پایگاه اطلاع رسانی خانه خشتی رفسنجان

۲۰ برش کوتاه از فرمایشات ۷۰ روز اخیر رهبر حکیم انقلاب درباره رئیس‌جمهور مطلوب

اصلح کیست

با اعلام شورای نگهبان، ۸ کاندیدای محترمی که برای ریاست‌جمهوری احراز صلاحیت شدند، تبلیغات خود را برای انتخابات یازدهم ریاست‌جمهوری که ان‌شاءالله ۲۴ خردادماه برگزار می‌شود، آغاز کردند. مردم نیز از بین نامزدهای دارای صلاحیت، فرد «اصلح» را برای ریاست بر جمهور در ۴ سال آتی برمی‌گزینند.

به نظر می‌رسد بازخوانی فرمایشات رهبر بزرگوار و بصیر انقلاب اسلامی، راهگشای کسانی باشد که دل به انقلاب و ولایت مطلقه فقیه باخته‌اند ولی در انتخاب «اصلح» دچار تردیدند و دوست دارند رئیس‌جمهور آینده فردی با نقاط قوت فراوان و کمترین ضعف باشد.

اهمیت توان مدیریت اجرایی

۱-      آن کسانى که داوطلب می‌شوند، اشتباه نکنند؛ بدانند مدیریت اجرایى کشور یعنى چه. نه در ارزیابى نیازى که کشور به یک قدرت اجرایى دارد، اشتباه کنند، نه در ارزیابى توان خودشان اشتباه کنند. اگر ارزیابى درستى انجام دادند، بیایند توى میدان؛ ملت هم نگاه می‌کند، انتخاب می‌کند.

۲-       در بین این کسانى که تشخیص داده شد صالحند، مردم می‌گردند، تحقیق می‌کنند، از افراد می‌پرسند، از آدم‌هاى مورد اعتماد سؤال می‌کنند، به سوابق نگاه می‌کنند، به شعارها نگاه می‌کنند، به حرف‌ها و گفته‌ها نگاه می‌کنند، سپس تصمیم‌گیرى می‌کنند.

فرمایشات حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای در حرم مطهر حضرت علی‌بن‌موسی‌الرضا علیه‌السلام/ اول نوروز ۹۲

۳-      مدیریت عالی اجرایی کشور، کار بزرگی است، کار مهمی است. یک کلمه اثر می‌گذارد؛ یک اقدام کوچک یا بزرگ از سوی مجریان درجه یک کشور اثر می‌گذارد؛ دستگاه اجرایی این‌جور است. خدمت آنها، برای کشور تأثیرات عمیق دارد؛ خدای نکرده کوتاهی و تقصیر آنها، تاثیرات منفی زیادی دارد. اینها موجب می‌شود من و شما که می‌خواهیم انتخاب کنیم، دقت کنیم. تعهد را، تدین را، آمادگی را، توانایی‌ها را بسنجیم؛ طبق تشخیص عمل کنیم. کسانی هم که می‌خواهند صلاحیت‌ها را ملاحظه کنند و بر اساس آن تصمیم‌گیری کنند، همه چیز را در کنار هم باید ببینند .

۴-       فرمایشات حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای در دیدار دست‌اندرکاران برگزارى انتخابات‌

۱۶ اردیبهشت ۹۲ خداباوری، مقاومت و تدبیر

۵-      نامزد انتخابات باید به خدا و به این انقلاب و به قانون اساسى و به این مردم ایمان و اعتقاد داشته باشد.

۵- این ملت اهداف بلندى دارد، کارهاى بزرگى دارد، تسلیم نیست، کسى نمی‌تواند با این ملت با زبان زور حرف بزند. کسانى که در رأس قوه‌ اجرایى قرار می‌گیرند، باید کسانى باشند که در مقابل فشارهاى دشمنان مقاوم باشند؛ زود نترسند، زود از میدان خارج نشوند؛ این یکى از شرط‌هاى لازم است.

۶-      [کاندیداها باید] انسان‌هاى با‌تدبیرى باشند، با حکمت باشند. ما در سیاست خارجى گفتیم «عزت و حکمت و مصلحت»؛ در اداره‌ کشور هم همین جور است، در مسائل داخلى هم همین جور است، در اقتصاد هم همین جور است؛ باید با برنامه، با حکمت، با تدبیر، با نگاه بلندمدت و همه‌جانبه، با یک هندسه‌ صحیح کارها را مشاهده کنند، نگاه کنند، وارد میدان شوند.

