به بهانه ی روز داروسازان؛
زکریاهای رازی امروز
پنجم شهریور به پاس زحمات و کشفیات حکیم و شیمیدان بزرگ ایرانی، زکریای رازی، روز داروسازی نام نهاده شده است.
به گزارش خانه خشتی، بی گمان یکی از شاخه های بسیار مهم دانش پزشکی، دارو شناسی و دارو سازی است. پنجم شهریور به پاس زحمات و کشفیات حکیم و شیمیدان بزرگ ایرانی، زکریای رازی، روز داروسازی نام نهاده شده است.
به این بهانه خبرنگار #خانه_خشتی پای صحبتهای یکی از داروسازان مشغول به خدمت در شهر #رفسنجان نشسته است:
خودتان را معرفی کنید
فاطمه کلانتری هستم فارغ التحصیل رشته داروسازی و در حال حاضر در رشته داروسازی مشغول به کارهستم. به داروسازی علاقه زیاد داشتم و از همان قبل کنکور در رشته های پزشکی از همه بیشتر به داروسازی علاقه مند بودم.
یک داروساز در چه زمینه هایی ایفای نقش می کند؟
داروسازان وظایف متعددی دارند که از جمله آنها کنترل نسخ، ارتباط با پزشک بیماران در صورت لزوم، مشاوره های پزشکی، تهیه کمبود های دارویی بیماران و داروهای کمیاب، راهنمایی مراجعین برای پیدا کردن داروها، ساخت داروهای آرایشی بهداشتی و بیماری های پوستی، رفع ابهامات در نسخه ها به کمک پزشک مربوطه، آموزش به بیماران در مورد نحوه، زمان، فاصله، مقدار و مدت مصرف دارو است.
در واقع داروساز به عنوان مرجع معتمد و قابل دسترس شناخته میشود.
به نظر شما داروهای ایرانی و خارجی از نظر کیفیت تا چه اندازه برابری میکنند؟
این کیفیت به خود بیمار بستگی دارد که روی بدن هر فرد چه دارویی بهتر جواب میدهد، داروهایی مانند نوروبیون ایرانی یا خارجی باهم تفاوتی ندارند اما گاها بیماران خود خواستار دریافت داروهای خارجی یا ایرانی هستند.
اینکه بعضی از مارکهای خارجی بهتر عمل میکنند نقض بر کیفیت داروی ایرانی نیست چون به خود شخص بستگی دارد.
مشکل عدم وجود دارو یا کمبود آن را چگونه جبران میکنید؟
اگر کمبود دارو باشد بیمار را به داروخانه های دیگر ارجاع میدهیم اما در صورت عدم وجود دارو، مشاورهایی را متناسب با وضعیت بیمار ارائه میدهیم.
دغدغه های یک داروساز را در چه چیزهایی میبینید؟
بیشتر بحث آینده است. مشکلات تاسیس داروخانه زیاد است که در شهرستان که مجوز صادر نمیشود.
دانشجویی که به عنوان داروساز فارغ التحصیل میشود برای تاسیس داروخانه باید ابتدا در روستا کار خود را شروع کند که با توجه به وضعیت اقتصادی، دارویی، پول اجاره و پرسنل کسی حاضر به انجام این کار نمیشود و به اصطلاح صرفه اقتصادی ندارد.
از دغدغه های دیگر ما، بیماران و نارضایتی آنها به دلیل افزایش قیمت دارو ها است یا کمبود داروست.
پیشنهاد شما به دانش آموزانی که میخواهند داروسازی را به عنوان رشته تحصیلی خود انتخاب کنند چیست؟
فرصت های شغلی داروسازها به نسبت خوب است برای مثال کار در شرکت دارویی، در شهرهای بزرگتر کار در کارخانه ها، گرفتن امتیاز موسس یک داروخانه یا حتی کار به عنوان پرسنل در داروخانه. داروسازی رشته ای است که جای کار دارد اما هر شخص باید قبل از انتخاب رشته به علاقه خود و میزان اشباع آن رشته و آینده کاری توجه کند تا موفق شود.
گفت و گو از ریحانه حسن رحیمی
انتهای پیام/