در نشست هم اندیشی جهاد کشاورزی با دانشگاه ولیعصر مطرح شد:

تیشه سیاست های غلط بر ریشه ی درختان پسته در رفسنجان / کشاورزی بایستی محور توسعه باشد

  • شناسه خبر: 163746
تیشه سیاست های غلط بر ریشه ی درختان پسته در رفسنجان / کشاورزی بایستی محور توسعه باشد

نشست هم اندیشی رئیس و کارشناسان جهاد کشاورزی شهرستان رفسنجان با جمعی از اعضای هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان به مناسبت هفته جهادکشاورزی برگزار شد.

خانه » اقتصادی » تیشه سیاست های غلط بر ریشه ی درختان پسته در رفسنجان / کشاورزی بایستی محور توسعه باشد

به گزارش خانه خشتی ، صبح امروز نشست هم اندیشی رئیس و کارشناسان جهاد کشاورزی شهرستان رفسنجان با جمعی از اعضای هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان به مناسبت هفته جهادکشاورزی و با هدف رسیدن به ادبیات مشترک و برنامه ریزی مشخص جهت اجرایی شدن طرح های کشاورزی دانشگاهی و پایان نامه های علمی دانشجویان در محل اداره جهاد کشاورزی برگزار شد.

حسین رضایی رئیس جهاد کشاورزی در این جلسه با تاکید بر اهمیت تداوم کشاورزی اظهار داشت: کشاورزی به واسطه ی سیاست های اقتصادی کلان مقداری در حاشیه قرار گرفته ، هر زمان نفت بیشتری فروختیم وضعیت اشتغال بدتر شد و هر زمان دولت نرخ ارز را مصنوعی پایین نگه داشت بخش تولید به شدت ضرر کرد.

وی افزود: امروز در بحث تولید چیزی به اندازه کشاورزی صرفه ندارد رهبر انقلاب تاکید دارند که باید از نفت جدا شویم اما نتوانستیم، امروز ثروت آفرینی خوبی در بخش کشاورزی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

رضایی گفت: با نابود شدن کشاورزی شاهد نابودی صنعت بودیم در واقع پول کشاورزی صنعت ما را روی پا نگه میداشت، می بینیم صنعت های وابسته به کشاورزی اوضاع بهتری دارند.

رئیس جهاد کشاورزی رفسنجان خاطر نشان کرد: امسال سال محصولی خوبی برای رفسنجان نبود با این حال از ۲۰ هزار تن صادرات پسته کشور، بیش از ۵۰ درصد آن از شهرستان رفسنجان صادر شد.

وی افزود: پیش بینی شده تا ۱۵ سال آینده پرچم پسته به استان خراسان داده شود و این استان ۸۰ هزار هکتار باغ ریزی جدید داشته ، اگر علمی کار نشود به وضعیت رفسنجان دچار می شود.

رضایی با بیان اینکه ۴۷۵ هزار هکتار سطح زیر کشت در کشور پسته کاری شده است تصریح کرد: در شهرستان رفسنجان امسال باغ ۱۰ تا ۲۰ تنی داریم و ۲۰ برابر میانگین کشوری بیشتر برداشت می کند عوامل مهمی که موجب متمایز شدن این باغات شده آبیاری قطره ای و مصرف بهینه آب و تغذیه خوب  بوده است.

نشست هم اندیشی رئیس و کارشناسان جهاد کشاورزی شهرستان رفسنجان با جمعی از اعضای هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان به مناسبت هفته جهادکشاورزی

وی خاطر نشان کرد: سال گذشته ۲ هزار هکتار مجهز به سیستک آبیاری قطره ای شود و اکنون ۱۱ هزار و ۵۰۰ هکتار در سطح شهرستان رفسنجان تحت پوشش آبیاری قطره ای قرار دارد.

رئیس جهاد کشاورزی رفسنجان گفت: در سیاست های جدید پس از چاههای غیرمجاز و اضافه برداشت از چاهها، چاههای مجاز مطرح شده و ۲۵ درصد پروانه های آبی کم شده و قرار است تا ۴۰ درصد نیز کاهش می دهند در این صورت تمام طراحی ها بهم میخورد شکستی دیگری خواهد بود که به سیستم های آبیاری قطره ای تحمیل می شود . همواره سیاست های غلط وزارت نیرو بر کشاورزی تحمیل شده است.