فرمایشات حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای در حرم مطهر حضرت علی‌بن‌موسی‌الرضا علیه‌السلام اول نوروز ۹۲

۷- آنچه ما در این سال‌هاى طولانى از خیرات و برکات به دست آورده‌ایم، به برکت هدف‌هاى انقلاب بوده است؛ هر جایى ما کم آوردیم، عقب ماندیم، شکست خوردیم، به خاطر غفلت از هدف‌هاى انقلاب اسلامى و هدف‌هاى اسلامى بوده است.

۸- کسانى سر کار بیایند که مصداق: «انّ الّذین قالوا ربّنا الله ثمّ استقاموا» باشند؛ اهل استقامت، اهل ایستادگى باشند؛ زرهى پولادین از یاد خدا و از توکل به خدا بر تن خودشان بپوشند و وارد میدان شوند.

۹- شعارها را نگاه کنید، ببینید شعارهایى که تعیین می‌کنند، چه جور شعارهایى است؟ گاهى بعضى‌ها – البته اشتباه می‌کنند – براى جلب آرا، شعارهایى می‌دهند که این شعارها از حدود قدرت و اختیاراتشان بیرون است؛ اینها را مردم هوشمند ما می‌توانند بشناسند، مراقبت کنند، دقت کنند.

فرمایشات حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای در دیدار اقشار مختلف مردم‌/ ۲۵ اردیبهشت ۹۲

جامع‌الاطراف بودن

۱۰- رئیس‌جمهور، هم باید کارى باشد، هم باید مردمى باشد، هم باید مقاوم باشد، هم باید ارزشى باشد، هم باید باتدبیر باشد، هم باید پایبند به قوانین و مقررات باشد – مجرى قانون است – هم باید درد مردم را احساس کند، هم باید طبقات مختلف مردم را ببیند؛ اینها خصوصیاتى است که در انتخاب آن کسى که ما می‌خواهیم کلید اجرایى کشور را به او بسپاریم، نقش دارد.

فرمایشات حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای

در دیدار دست‌اندرکاران برگزارى انتخابات‌

۱۶ اردیبهشت ۹۲

متخلّق به اخلاق اسلامی

۱۱- [رئیس‌جمهور] باید تهذیب اخلاقى داشته باشد؛ نپرداختن به حواشى. اینها چیزهاى لازمى است. تکیه این بوده است که براى مردم هزینه درست نکنند، مشکل درست نکنند، دغدغه‌آفرینى نکنند، مردم را دچار تشویش و نگرانى نکنند؛ البته وعده‌ بی‌خود و بى‌مبنا هم ندهند، در باغ سبزهاى بى‌منطق هم باز نکنند؛ منطقى، معقول، منطبق با واقعیت و با توکل به خداى متعال حرکت را پیش ببرند.

برنامه داشتن برای اقتصاد و رفاه ملت

۱۲- روزمره فکر کردن در مسائل اقتصادى، مضر است؛ تغییر سیاست‌هاى اقتصادى به طور دائم، مضر است – در همه‌ بخش‌ها، بخصوص در اقتصاد – تکیه کردن بر نظرات غیرکارشناسى، مضر است؛ اعتماد کردن به شیوه‌هاى تزریقى اقتصادهاى تحمیلى شرق و غرب، مضر است. سیاست‌هاى اقتصاد باید سیاست‌های «اقتصاد مقاومتى» باشد – یک اقتصاد مقاوم – باید اقتصادى باشد که در ساخت درونى خود مقاوم باشد، بتواند ایستادگى کند؛ با تغییرات گوناگون در این گوشه‌ دنیا، آن گوشه‌ دنیا متلاطم نشود؛ این چیزها لازم است. رئیس‌جمهورى که می‌خواهد این کشور بزرگ را اداره کند، این راه پرافتخار را به کمک مردم و براى مردم طى کند، باید اینچنین خصوصیاتى داشته باشد.

فرمایشات حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای در دیدار کارگران و فعالان بخش تولید کشور

هفتم اردیبهشت‌ ۹۲

۱۳- شما که در انتخابات شرکت می‌کنید، دنبال یک فرد اصلحى می‌گردید که بتواند کشورتان را با همین سرعت، بلکه بیش از این، پیش ببرد؛ هم در عرصه‌ مادى، هم در عرصه‌ معنوى. شما دنبال انتخاباتید، براى اینکه کسى یا کسانى، دولتى، رئیس‌جمهورى بتواند عزت شما را بالا ببرد، استقلال شما را عمیق‌تر کند، وضع زندگى شما را بهتر و مرفه‌تر کند، گره‌ها را باز کند، امید و شور و شوقى در کشور به‌وجود آورد.

