پایگاه اطلاع رسانی خانه خشتی رفسنجان

جهاد تبیین نقطه مقابل استعمار افکار است

به گزارش خانه خشتی؛ حجت الاسلام حسن علیدادی سلیمانی روز چهارشنبه در اجلاسیه علما و روحانیون شهرستان‌های رفسنجان و انار در مصلی شهر رفسنجان اظهار کرد: قرن ها است که حادثه استعمارگری در دنیا در حال اتفاق افتادن است و چندین بار تا به حال رنگ عوض کرده و خود را به روز کرده است.

 

وی با اشاره به اینکه آغاز این استعمار از اروپا شکل گرفت و در قاره آفریقا، آسیا و غیره گسترش یافت و از قرن ۱۵ به بعد بحث استعمار خیلی جدی خود را نشان داد بیان کرد: این استعمار به سه شکل بروز کرد در ابتدا استعمار ” کهنه “بود که کشور استعمارگر سرزمین و جغرافیای کشور مورد علاقه خود را با استفاده از تجهیزات نظامی و جنگ در اختیار می گرفت و از منابع و ذخایر آن کشور بهره مند می شد.

 

حجت الاسلام علیدادی سلیمانی نوع دوّم استعمار را استعمار ” نو ” خواند و تصریح کرد: در این نوع استعمار قرار نیست سرزمینی اشغال و به کشوری لشکر کشی شود بلکه در این نوع ؛ تمام قدرت صرف این شد که حاکمیت کشور استعمار شده را در اختیار بگیرند و با استفاده از آن حکامی که از درون خود مردم کشور استعمار شده انتخاب می کنند به اهداف و مقاصد خود دست پیدا کنند.

 

وی نوع سوّم این استعمار که خطرناک است را استعمار ” فرانو ” معرفی کرد و افزود: کشورهای استعمارگر دنبال اشغال سرزمین نیستند و دنبال این نیستند که حاکمان را در اختیار بگیرند بلکه همه همت کشور استعمارگر این است که ذهن و فکر توده مردم را در اختیار بگیرد تا به اهداف خود برسند لذا اندیشمندان غرب در اندیشکده های خود مدّت ها فکر کردند تا چه کنیم کشوری را در اختیار خود قرار دهیم و چه کنیم که تمدن یک کشور سقوط کند؟ و به این نتیجه رسیدند که بدون جنگ و خونریزی بر افکار آن ملـت رسوخ و رخنه کنند.

 

حجت الاسلام علیدادی سلیمانی خاطرنشان کرد: برای اجرای این استعمار ” فرانو” روی سه محور فکری خانواده، نظام آموزشی و خواص کار کردند ؛ آن ها در نظام آموزشی، دانشگاه ها، مدارس و مراکز علمی تفکر مربی را تحت تأثیر قررا می دهند، در خانواده هم تفکر مادران را در اختیار می گیرند در خواص جامعه هم افکار نخبگان را مورد هدف قرار می دهند؛ بنابراین در یک ملّت اگر فکر و اندیشه معلمان، مادران و نخبگان تسلیم شد تمدّن آن کشور سقوط می کند.

 

وی با اشاره به اینکه در نگاه دینی و فقهی سه نوع جهاد وجود دارد؛ نخستین جهاد را جهاد اصغر و جبهه و جنگ، ایثار و شهادت عنوان کرد و گفت: جهاد دیگر در فرهنگ دینی جهاد اکبر و مجاهده با نفس است و امام اگر توانست این انقلاب با این عظمت را به وجود آورد اول در جهاد اکبر مجاهدی موفق و پیروز بود تا در صحنه های دیگر آن حرکت بزرگ را توانست خلق کند.

 

حجت الاسلام علیدادی سلیمانی افزود: همچنین شهدا در دورن خود قداست و صداقت را داشتند و توانستند این همه حماسه را خلق کنند و شهید سلیمانی هم همه هدفش این بود که در دورن خودش اتفاقی رقم بخورد و مواظبت درونی می کرد.

 

امام جمعه کرمان بیان کرد: جهاد سوم جهاد کبیر که جهاد تبیین است و بصریت، فهم و تحلیل درست می خواهد تا بتوان با استعمار ” فرانو ” مقابله شود در استعمار فرانو دشمن می خواهد تمام ذهن و افکار توده های کوچک مردم را در اختیار بگیرد.

 

نماینده ولی فقیه در استان کرمان خاطرنشان کرد: در جهاد تبیین نقش حوزه و روحانیت در طول تاریخ و دنیا نقشی بی نظیر است؛ جهادگر در صحنه جنگ و جبهه چهره های فرهیخته و فرهنگی هستند، آن ها باید نقشه های دشمن را بدانند و زمان شناسی کنند.

 

وی اظهار داشت: جهادگران جهاد تبیین باید در یک راه فقط به شعار اکتفا نکنند و به دنبال تبیین باید استقامت کنند چون هرچه جلوتر پیش می‌ رویم ابزار دشمن در جبهه جنگ پیچیده ‌تر می‌شود.

خروج از نسخه موبایل