رضایی در ادامه با اشاره به تاثیر رویکرد علمی بر کسب نتیجه مطلوب تر بیان داشت: سال گذشته با مباحث علمی صورت گرفته شاهد استفاده کمتر از کودهای شیمیایی و سموم بودیم، دانشگاه

دانشگاه پتانسیل خوب و تجربیات موفقی در سنوات گذشته دارد و می توان با همکاری دو مجموعه دانشگاه و جهاد خدمات بیشتری به جامعه کشاورزان ارائه کرد.

خانم محمد خانی کارشناس اداره جهاد کشاورزی نیز در ادامه به تبیین عملکرد ستاد شبکه مراقب پرداخت و بیان داشت: شماره تماس ۳۴۲۸۸۲۰۰ خط مستقیمی است که در اختیار کشاورزان قرار دارد  و می توانند از کارشناسان اموزش دیده جهاد کشاورزی بصورت غیر حضوری و حضوری استفاده کنند.

نازنین وهاب زاده پیمانکار جهاد کشاورزی و مدیر کلینیک گیاهپزشکی آفتاب در این جلسه به شرح طرح کاربردی تاثر محلول پاشی صابون و ریکا بر روی پسیل پسته پرداخت و بیان داشت: این طرح طی سه سال توسط تیم ۱۰ نفره و با کمک جهاد کشاورزی صورت گرفت و هدف این بود که به کشاورزان ثابت شود که در وضعیت طغیانی آفت می توان با محلول غیر سمی وضعیت را کنترل کرد.

وی افزود: محلول پاشی طی ۲ سال متوالی و هرسال ۳ بار انجام شدو زمان محلول پاشی زمان آلودگی باغ بود.

نشست هم اندیشی رئیس و کارشناسان جهاد کشاورزی شهرستان رفسنجان با جمعی از اعضای هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان به مناسبت هفته جهادکشاورزی

وهاب زاده گفت: در بعد آزمایشگاهی نیز بحث بر روی  دشمنان طبیعی و عوارض جانبی بر روی جوانه ریزی و شکل ظاهری میوه انجام شد.

وی خاطر نشان کرد: سال سوم سال کاربردی بود و ثابت کردیم که کنترل آفت با صابون و ریکا امکان پذیر است.

مهدی ضیاءالدینی یکی از اعضای هیات علمی حاضر در این جلسه نیز حل مشکلات کشاورزان را از اهداف دانشکده کشاورزی برشمرد و گفت: ساختارها بیشتر به سمت پژوهش سوق داده شده و کمتر وارد عمل شدیم.

وی افزود: تفاهم نامه ای جهت افزایش بهره وری فارغ التحصیلان کشاورزی میان دو وزارت کشاورزی و علوم منعقد شده است، ضعف مهم عدم اعتماد به نفس فارغ التحصیلان است او ترس موجه شدن با کشاورز را دارد و نتوانستیم در دانشگاه در این موضوع وارد شویم و از طرفی افراد غیر متخصص فضا را بدست گرفتند و نتیجه مطلوب حاصل نشده است.

ضیاءالدینی خاطر نشان کرد: کشاورزی بایستی محور توسعه باشد اما به سمت صنعتی شدن رفتیم که جوابگو نبود و بی اهمیتی به دانشجویان کشاورزی موجب بی انگیزگی در انان شد.

وی تصریح کرد: پنج رشته گیاهپزشکی، آب، خاکشناسی، باغبانی و بیوتکنولوژی مرتبط با نیازهای شهرستان جوابگو هستند، دانشگده کشاورزی در خصوص انعقاد تفاهم نامه اختیارات ندارد که اگر این اختیارات را داشت بسیاری از مسائل حل میشد.

دکتر حسین علایی دیگر عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه ولیعصر رفسنجان نیز در این نشست بر داشتن خروجی عملی از این نشست تاکید داشت و بیان کرد: در ۲۰ سال گذشته کار عملی نکردیم و یا پراکنده انجام شده ، با ورود دانشگاه و جهاد به این حوزه می توان به نتیجه عملی رسید.

گفتنی است در این نشست بنا شد تا طرح استفاده از کودهای زیستی برای نماتد به عنوان اولین طرح علمی مورد بررسی و مشاهده قرار گیرد.

برچسب ها:
پسته رفسنجان جهاد کشاورزی دانشگاه ولیعصر رفسنجان درختان پسته در رفسنجان کشاورزی هفته جهاد کشاورزی
تلگرام
دیدگاه‌ها
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خانه خشتی منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
در جواب نظر :

اخبار ویژه
اخبار رفسنجان