۱۴- [کاندیداها] آنچه براى مردم لازم است، آنچه فوریت بیشترى دارد، آنچه با واقعیات و امکانات کشور سازگار است، آنچه به افزایش قدرت درونى ملت مى‌انجامد، آنها را در شعارهای‌شان بگنجانند؛ این یکى از معیارهاست.

فرمایشات حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای در دیدار اقشار مختلف مردم‌/ ۲۵ اردیبهشت ۹۲

رئیس‌جمهور باید «اصلح» باشد

۱۵- شوراى محترم نگهبان، خب! مردمانى پرهیزکار، متقى و آگاهند؛ طبق قانون تشخیصى می‌دهند و عده‌اى به عنوان افرادى که صالحند، معرفى می‌شوند؛ من و شما باید نگاه کنیم ببینیم در بین این صالح‌ها کدام صالح‌ترند، کدام بیشتر به درد مردم می‌خورند، کدام بیشتر می‌توانند این بار سنگین را بر دوش بکشند و با امانت کامل این راه را ادامه دهند و پیش ببرند؛ این را باید من و شما نگاه کنیم، ببینیم، بشناسیم. از افرادى که ممکن است ما را هدایت کنند، راهنمایى کنند، کمک بخواهیم؛ بالاخره خودمان را به حجت شرعى برسانیم. اگر انسان طبق حجت شرعى کار کرد، چنانچه بعداً غلط هم از آب دربیاید، باز سرفراز است، می‌گوید من تکلیفم را عمل کردم اما اگر طبق حجت شرعى عمل نکنیم، بعد خطا از آب دربیاید، خودمان را ملامت خواهیم کرد؛ عذرى نداریم، حجتى نداریم.

۱۶- آنچه مهم است، این است که مردم علاوه بر همت بر حضور، همت بر انتخاب خوب هم داشته باشند. یک انتخاب خوب، یک انتخاب درست، نه فقط در طول ۴ سال، گاهى در طول ده‌ها سال تأثیراتش براى کشور باقى می‌ماند. براى انتخاب خوب باید فکر کرد، باید معیارها را شناخت. من ان‌شاءالله در آینده مطالبى عرض خواهم کرد اما اجمالاً معیار اصلى این است که کسانى سر کار بیایند که همتشان بر حفظ عزت و حرکت کشور در جهت هدف‌هاى انقلاب باشد.

۱۷- مردم نگاه کنند به اظهارات داوطلبی که می‌تواند برای کشور، آینده، عزت ملی، ایستادگی مقابل دشمنان و الگو کردن جمهوری اسلامی در چشم مستضعفان جهان تلاش کند، به او رای دهند.

۱۸- رهبری، یک رأی بیشتر ندارد. بنده‌ حقیر مثل بقیه‌ مردم، یک رأی دارم؛ این رأی هم تا وقتی در صندوق انداخته نشود، هیچ کس از آن مطلع نخواهد بود. حالا ممکن است آن کسانی که صندوق دست آنهاست، بعد باز کنند، خط این حقیر را بشناسند، بفهمند بنده به چه کسی رأی دادم اما تا قبل از رأی دادن، کسی مطلع نخواهد شد.

۱۹- اینجور نیست که کسی بیاید نسبت بدهد که رهبری نظرش به فلان است، به بهمان نیست. اگر چنین نسبتی داده شد، این نسبت درست نیست. البته این روزها با این وسایل عجیب رسانه‌ای کنونی ــ‌ این پیامک‌ها و امثال اینها ــ متأسفانه حرف‌های گوناگون، نسبت‌های گوناگون به اشخاص گوناگون، رواج دارد.

۲۰- در نهایت، رأی مردم تعیین‌کننده است. آنچه اهمیت دارد، تشخیص شما و رأی شماست. باید خودتان تحقیق کنید، ملاحظه کنید، دقت کنید، از انسان‌های مورد اعتمادتان بپرسید، تا به «اصلح» برسید و اصلح را انتخاب کنید.

فرمایشات حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای

در حرم مطهر حضرت علی‌بن‌موسی‌الرضا علیه‌السلام/ اول نوروز ۹۲

در خاتمه باید اشاره کرد، همانطور که در فرمایشات حضرت آقا مشاهده می‌شود، حضرت معظم‌له بارها و در سخنرانی‌های مختلف‌شان بر کلیدواژه‌های «توانمندی در مدیریت اجرایی»، «مردمی بودن»، «مقاومت و ایستادگی»، «باور عمیق به انقلاب اسلامی و اهداف آن» و «بابرنامه‌ بودن، تدبیر و آینده‌نگری» تاکید فرموده‌اند.

نویسنده:مهدی تقوی

 

خروج از نسخه موبایل