به گزارش خانه خشتی، ابراهیم رضوی مقدم دبیر آیین جوش زنی ایران در پنجمین سالروز ثبت آیین جوش زنی ایران در دهستان هرمز آباد رفسنجان اظهار داشت: یکی از نکاتی که برازنده منطقه هرمز آباد است برگزاری مراسمات مذهبی با شور و شوق زیاد است به ویژه در روز عاشورا که جمعیت زیادی در این منطه حضور به هم میرسانند.
وی افزود: سند آیین جوش زنی در سال ۹۲ به ثبت ملی رسید و مسجد قدیم هرمز آباد که مسجد صاحب الزمان نام گذاری شده است و مربوط به دوره ی قاجاریه است سال گذشته به ثبت ملی رسید و در فهرست آثار ملموس ایران ثبت شد.
رضوی مقدم با اشاره به قدمت آیین جوش زنی گفت: فلسفه جوش زنی معنای کلامی دلهره و اضطراب را دارد که مردم برای امام حسین (ع) با این روش عزاداری میکردند و جوش زنی در این منطقه قدمت بالای ۲۰۰ سال دارد.
مجید فصیحی هرندی فرماندار شهرستان رفسنجان نیز در این مراسم ضمن تشکر از حضور مردم و تلاشگران به ثبت رساندن این آیین سنتی مذهبی اظهار داشت: در ۴۰ سال گذشته تمام مشکلات را مردم تحمل کردند و در پیروی از مقام معظم رهبری فداکارانه حضور دارند.
وی افزود: ما شیعیان اگر بخواهیم راه امام حسین تداوم پیدا کند و دین جد او پایدار باشد علاوه بر اینکه این مراسمات را که در طول قرن ها زنده و پاینده برگزار شده است باید بدانیم که امام حسین(ع) برای چه شهید شد و چرا یاد امام حسین(ع) نگه داشته میشود.
فصیحی هرندی خاطر نشان کرد: امام حسین برای بقای خوبی ها و انسانیت شهید شد و برای مقابله با ظلم و ستم و انحراف در مسیر دین شهید شد پس ما باید بنگریم در رفتار خود در روزمرگی هایمان که در این مسیر حرکت میکنیم یا نه.
وی عنوان داشت: جوانان امروزه با ابزاری سر و کار دارند که در و پیکری ندارند، فضای مجای بر آن حد و حصری نیست و آنچه که می تواند مارا در مقابل این جریان های سخت و شکننده بایستیم آگاهی، شناخت درست اسلام و پیروی از امام حسین(ع) است.
در ادامه احمد انارکی محمدی نماینده مردم شهرستان های رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: آنچه که امروز باید به آن بیاندیشیم باید بتوانیم پیام ها و مسائلی که در روز عاشورا در کربلا اتفاق افتاد به جوانان بیاموزیم.
وی افزود: کاری که آیین ها انجام میدانند انتقال مفاهیم بود و بر اساس عزاداری که انجام می دانند بود.
خبر: محدثه زمانی