پایگاه اطلاع رسانی خانه خشتی رفسنجان

رییس سازمان بهزیستی کشور: ساخت گرمخانه برعهده شهرداری است و ما فقط مجوز صادر و نظارت می کنیم

به گزارش خانه خشتی؛ یکی از معضلات شهرستان رفسنجان وجود افراد کارتن خواب و معتادین متجاهر است که مکان امن آن ها در زیر پل ها یا مخروبه ها است؛ سال های قبل شهرداری رفسنجان گرمخانه ای را برای آن ها احداث کرد اما اگر چه استقبالی از آن نشد و معتادین به آنجا مراجعه نمی کردند ولی عده زیادی از معتادین کارتن خواب حتی از وجود چنین مکانی اظهار بی اطلاعی می کردند و آرزو دارند که شب ها را در چنین جایی به سر ببرند.
اما بنا به ضرورتی که برخی مسئولین احساس می کردند این گرمخانه در تابستان امسال به مرکز ترک اعتیاد بانوان تغییر پیدا کرد.
و حالا با بروز سرما و یخبندان کارتن خواب ها شب ها را با سختی فراوان در زیر پل ها و یا مخروبه های بی در و پیکر به صبح می رسانند که نیاز است مکانی برای آن ها در این شهر احداث شود و ساماندهی آن ها در برنامه مسئولین قرار گیرد.

رییس سازمان بهزیستی کشور روز یکشنبه در سفر به رفسنجان به بررسی برخی مشکلات موجود در حیطه این نهاد در رفسنجان پرداخت و در جلسه ای که در محل فرمانداری داشت اظهار کرد: سازمان بهزیستی مجموعه گسترده از وظایف در راستای رسیدگی به اقشار آسیب پذیر را دارد اما کمک خیران و دستگاه های اجرایی دولتی و بخش خصوصی باید پای کار بیایند تا مشکلات جامعه حل شود.

 

شهرداری رفسنجان در انجام تکلیف و احداث گرمخانه اهتمام ورزد

علی محمدقادری بیان کرد: در سازمان بهزیستی در رابطه با موضوع اعتیاد، بیش از یک سال است که در تلاش هستیم این قانون را جا بیندازیم که وظیفه ماده ۱۶ ( معتادین متجاهر ) از این به بعد بر عهده بهزیستی نخواهد بود و بر عهده شهرداری است، شهرداری رفسنجان باید تکلیف خود را انجام دهد و این ماده را اجرا کند که با ارایه درخواست، بررسی ها انجام و مجوز را صادر می کنیم.
وی با اشاره به اینکه اداره کردن ماده ۱۶ باید توسط بخش خصوصی و شهرداری انجام شود افزود: ما فقط مجوز مرکز ترک اعتیاد ماده ۱۶ را صادر می کنیم و اجرا و اداره آن بر عهده شهرداری است و البته طبق قاعده باید برای ساماندهی کارتن خواب ها گرمخانه توسط شهرداری احداث شود پس اینجا شهرداری به وظیفه خود باید عمل و گرمخانه ایجاد کند.
وی ادامه داد: اگر فرد متجاهر دستگیر شود و دستگاه قضا به تجاهر وی رسیدگی و اثبات کرد او را به ماده ۱۶ ارجاع می دهد و اگر فرد کارت در حال ددرکمان دارد در کمپ ها باید بستری شود ولی اگر فرد چند بار دستگیر و پرتکراری تجاهر را دارد به ماده ۴۲ ارجاع داده می شود و شرایط اجباری برای فرد متجاهر ایجاد می شود تا کمتر به چرخه اعتیاد برگردند.
محمدقادری بیان کرد: آمار معتادین تکان دهنده است لذا صیانت مهم است، کمیته امداد و مرکز فنی و حرفه ای مهم است تا برای آن ها بعد از پاکی شغل ایجاد کنند تا به آغوش گرم خانواده بازگردند.

افزایش ۵۰ درصدی حق پرستاری معلولان جسمی حرکتی

رییس سازمان بهزیستی کشور در سفر به رفسنجان بایکی از مشکلات در این شهرستان یعنی وجود کارتن خواب ها و معتادین متجاهر و البته نبود گرمخانه مواجه شد و گفت: احداث گرمخانه بر عهده شهرداری است و سازمان بهزیستی فقط مجوز صادر می کند و بر عملکرد احداث این مکان نظارت های لازم را انجام می دهد لذا شهرداری رفسنجان درخواست لازم را ارئه دهد تا پیگیری و مجوز صادر شود.وی همچنین به موضوع معلولیت چندجانبه پرداخت و گفت: اخیرا هیئت دولت مصوب کرده که حق پرستاری برای افراد ضایعه نخاعی، بسترگرا و معلولیت چند جانبی تا ۵۰ درصد افزایش یافته است.
محمدقادری افزود: این هزینه به حساب این معلولی واریز می شود تا بتوانند بهره مند شوند.

اعطای ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیو.ن تسهیلات بلاعوض به مددجویان بهزیستی

رییس سازمان بهزیستی کشور همچنین به موضوع مسکن هم اشاره کرد و افزود: خانواده های دارای دو یا چند معلول هستند اگر در روستا یا شهر زمین داشته باشند می توانند از تسهیلات بلاعوض ساخت خانه بهره مند شوند.
محمدقادری تصریح کرد: این خانواده های باید در روستا یا شهر زمین داشته باشند که در روستا به این مددجویان ۱۵۰ میلیون تومان و در شهر ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات بلاعوض از سوی سازمان بهزیستی اعطا می شود.
وی خاطرنشان کرد: افراد معلول که نیاز به ولیچیر داشته باشند سازمان بهزیستی به آن ها کمک خواهد کرد.

کمک ۵۰ درصدی بهزیستی کشور در تامین جهیزیه

محمدقادری گفت: با توجه به قانون حمایت از خانواده های باید زمینه ازدواج آسان را فراهم کنیم لذا باید با کمک خیرین، دستگاه های دولتی و بخش خصوصی تأمین جهیزیه برای مددجویان بهزیستی صورت گیرد.
وی افزود: ما آمادگی داریم برای مددجویان تحت پوشش بهزیستی تا ۵۰ درصد هزینه تأمین جهیزیه را اعطا کنیم.

شرکت های مولد آلودگی باید حق جوار پرداخت کنند

رییس بهزیستی کشور در پایان گفت: شرکت هایی که آلودگی و شیوه مزاحمت و دردمندی ها را ایجاد می کنند شرعاً باید حق جوار را پرداخت کنند.
وی افزود: مسئولین باید رسما به این شرکت ها و دستگاه های ایجاد آلودگی مراجعه و آن ها را نسبت به پرداخت حق جوار مستلزم کنند؛ موج مراجعات مردمی به اداره ها و نهادهای کمیته امداد، دفتر نماینده مجلس، بهزیستی و غیره به خاطر مشکلاتی است که برای آن ها ایجاد شده اگر شرکت های مولد آلودگی پرداخت حق جوار را سرلوحه قرار دهند بسیاری از مشکلات جامعه حل می شود.
محمدقادری بیان کرد: سهم بهزیستی در این شرکت ها است که از طریق پرداخت حق جوار می توانیم بهتر به ساماندهی مددجویان بپردازیم.

انتهای پیام/

خروج از نسخه موبایل