به گزارش خانه خشتی؛ رضا رنجبر کریمی رئیس دانشگاه ولیعصر رفسنجان در نشست خبری با اصحاب رسانه در سال شهید هنری این دانشگاه اظهار کرد: اکوسیستم فناوری شهرستان شامل ۵ مرکز رشد، ۳ مرکز شتاب دهنده و مراکز کارآفرینی است.
وی با اشاره به وجود ۱۵۴ واحد فناور در رفسنجان افزود: با راه اندازی پردیس علم و فناری رفسنجان، مراکز رشد دانشگاه های علوم پزشکی، آزاد، ولیعصر(عج)، پیام نور و پژوهشکده پسته کشور این شهرستان بهتر می توانند در مسیر تولید محصولات دانش بنیان نقش آفرینی کنند.
رنجبرکریمی ادامه داد: بخشی از مرکز رشد دانشگاه ولیعصر(عج) به پردیس علم و فناوری شهرستان اختصاص یافته تا در آینده که پردیس احداث می شود فعالیت های دانش بنیانی در این محل انجام می شود.
وی تصریح کرد: واحدهای فناور دانشگاه ولیعصر رفسنجان از ۴۷ مورد به ۵۷ مورد نسبت به سال قبل افزایش یافته که زیر نظر پردیس علم و فناوری هستند البته از ۱۴ شرکت دانش بنیان در استان کرمان، ۸ شرکت در این دانشگاه در رفسنجان مستقر هستند و فعالیت دارند.
رئیس دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان بیان کرد: با وجودی که دانشگاه ها فارغ التحصیلان زیادی را به جامعه تحویل می دهند اما صنایع پا به پای دانشگاه ها رشد نکردند در حالی که استفاده از مباحث علمی برای پیشرفت و توسعه بسیار موثر است.
وی افزود: از دلایل این امر می توان به عدم مهارت فارغ التحصیلان اشاره کرد که بدون مهارت نمی توانند وارد بازار کار شوند، البته از ده سال پیش دانشگاه ها در سطح کشور با ایجاد مراکز جوار دانشگاهی و ارائه دوره های مهارت آموزی سعی دارند این نقص را برطرف کنند که خوشبختانه در دانشگاه ولیعصر هم چند سالی است که این مرکز راه اندازی شده است.
رنجبرکریمی گفت: علت دیگر عدم رشد صنایع، نبود عنوان های مهارتی در سر فصل های کتب دانشگاهی است که باید در این رابطه تدابیر لازم دیده شود همچنین تورهای دانشجویی از صنایع نیز راهگشاست.
وی تصریح کرد: در دانشگاه ولیعصر رفسنجان میزان اشتغال پذیری دانشجویان ۳۵ درصد است یعنی ۳۵ درصد دانشجیان فارغ التحصیل با کسب مهارت در رشته های تحصیلی جذب بازار کار می شوند.
رنجبرکریمی با اشاره به اینکه بیماری پسیل پسته و سرمازدگی دو عامل اصلی در کاهش تولید پسته شهرستان است ادامه داد: کارگروهی در دانشگاه جهت احصاء و جمع آوری مشکلات شهرستان که عمدتاً مشکلات کشاورزی پسته است راه اندازی شده که به ۱۰۰ مورد می رسد.
وی با اشاره به اینکه عمده این مشکلات مربوط به حوزه کشاورزی شهرستان است افزود: بیماری پسیل پسته و نیز سرمازدگی از عمده دلایل کاهش تولید پسته است که اساتید و محققان این دانشگاه بر روی این موضوعات تحقیقات لازم را انجام دادند و منتظر ابلاغ از استان هستیم تا این طرح های علمی را در راستای افزایش تولید و مقابله با این مشکلات اجرایی کنیم.
وی در بخش دیگر اظهار کرد: شرکت های دانش بنیان محصولات کشاورزی که با مخاطرات زیست محیطی مقابله می کنند را تولید می کنند اما عموم مردم از ان ها بی خبرند و نیاز است تا در مورد محصولات دانش بنیان فرهنگسازی و اطلاع رسانی شود.
رنجبرکریمی به اثربخشی تحقیقات و پژوهش های علمی برای حل مسایل جامعه اشاره کرد که منجر به تولید محصولات دانش بنیان می شود و گفت: در مراکز رشد دانشگاه کودهای هوشمند شیمیایی با تکنولوژی فناوری تولید می شوند و قابلیت صادراتی دارند.
وی تصریح کرد: در نهالستان دانشگاه ولیعصر(عج) ۶۰ هزار نهال پسته در حال تولید است که برنامه داریم تا سالانه ۵۰۰ هزار از این نوع نهال و دیگر محصولات کشاورزی که نسبت به استرس های محیطی اعم از شوری آب و خاک، تغییرات اقلیمی، کیفیت پایین آب و … مقاوم هستند تلید کردند.
رنجبرکریمی گفت: با تولید نهال های مقاوم به مشکلات زیست محیطی، معضلات کشاورزان برطر می شوند و راندمان محصول پسته و محصولات دیگر افزایش میابد.
وی ادامه داد: ۲۶ درصد بودجه امسال دانشگاه ولیعصر نسبت به بودجه سال قبل افزایش یافته اما با این افزایش بودجه و گرانی ها نمی توان زیرساخت های دانشگاه را به سرانجام رساند که سعی می کنیم با درآمدزایی دانشگاه از راه کشاورزی و غیره به بودجه برسیم.
رنجبرکریمی بیان کرد: سال قبل از درامدزایی توانستیم ۴۵ میلیارد ریال درآمد کسب کنیم و امسال نیز پیش بینی می کنیم تا ۱۰ میلیارد تومان درآمدزایی کنیم.
مرتضی جعفرپور معاون پژوهش و فناوری دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان نیز در این نشست اظهار کرد: از آذرماه سال گذشته تا کنون قراردادهای تحقیقاتی این دانشگاه با صنایع شهرستان از رشد ۳۰۰ درصدی برخوردار بوده است.
وی افزود: در این راستا ۱۷ میلیارد تومان هزینه کردیم تا پروژه های صنعتی و رفع مشکلات صنایع از راه و روش های علمی به سرانجام نیک منجر شود.
جعفرپور گفت: ۲۰ نفر از دانشجویان تحصیلات تکمیلی ولیعصر(عج) در واحدهای فناور استان کرمان به عنوان دستیار فنی مشغول به کار هستند این در حالی است که ۲۶ نفر از دانشجویان در کل استان کرمان در واحدهای فناور به عنوان دستیار فنی مشغول هستند.
دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان در سال جاری بیش از هزار و ۲۰۰ دانشجو در ۳۲ رشته تحصیلی در مقاطع تا دکترا پذیرش کرده است.
انتهای پیام/