مهدی تقوی معاونت بسیج اساتید دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان در گفت و گو با خانه خشتی اظهار داشت: در برجام ایران به کلیه ی تعهدات خود بصورت نقد و اصطلاحا بالمره! عمل کرد اما بر خلاف وعده دولت مبنی بر لغو کلیه ی تحریمهای هسته ای و اشاعه ای بصورت یکباره، طرف مقابل نه تنها به تعهداتش در چارچوب مفاد برجام وفادار نبود که امروزه توپ را در زمین ایران انداخته و دولت ایران را به خاطر کاهش تعهدات برجامی خویش سرزنش می کند.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران در مقابل بدعهدی های اروپا و در حالیکه برجام پس از خروج آمریکا نفسهای آخر خود را می کشد همانطور که تعهدات خود را بصورت نقد و یکباره انجام داده این بار هم بایستی بصورت دفعی و نه تدریجی از برجام خارج شود.
دبیر مجمع اساتید انقلابی رفسنجان بیان داشت: به چه دلیل باید عمل به مفاد برجام از سوی دولت ایران بصورت یکباره باشد اما خروج از این قرارداد ننگین بصورت تدریجی و در چندگام صورت پذیرد؟ اصل عزت در سیاست خارجی جمهوری اسلامی این اقتضا را دارد که بدون هیچگونه تردید و اهمال و با استحکام و اعتماد به نفس بالا در مقابل نقض عهدهای گسترده ۱+۵ پیمان خویش را بگسلد و با سیاست غلط گام به گام در برابر سیاست ضربتی دشمن از خود ضعف و فتور نشان ندهد.
وی تصریح کرد: قرآن کریم نیز جواب اعتداء دشمن از پیمان را مقابله به مثل و اعتدا میداند و وفای به عهد در برابر دشمن بدعهد و مکار را جایز نمیداند.
تقوی خاطر نشان کرد : کانال مالی پیشنهادی اروپا دارای چند ضعف عمده می باشد که به هیچ وجه به مصلحت جمهوری اسلامی و ملت عزیز و مقتدر ایران نمی باشد.
وی ادامه داد: اینستکس هم به مانند برجام به تعبیر رییس سابق بانک مرکزی تقریبا هیچ است که نه خرید نفتی را تضمین می کند و نه روابط بانکی ایران با سایر کشورها را عادی می کند و حتی شامل اقلام تحریمی آمریکا هم نمی شود. بدین معنی که انتظار می رود اینستکس در چارچوب برجام عمل کند نه در چارچوب تحریمهای امریکا بعد از خروج برجام.
تقوی تصریح کرد :کاملا معتقدم که مماشات و عقب نشینی دولت در برابر راهکار فریبنده و تقریبا هیچ ۱+۴ و عدم اجرای گام دوم ایران در کاهش تعهدات برجامی به مثابه تسلیم در برابر دشمن و دلخوش کردن به یک آبنبات چوبی است که صرفا وعده اش را به ما داده اند و این عقب نشینی نیز با اصل عزت جمهوری اسلامی در تضاد آشکار است.
استادیار علوم سیاسی در دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان بیان داشت:متاسفانه دولت کنونی که همه اعتبار خود را در میان مردم از برجامی میدانست که امروز بر همگان تهی بودن آن آشکار شده است و از سویی دیگر می داند بر فنا رفتن برجام به منزله دستاورد صفر در کارنامه سیاست خارجی دولت می باشد.
وی اظهار داشت : عده ای سعی دارند تا با حفظ برجام حتی به قیمت تحقیر ملت ایران و به اصطلاح بزرگ کردن اینستکس به مانند آنچه که در قصه برجام فتح الفتوح بودن آنرا در بوق و کرنا کردند، از حیثیت سیاسی خود دفاع کنند در حالیکه پر واضح است که هیچ انسان عاقلی برای توجیه اشتباه اول خود اشتباه دوم را مرتکب نمی شود و بهتراست با پذیرش اشتباه اول ملت ایران را دچار تحقیر دیگری ننماید و به جای تلاش برای اعتبار بخشی به تصمیمات گذشته خود، تصمیمات غلط بعدی را که قطعا از حافظه تاریخ پاک نخواهد شد تکرار ننماید.
این استاد دانشگاه خاطر نشان کرد : رهبری انقلاب از این پیشنهاد اروپا بعنوان یک شوخی تلخ یاد کردند چرا که از یک سو ایشان با این اصطلاح، این حقیقت را به دولتمردان گوشزد می کنند که اینستکس در برابر آنچه قرار بود ما باید از درخت برجام نصیبمان شود مانند نشان دادن میوه ی پلاستیکی به کودکی است که همه ی اموالش را با حیله از او گرفتند و حالا اشک او را با دادن یک لعبتک زیبا فرو می نشانند.
وی تصریح کرد: دولتمردان ما باید این نکته را بدانند اشک کباب موجب طغیان آتش است. اکتفا به پیشنهادات فریبنده و دور از شان ملت ایران نوعی عجز پذیری است و اظهار عجز در برابر ستم پیشگان قطعا خطایی نابخشودنی خواهد بود.