اضطرار هند برای خرید نفت ایران و پاسخ منفی به تحریم‌های آمریکا

  • شناسه خبر: 170
اضطرار هند برای خرید نفت ایران و پاسخ منفی به تحریم‌های آمریکا

به گزارش  به نقل از روزنامه هندی اکونومیک تایمز سفر اخیر قائم مقام وزیر خارجه هند به امریکا نتوانسته است تبدیل به فرصتی برای متقاعد کردن دهلی نو به قطع واردات نفت از ایران شود. در حالی که رانجان متهای در دیدار با مقامهای امریکایی در مورد سیاستهای دهلی و واشنگتن در باره موضوع تحریم […]

خانه » سیاسی » اضطرار هند برای خرید نفت ایران و پاسخ منفی به تحریم‌های آمریکا

به گزارش  به نقل از روزنامه هندی اکونومیک تایمز سفر اخیر قائم مقام وزیر خارجه هند به امریکا نتوانسته است تبدیل به فرصتی برای متقاعد کردن دهلی نو به قطع واردات نفت از ایران شود.

در حالی که رانجان متهای در دیدار با مقامهای امریکایی در مورد سیاستهای دهلی و واشنگتن در باره موضوع تحریم نفت ایران مذاکراتی داشته است اما هند مصمم است که واردات نفت از ایران را به رغم تحریمهای یک جانبه امریکا و اروپا ادامه دهد.

بر اساس این گزارش پاسخ منفی هند به تحریم ایران درحالی است که همکاریهای هند و امریکا در زمینه های هسته ای، پتروشیمی و نظامی کاهش یافته است و هند با پشت سر گذاشتن چین به بزرگترین مشتری نفتی ایران نیز تبدیل شده است. قرار است به زودی یک هیات عالی رتبه هندی برای مذاکرات در خصوص مشکلات انتقال پول نفت وارداتی ایران به تهران سفر کند .

بر این اساس رویترز اعلام کرد واردات نفت هند از ایران نسبت به سال گذشته ۳۷ درصد افزایش داشته و به رقم بی سابقه ۵۵۰ هزار بشکه در روز رسیده است . این درحالی است که چین بزرگترین وارد کننده نفت ایران در سال گذشته میلادی واردات نفت از ایران را به علت عدم توافق بر سر قیمت و نحوه پرداخت تا ماه مارس تا ۲۸۵ هزار بشکه در روز کاهش داده و به نصف رسانده است.

این گزارش حاکی است تجار و فعالان بازار نفت اعلام کردند ایران تا بیش از یک سال هم برای دریافت پول نفت صادراتی به هند می تواند منتظر بماند. هند هم اکنون بیش از ۸ میلیارد دلار به ایران بایت واردات نفت خام بدهکار است. دیپلماتها و تحلیلگران هندی بر این باورند که موضوع خرید نفت ایران یک اضطرار و نیاز اقتصادی برای هند به شمار می رود چرا که این کشور کاملا به نفت ایران وابسته است.

تحلیلگران اقتصادی معتقدند ادامه واردات نفت هند از ایران اقدامی در راستای تلاش هند برای گسترش نفوذ سیاسی در منطقه است چرا که نیروهای امریکایی تا سال ۲۰۱۴ میلادی احتمالا زودتر افغانستان را ترک خواهند کرد. در حقیقت بسیاری از دیپلمتهای هندی در مورد تبدیل شدن موضوع ایران به امتحانی برای اثبات دوستی با امریکا نگران هستند چرا که از دیدگاه آنها پیچیده تر شدن مناسبات دیپلماتیک با همسایگان مانعی برای تحقق ثبات دموکراسی و فرصتهای اقتصادی در پاکستان افغانستان و دیگر کشورها است.

لالیت مانسینگ سفیر سابق هند در امریکا گفت ایران نباید سنگ محک دوستی هند و امریکا باشد. موضوع حیاتی برای هند که رشد اقتصادی و ارزش واحد پول ملی اش در سال گذشته افت شدیدی داشته است دستیابی به امنیت انرژی است. این کشور ۱۲ درصد از نفت مورد نیاز خود را از ایران وارد می کند و بسیاری از پالایشگاههای هند بر اساس کیفیتهای نوع نفت صادراتی ایران طراحی و ساخته شده اند و جایگزین کردن نفت خام دیگر کشورها به جای نفت ایران مشکل است.

یک مقام آگاه نفتی هند گفت جایگزین کردن نفت ایران امری ساده نیست. چه کسی می خواهد آن نوع نفتی که ما نیاز داریم را تامین کند؟ البته هند در چند سال گذشته تمام تلاش خود را برای کاهش وابستگی به نفت ایران انجام داده است. ایران و هند توافق کرده اند که ۴۵ درصد از پول نفت صادراتی ایران به هند به روپیه پرداخت شود و باقیمانده بدهی ها نیز از طریق معامله پایاپای تسویه شود.

برچسب ها:
تلگرام
دیدگاه‌ها
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خانه خشتی منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
در جواب نظر :

اخبار ویژه
اخبار رفسنجان