افت ۶۴ سانتی متری سفره های آب زیرزمینی رفسنجان

  • شناسه خبر: 193622
افت ۶۴ سانتی متری سفره های آب زیرزمینی رفسنجان

مدیر امور منابع آب شهرستان رفسنجان با اشاره به اینکه ۱۳۱ میلیون متر مکعب بیش از آنچه نیاز رفسنجان است آب از سفره های زیرزمین برداشت می کنیم گفت: این بی رویه برداشت های اب از سال ۶۲ تا به حال منجر به افت سالانه ۶۴ سانتی متر این سفره ها شده است.

خانه » آخرین اخبار » افت ۶۴ سانتی متری سفره های آب زیرزمینی رفسنجان

به گزارش خانه خشتی، علی احمدی روز چهارشنبه در نشست خبری با موضوع رویداد استارت آپ دی با محوریت بهینه و هوشمندسازی مصرف آب کشاورزی و آشامیدنی در رفسنجان که در محل مرکز نوآوری شهید ستاری این شهر برگزار شد گفت: متأسفانه به دلیل تغییرات اقلیمی و خشکسالی ها در شهرستان های رفسنجان و انار بارندگی ها از ۹۰ میلیمتر به ۷۵.۵ میلیمتر کاهش یافته است.

 

وی ادامه داد: به شدت منابع آبی دچار افت شده به طوری که از سال ۶۲ تا کنون سالانه با افت ۶۴ سانتی متری سفره های آب زیرزمینی مواجه هستیم.

 

احمدی با اشاره به حفر بی رویه چاه های آب کشاورزی در رفسنجان و انار بیان کرد: برخی از مناطق با حفر چاه به عمق ۴۰۰ متر می توانند ۲ لیتر در ثانیه آب ر ابرداشت کنند لذا کاهش کیفی و کمی آب باعث کاهش راندمان تولید محصول کشاورزی پسته شده است به طوری که متوسط برداشت محصول در یک هکتار زمین ۴۰۰ کیلوگرم است این در حالی است که در گذشته بیشتر بوده است.

 

وی تصریح کرد: اقتصاد مردم رفسنجان به کشاورزی پسته وابسته است و مهمترین عامل تولید این محصول هم آب است پس بنابراین باید منابع و مصارف را به تعادل رساند در غیر این صورت اقتصاد منطقه فلج می شود که این عامل منجر به خالی شدن منطقه از سکنه و مهاجرت به شهرها را به دنبال خواهد داشت.

 

احمدی ادامه داد: انتقال آب از خلیج فارس به رفسنجان در حال اجرا است که برای تأمین آب آشامیدنی دولت هزینه می کند امّا برای تأمین آب کشاورزی که توجیه اقتصادی برای دولت ندارد انجام نمی شود لذا به جز صرفه جویی راهی وجود ندارد و باید به سمتی برویم که در مصرف آب آشامیدنی و کشاورزی صرفه جویی شود.

 

وی با اشاره به اینکه برای تولید یک کیلوگرم پسته ۵ تا ۱۰ متر مکعب آب نیاز است ادامه داد: هزینه این آب بالای ۷۵ هزار تومان است در کنار آن باید مصرف کود، سموم شیمیایی، هزینه های کارگر و آبیاری را هم در نظر گرفت لذا بهتر این است که مصرف آب در حوزه کشاورزی را با استفاده از سیستم آبیاری نوین پیش ببریم که هم مصرف بهینه می شود هم ذخایر آب حفظ می شوند.

 

احمدی خاطرنشان کرد: ۹۵ درصد از آب شهرستان رفسنجان به مصرف کشاورزی، ۲ درصد به مصرف صنعتی و ۳ درصد به مصرف آب آشامیدنی می رسد؛ باید سفره های آب زیرزمینی را به تعادل رساند .

 

وی ادامه داد: در حال حاضر ۵۷۰ میلیون متر مکعب آب از سفره های زیرزمین شهرستان رفسنجان برداشت می شود که بیش از نیمی از آن اضافه برداشت می شود.

 

احمدی در رابطه با طرح تعادل بخشی آب در کشور که دارای ۱۵ بند است گفت: یکی از بندها نصب کنتور هوشمند بر روی موتورهای آب کشاورزی است که در رفسنجان همه موتورها به این سیستم مجهز شده اند.

انتهای پیام/

برچسب ها:
تلگرام
دیدگاه‌ها
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خانه خشتی منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
در جواب نظر :

اخبار ویژه
اخبار رفسنجان