به گزارش خانه خشتی؛ روح الله بهرامشاهی مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان امروز در دیدار محسن جلال پور رئیس سابق اتاق بازرگانی ایران با اشاره به تغییر رویکرد و سیاست گذاری منطقه با ورود مدیریت جدید اظهار کرد: شرکت ملی صنایع مس ایران به عنوان بزرگترین شریک اقتصادی ما در منطقه است که باید محور منطقه قرار بگیرد و طرح های شرکت مس و صنایع جنبی مس در منطقه پررنگ تر دیده شود.
وی با اشاره به اینکه در فاز دوم، برنامه این است که هلدینگ های بزرگ حاکمیتی ورود کنند که بخشی از طرح های منطقه را راه اندازی کنند، افزود: در فاز سوم بخش خصوصی که در شهرستان سرمایه در گردش بزرگی دارند ورود کنند که یا به صورت مشارکتی یا خصوصی سرمایه گذاری کنند و بر اساس این سه محور جلو می رویم که بتوانیم منطقه را به رشد خوبی برسانیم.
وی با اشاره به جلسات دبیر شورای عالی مناطق ویژه و آزاد کشور با کمیسیون اقتصادی مجلس مبنی بر افزایش مزیت های مناطق از لحاظ قانونی، گفت: یک سری مزیت ها که در دوره قبل مدیریت مناطق آزاد گرفته شده بود برگردانده شده و با پشتکار وی و تیمی که در بحث حقوقی دارند و ارتباط تنگاتنگ با مجلس، مزیت های خوبی در آینده برای منطقه ایجاد می شود.
وی با بیان اینکه محوریت منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان مواد شیمیایی است که بتواند در این حوزه نقش ایفا کند، تصریح کرد: بحمدالله منطقه ویژه یک شتاب خوبی گرفته و به دنبال آن هستیم از ظرفیت سازمان همکاری شانگهای هم بتوانیم بهره مند شویم.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در رفسنجان در حوزه کشاورزی با توجه به کمبود منابع آب سرمایه گذاری باید به سمت صنعت سوق داده شود، افزود: در این راستا بدون توجه به دیدگاه های سیاسی، از تجربیات و نظرات همه افراد باتجربه و کارشناس حوزه اقتصادی استفاده می کنیم، چراکه نگاهمان توسعه منطقه و پیشرفت شهرستان است و از نکات مثبت برای پیشرفت، دوری جستن از دیدگاه های سیاسی است که بتوانیم مسیر خوبی برای این مهم رقم بزنیم.
بهرامشاهی از برنامه ریزی برای ایجاد صندوق پسته و ایجاد انبارهای آن در منطقه ویژه سخن به میان آورد و از پیشنهاد سرمایه گذاران خارجی در حوزه صنایع بسته بندی و صادرات پسته خبر داد و گفت: در حال حاضر سرمایه گذار ورود کرده و درخواست زمین داده است که قرار است طرح را ارائه دهد و ما بررسی کنیم.
بهرامشاهی با اشاره به اهمیت توجه و حمایت از سرمایه گذار ابراز کرد: اگر سرمایه گذار وارد منطقه می شود تمام قد دنبال تسهیل گری برای او هستیم.
وی همچنین از راه اندازی اقتصاد آی.تی و ایجاد زون اختصاصی در منطقه ویژه اقتصادی در این زمینه خبر داد.
باید نگاهمان را از سرمایه گذاری در بخش کشاورزی تغییر دهیم
محسن جلال پور رئیس سابق اتاق بازرگانی استان کرمان و فعال اقتصادی هم با تأکید بر اینکه در منطقه ویژه اقتصادی نیز اولویت با بخش خصوصی باشد، تصریح کرد: اینکه شما پذیرای همه افکار برای توسعه منطقه هستید و به دنبال استفاده از همه تجربیات و دانش کسانی که سال ها در این استان بودند، هستید، خیلی نقطه مثبت و قابل اتکاء و تحسین است که کمتر در مدیران دیده شده است که علاقه داشته باشند از تجربه دیگران استفاده کنند.
جلال پور با اشاره به اینکه ۱۵ سال رئیس اتاق کرمان بودم و همه شهرستان ها را رفتم، بیان کرد: سال ۱۳۸۰ عمده فعالیت استان کرمان کشاورزی بود و بحثی که آب معضل آینده کشور خصوصا استان کرمان است در اتاق کلید خورد و به خاطر دارم اینکه استان از کشاورزی به سمت صنایع معدنی برود پذیرش این مطلب برای مسؤولان آسان نبود و همان مطلب که در ذهن ما جرقه زد، موجب شد ما به جد در اتاق تلاش کنیم و امروز در استان کرمان بزرگترین سرمایه گذاری معدنی و صنایع معدنی کشور اتفاق افتاده که می توان از آن به عنوان یک انقلاب نام برد.
وی توضیح داد: باید یک نگاه بلندمدت و یک نگاه کوتاه مدت به منطقه ویژه داشته باشیم که از نگاه بلندمدت حتما گروه های بعدی و مدیران بعدی بهره خواهد برد.
این فعال اقتصادی افزود: باید نگاهمان خارج از سرمایه گذاری بخش کشاورزی باشد چون آب نیست، از ده سال قبل کشور رقیب ما شروع به تولید و افزایش دادن سطح زیرکشت خود کرد و ۵ سال قبل از ما جلو افتاده است.سال ۲۰۲۰ سه برابر محصول ما و امسال ۴ برابر محصول ما تولید کرده است که در سال ۲۰۲۵ اگر بتوانیم در کشور ۱۴۰ هزار تن پسته تولید کنیم که بعید است؛ آمریکا یک میلیون تن تولید خواهد داشت، بنابراین نگاه کشاورزی را از آینده رفسنجان باید برداریم.
وی عنوان کرد: کشاورزان باید این واقعیت را بپذیرند که حداکثر استفاده را از آب و خاک برده اند حتی به نسل های بعدی هم ناخواسته خیانت کرده اند.
جلال پور پیشنهاد ایجاد و ساماندهی صندوق سرمایه گذاری برای سرمایه های خرد را ارائه کرد و گفت: پروژه های بزرگ را با سرمایه های خرد دنبال کنید.
وی با اشاره به فراوانی منابع خرد در شهرستان افزود: با جمع آوری همین منابع خرد می توان منطقه را متحول کرد.اگر انگیزه و اشتیاق ایجاد شود و پول های خرد در صندوق جمع شود و مس هم در کنارشان باشد و امکانات اعم زمین و زیرساخت ها و …بدهید، با همکاری اتاق بازرگانی صندوقی ایجاد و در منطقه پروژه های صنعتی و صنایع معدنی ایجاد کنید.
وی افزود: ایجاد صندوق پسته کار خیلی درستی است و مجموعه ما آماده است تا یک هزار میلیارد تومان در این صندوق سرمایه گذاری کنیم.
انتهای پیام/