به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خانه خشتی،یکی از رسانه های محلی رفسنجان روز سه شنبه در یادداشتی به زعم خود افشاگرانه از روند مجوز استخراج رمز ارز و دیتا سنتر رفسنجان پرده برداشت و آن را عمق یک فاجعه دانست.
رسانه مذکور که تا چندی قبل از غیرقانونی بودن رمزارزها در رفسنجان داد سخن سر می داد در تازه ترین یادداشت خود با انتشار تصویر مجوز صادره از سوی اداره صنعت معدن تجارت از این انتقاد کرده است که چرا تاریخ ثبت این جواز درست یک روز قبل از افتتاح این مرکز از سوی مشاور رئیس جمهور می باشد.
این رسانه با دستمایه قرار دادن این موضوع، آن را یک رانت بزرگ قلمداد کرده و در بخش دیگری از این یادداشت به مصرف فوق العاده زیاد برق آن اشاره ایی داشته است و از مسئولان خواسته تا پاسخگوی این موضوع باشند که چرا منابع شهرستان بی حساب مورد استفاده قرار می گیرد و هیچ منفعتی برای شهرستان ندارد.
در مورد موضوع برق و پاسخگویی مسئولان باید متذکر شد که در همان روز افتتاح مرکز دیتا سنتر، مجید کهنوجی مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان که میزبان این دیتا سنتر است در گفت و گو با خانه خشتی نسبت به هزینه های برق آن توضیحات کامل را ارائه کرده است و در این خصوص اظهار داشته که هزینه های برق کاملا صادارتی و چند برابر برق صنعتی محاسبه می شود و مهمترین منفعت آن صادرات برق مازاد در ایام سرد سال است.
کهنوجی همچنین در این خصوص خاطرنشان کرده است که در ایام پیک مصرف تیر و مرداد استفاده از برق برای این فارم ممنوع می باشد. حال این رسانه اگر تمایل دارد تا چشم خود را بر پاسخگویی مسئولان ببندد موضوعی دیگر است.
اما در خصوص صدور مجوز صنعت معدن تجارت در یک روز قبل از افتتاح آن، خانه خشتی این موضوع را از مجید کهنوجی مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی پیگیری کرده است.
مجید کهنوجی در گفت و گو با خبرنگار خانه خشتی در این خصوص اظهار داشت: مجوزهای مربوط به شرکت های حاضر در منطقه ویژه از ۲ مسیر می تواند صادر شود. مسیر اول خود مناطق ویژه هستند که طبق ماده ۷ قانون تشکیل مناطق ویژه مصوب مجلس شورای اسلامی عمل می کنند و مسیر دیگر نیز سازمان های مرتبط مانند وزارت صنعت معدن تجارت، وزارت ارتباطات و امثالهم هستند.
کهنوجی با بیان اینکه مجوز استخراج رمز ارزها هم در مناطق ویژه و آزاد و هم در وزارت صنعت ، معدن و تجارت می تواند صادر شود یادآور شد: مجوز های فارم رفسنجان همان گونه که در گذشته نیز توضیح داده شده است طبق شیوه نامه آن از سوی منطقه ویژه اقتصادی صادر شده است و کار به صورت صد درصد قانونی پیش رفته است.
وی همچنین متذکر شد سازمان صمت هم می تواند این مجوز را صادر کند، اما براساس قانون، منطقه ویژه می تواند آن مجوز را قبول نکند و بر اساس مجوز خود عمل کند. زیرا مناطق ویژه و آزاد، مجوزها را طبق سامانه سیفا صادر می کند و این که نهادی دیگر نیز اگر مجوزی ارائه دهد به معنای فقدان مجوز نبوده بلکه آن نهاد نیز می خواهد با صدور مجوز عملکرد خود را بالا ببرد و آن را به نام خود ثبت کند. که هیچ کدام منافی قانون نیست.
مهندس کهنوجی با اشاره به صدور مجوز فارم رفسنجان از سوی وزارت صمت علاوه بر وجود مجوزهای منطقه ویژه خاطر نشان کرد: طبق شیوه نامه کسانی که بخواهند مجوز ماینینگ را صادر کنند(چه منطقه ویژه و چه صمت) باید وزارت نفت،وزارت نیرو، وزارت اطلاعات و وزارت ارتباطات و فناوری را از این مورد مطلع نمایند. از آنجایی که مجموعه ما به سامانه این نهادهای ۴ گانه متصل نیست و از طرف دیگر وزارت صنعت معدن تجارت از آنجایی که بخش دولتی بوده به سامانه این نهادها متصل است، آقای دکتر بانک درخواست داشتند تا از طریق وزارت صمت هم مجوز صادر شود تا این چهار نهاد نیز مطلع شوند.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان ادامه داد: ما این موضوع را با سرمایه گذار در میان گذاشتیم. آنها هم پیگیری کردند و قبل از ورود آقای دکتر بانک مجوز صمت نیز اخذ شد تا شیوه نامه های ماینیگ به صورت کامل و درست اتفاق بیفتد و این روشی بود که در خصوص ارز دیجتال اتفاق افتاد.
مدیر منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان با اشاره به صدور یک روزه مجوز از سوی صمت تصریح کرد: فردی که این را گفته است از کجا یقین دارد که این مجوز یک روزه صادرشده؟! این در حالی است که سرمایه گذار پروسه اداری را به طور کامل طی کرده است. حتی اگر این را هم قبول کنیم که واقعا این روند اداری و صدور مجوز هم یک روزه بوده است این حُسن عملکرد سازمان صنعت معدن تجارت را می رساند که بروکراسی را برای صدور مجوزها کم کرده است و با سرعت این کار را انجام می دهد.
و نکته بعدی نیز این است که اتفاقا صدور یک روزه این مجوزها مورد خاص و عجیبی نیست زیرااگر تمام مدارک پرونده کامل باشد و نقصی نداشته باشد روند کار به سرعت انجام می شود و از آنجایی که مدارک فارم رفسنجان به دلیل صدور مجوز از سوی منطقه ویژه از قبل تکمیل و آماده بوده است روند صدور مجوز صمت تسریع شده است.
مهندس کهنوجی در پایان اظهار داشت: سیاه نمایی برای عده ای از نان شب واجب تر شده است. اگر موردی مجوز نداشته باشد یک چیز می گویند اگر مجوز داشته باشد چیز دیگری می گویند. و البته کارشان را انجام می دهند. الان هم با این توضیحات، مجدد سخن دیگری خواهند گفت اما از آنجایی که ما به کار و راهمان اطمینان داریم باز پاسخگوی افکار عمومی خواهیم بود. و اجازه نخواهیم داد با این گونه موارد امنیت سرمایه گذاری در رفسنجان به خطر بیافتد