به منظور تولید گوجه سیاه و فرآورده های آن؛

کلنگ گلخانه ۵ هزار متری هیدروپونیک در کفائیه رفسنجان زمین زده شد + تصاویر

  • شناسه خبر: 188577
کلنگ گلخانه ۵ هزار متری هیدروپونیک در کفائیه رفسنجان زمین زده شد + تصاویر

امروز با حضور مسئولان رفسنجان کلنگ گلخانه ۵ هزار متری هیدروپونیک در روستای کفائیه بر زمین زده شد.

خانه » اجتماعی » کلنگ گلخانه ۵ هزار متری هیدروپونیک در کفائیه رفسنجان زمین زده شد + تصاویر
به گزارش خانه خشتی، ساسان کفایی مدیر طرح تولید گوجه فرنگی سیاه برای اولین بار در جنوب شرق کشور، جوان پرتلاش رفسنجانی، امروز برای وسعت کار تولیدش جمعی از مسئولان را در روستای کفائیه رفسنجان دور هم جمع کرد تا کلنگ زنی گلخانه ۵ هزار متری هیدروپونیک را بر زمین زند.
کفایی کار خود را در حوزه گلخانه و کشت محصولات هیدروپونیک از ده سال گذشته آغاز کرده و تاکنون تجارب خوبی برای کشت انواع محصولات را کسب و ۳۰۰ نوع محصول را در گلخانه های خود تست و تولید کرده است.
در این بخش از کفائیه تمامی زیرساخت های لازم برای راه اندازی گلخانه از جمله استخر کشاورزی برای آبیاری تحت فشار، برق و گاز فراهم است و زمین باغ های پسته قدیمی که از کار افتاده شده به گلخانه اختصاص می یابد.
به گفته ساسان کفایی مجری طرح، فاز اول این طرح به مساحت ۵ هزار مترمربع با اعتبار قریب به ۵ میلیارد تومان تا یک سال آینده اجرایی می شود و کفایی قصد دارد برای تامین ۵۰ نفر اشتغال این گلخانه از بانوان روستا استفاده نماید.
کفایی قصد دارد از جاذبه های طبیعی این منطقه استفاده کند و اجرای طرح بوم گردی کشاورزی در این منطقه در آینده از یگر برنامه هایی وی است.
پک محصولات فرآوری شده از گوجه سیاه نیز توسط تیم تولیدکننده کفایی از امروز آماده بهره برداری است و مجتمع مس سرچشمه رفسنجان نیز برای استفاده از این محصول اعلام آمادگی کرده است.
این بسته بندی ها محیط زیستی است و بدون استفاده از پلاستیک تهیه شده و چاشنی گوجه سیاه از جمله محصولات این پک است که در سه نوع طمع فلفل تند، پنیر و ریتون و نوع ساده عرضه می شود.
فرماندار، بخشدار، مدیر امور نوآوری مجتمع مس سرچشمه، مدیر عامل انجمن توسعه فرهنگ کارآفرینی و نماینده نظام مهندسی و شورا و دهیاری روستای کفائیه در مراسم کلنگ زنی این طرح حضور داشتند.
سید محمد رضا جندقی مدیر امور نوآوری مجتمع مس سرچشمه در این آیین بر تجاری محصولات این گلخانه ها تاکید کرد و گفت: با تجاری سازی می توان محصولات خود را به دنیا معرفی کرد، با توجه به توان مدیریت این مجموعه این مهم محقق خواهد شد.
مجید فصیحی هرندی فرماندار رفسنجان نیز از ساخت ۸۰ هزار هکتار جنگل دست ساخته پسته به دست مردم سخت کوش رفسنجان سخن گفت و بیان کرد: برداشت های بی رویه در سالهای اخیر باعت آسیب جدی به کیفیت و کمیت آب شده است.
وی افزود: پسته باید به عنوان محصول بومی در رفسنجان بماند اما در این باره که این باغ های پسته در دراز مدت ممکن است از بین برود باید سیاستی اتخاذ شود تا سطح زیر کشت متناسب با منابع آبی کاهش پیدا کند اما کیفیت و کمیت محصول بالا رود و این امکان پذیر است.
هرندی گفت: عدم تعادل در مصرف آب و برداشت محصول هدررفت آب و منابع را به دنبال دارد، گلخانه ها می توانند جایگزین خوبی باشند.
فرماندار رفسنجان گفت: با وجود درآمد میلیاردی حاصل از پسته سال گذشته اما تحولی در سرمایه گذاری اشتغال زا در شهرستان را شاهد نبودیم.
وی یادآور شد: محصولات گلخانه ای ما برند ندارند، خیار رفسنجان به یزد می رود برندسازی می شود و به نام یزد مجدد به رفسنجان برمیگردد و این زیبنده نیست.
گفتنی است گوجه سیاه کفایی برند سازی شده و پایه کار این گلخانه گوجه سیاه باقی می ماند و در خصوص تولید فرآورده های آن از جمله پودر گوجه سیاه برای شرکت داروسازی اقداماتی صورت گرفته و نمونه هایی از آن به کشور سنگاپور ارسال شده است.
چاشنی گوجه سیاه در روغن زیتون که در دنیا بی نظیر است نیز برای اولین در گلخانه کفایی رفسنجان تولید شده است.
      
گزارش از مریم مرادی
عکس از بهرخ امیری
انتهای پیام/
برچسب ها:
ساسان کفایی گلخانه کفایی گلخانه هیدروپونیک در رفسنجان گوجه سیاه هیدروپونیک
تلگرام
دیدگاه‌ها
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خانه خشتی منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
در جواب نظر :

  • سامان

    ایا فرماندار رفسنجان به غیر از حرف زدن کار دیگری نباید بکند فقطط شعار میدهد
اخبار ویژه
اخبار رفسنجان