودکشی در خانواده اتفاق میفتد.
وی افزود :خانواده مانند خیمه ای است که در جایی برپا می کنیم اگر هرکدام از وسایل راه اندازی خیمه ناقص باشند خیمه سرجای خود نمی ایستد اگر کارکرد خانواده سرجای خود نیست مربوط به تبلیغات شبکه های ماهواره ای است که فرهنگ خانواده ی مبتنی بر اسلام را از جایگاه اصلی خود خارج میکند.
بخشدار فردوس بخشی از مشکلات کارکرد خانواده را مربوط به توسعه ی نامتوازن نامید و گفت:توسعه ی نامتوازن در هرکجا که اتفاق بیفتد غالبا نوعی عصبیت را تولید می کند و عصبیت مبلغ واکنش است و واکنش در نهایت منجر به خودکشی می شود.
وی با اشاره به وظیفه ی دهیاران در خصوص پیشگیری از اسیب های اجتماعی اظهار داشت:دهیاران باید اقداماتی را در حوزه ی اجتماعی در خصوص همه اقشار مخصوصا اقشار آسیب پذیر جامعه انجام دهند.
بخشدار فردوس اضافه کرد :همچنین دهیاران حتما با هیئت امنای مساجد درخصوص برگزاری مراسمات مذهبی در ماه محرم هماهنگ باشند تا افرادی سودجو نتوانند برای جمعیت کثیری از مردم مشکلی بوجود اورند.
تنها ۲۰ درصد خودکشی ها با هدف مرگ انجام می گیرد
ناظر روانشناس و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان هم با بیان اینکه تنها ۲۰ درصد خودکشی ها با هدف مرگ انجام میگیرد اظهار داشت : ۱۵ درصد از مردم افکار خودکشی دارند،خودکشی به مشکلات اقتصادی ، فرهنگی و اجتماعی که فرد را در بن بست روانی قرار می دهد بر می گردد .
وی بیان داشت :بیش از ۵۰ درصد اقدام به خودکشی بین سنین ۱۵ تا ۱۹ و ۱۹ تا ۲۴ سال انجام میگیرد خودکشی هیچگاه ناگهانی و بدون برنامه قبلی نیست. .
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان تصریح کرد :اگر در جامعه نشاط و تفریح باشد و استرس های نوجوانان شناخته شود می توان آمار خودکشی در سن نوجوانی را کاهش داد.
وی با اشاره به اینکه خودکشی در دنیا در دو سن نوجوانی و سالمندی افزایش پیدا کرده است گفت :خودکشی در ایران از سال ۷۵ سیر صعودی خود را آغاز کرد، آمار خودکشی در شهرهای بزرگ بالاست و در دهه های گذشته دو برابر شده است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان گفت :در شهرستان رفسنجان آمار خودکشی از ابتدا پایین نبوده و در دهه گذشته نیز امار بالایی داشته در سالهای ۹۶ و ۹۷ آمار خودکشی در رفسنجان ۵۰ درصد افزایش داشته است..
وی با بیان اینکه افسردگی، اختلالات روانی و شخصیتی ، سوء مصرف مواد و الکل، اسکیزوفرنی، بیماریهای مزمن مثل ایدز، هپاتیت و سرطان در افزایش خودکشی تاثیر دارند افزود :خودکشی پدیده ای چند عاملی است ، کودک آزاری و طلاق اخیرا یکی از سهم های خود کشی را به خود اختصاص داده اند.