به گزارش خانه خشتی، حجت الاسلام سیداحمد موسوی افزود: اگر در گذشته شبیخون فرهنگی یا جنگ تمام عیار دشمن با اسلام مخفی بود و عموماً یا انکار میکردند یا عکس این دشمنی و جنگ را نشان میدادند بعد از ۱۱سپتامبر کاملاً علنی شد.
وی گفت: در حقیقت این واقعه باعث شد که آنها تمام حجابها را کنار بگذارند و جنگ با اسلام را علنی با هدف تهی کردن اسلام از درون و معرفی اسلام به عنوان دینی بدون محتوا و برنامه و به عنوان یک دین خشن شروع کردند. به طور کلی یکی از برنامههای یهود شعله ور ساختن جنگ بین اسلام و مسیحیت است.
وی ادامه داد: این جنگ علنی فرهنگی از یک طرف و بحران اقتصادی حاکم بر جهان که اکثریت مردم بیش از گذشته مشغول امور دنیایی کرده است از طرف دیگر، این پیام را برای روحانیون دارد که مطالعات مردم در مورد اسلام کم شده است و به عبارت دیگر راه معرفی اسلام منحصر در رسانه شده است. یعنی راه معرفی اسلامی کم شده است.
حجت الاسلام موسوی گفت: استکبار جهانی میداند که خط قرمز جهان اسلام، قرآن و سنت است و آنان نمیتوانند از این خط قرمز عبور کنند، بنابراین مشغول کادرسازی و تربیت شدهاند یعنی از جهان اسلام نیروهایی را شناسایی میکنند و در آمریکا و جاهای دیگر تربیت میکنند. بعد آنها را با تفکر اسلامی آمریکایی به جهان اسلام می فرستند و آنها در جهان اسلام امام جمعه یا پیش نماز میشود. آنها اگر چه مسلمان هستند ولی شالوده ذهن آنها آمریکایی است.
وی در رابطه با مسائل اجرایی حج بیان کرد: تحریمهایی که بر کشور ما تحمیل شده است و همچنین روابط بسیار سرد ما با عربستان باعث ایجاد مشکلاتی برای اجرای حج شده بود که خوشبختانه با مذاکرات و تلاش جدی سازمان خدماتی که به زائران امسال ارائه میشود نه تنها تغییر خاصی نکرده است بلکه بهتر هم شده است. مسائلی چون اسکان زائران، حمل و نقل، تغذیه بهتر شده است.
وی ادامه داد: برنامه ریزی و سازماندهی سازمان حج برای حجاج به گونهای ست که حج ایران در مقایسه با حج سایر کشورها نمونه است و میتواند الگویی برای آنها باشد.
رئیس سازمان حج و زیارت گفت: یکی از کارهایی که سازمان حج انجام میدهد. تأمین ارز است اگر چه تهیه ارز برای زائران به عهده بانک مرکزی است اما چون کسی متکفل این کار نیست و اگر این کار انجام نشود حجی انجام نخواهد شد.سازمان مجبور است ارز را تهیه کند.
وی گفت: زمانی که ارز را تهیه کردیم مسئله بعدی آن رساندن این ارز به دست عربستانیهاست. چون آنها پول نقد قبول نمیکنند و بانکها نیز تحریم هستند مشکلات بسیار زیادی برای انتقال این ارزها به عربستان داریم.
وی ادامه داد: علی رغم تمام مشکلاتی که وجود داشت قراردادی که امسال با رایزنیهای مکرر و متعدد داشتیم یکی از بهترین قراردادها طی این ۳۰ سال گذشته بوده است. در این قرارداد برگزاری دعای کمیل، برائت از مشرکان و همایشها آمده است.
حجت الاسلام موسوی گفت: با توجه به قرارداد خوبی که با عربستان امضا شد اگر سالهای گذشته ۴۴۴ کاروان به حج اعزام کردیم امسال تعداد کاروانها به بیش از ۶۰۰ کاروان خواهد رسید. این در حالی است که مصر با جمعیت ۹۰ میلیون نفر نتوانست ظرفیت اعزام خود را بالا ببرد.
وی ادامه داد: امسال ۵۰۵ هزار و ۲۳۸ نفر عوامل داریم. که این آمار با توجه به عوامل سالهای گذشته حدود هزار نفر کم شده است و این کاهش تعداد عوامل باعث کاهش هزینههای حج شده است. هزینههایی که از زائران حج دریافت میشود. در حقیقت این کاهش باعث شده است که میلیاردها تومان از هزینه کل حج صرفه جویی اقتصادی شود.
رئیس سازمان حج و زیارت گفت: تمام سهمیههای کم شده از عوامل به مردم اختصاص داده شده است بنابراین طبعاً افراد بیشتر اعزام خواهند شد. قبلاً ۱۵ درصد از سهمیه حج به عوامل حج اختصاص داده میشد که در حال حاضر این سهمیه به حدود ۶ درصد کاهش پیدا کرده است.
وی یکی از مواردی که سهمیه آن کم شده است را پزشکان عنوان کرد و گفت: در گذشته برای هر کاروان یک پزشک در نظر گرفته میشد که با کارشناسیهای انجام شده به این نتیجه رسیدیم که برای هر ۳۰۰ نفر یک پزشک کافی است.
وی در تبیین قیمتهای حج گفت: مسائل متعددی باعث بالا رفتن هزینههای حج و در نتیجه قیمتهای قابل توجه حج امسال شده است. تحریمها از یک طرف و بالا رفتن قیمت ارز از طرف دیگر از مهمترین دلایل این افزایش قابل توجه بوده است. البته عوامل دیگری چون تورم داخلی حدود ۳۰ درصد و همچنین تورم خارجی در برخی اجناس که حدود ۶۰ درصد بوده است را باید به این دلایل عمده اضافه کرد.
موسوی ادامه داد: سازمان تلاش زیادی برای کم کردن قیمتهای تمام شده حج تمتع انجام داده و میدهد تا در صورت کمتر شدن هزینههای تمام شده حج تمام پول های اضافی به مردم برگردد به همین خاطر حسابی مجزا به نام هر زائر باز شده است که مبالغ کم شده به حساب آنان واریز خواهد شد. برای نمونه طبق مذاکرات متعدد با عربستان بلیط هواپیمایی که ۷۷۰ دلار بود ۷۰۰ دلار شد این در حالی است که آنها از کشورهایی مثل مالزی حدود ۱۷۰۰ دلار میگیرند.
وی گفت: توجیه زائران در این سفر لازم است چرا که برخی فکر میکنند چون پول بیشتری نسبت به سال گذشته پرداخت کردهاند پس باید خدمات زیادتر شده باشد که این اشتباه است.
وی افزود: اگر چه ما تلاش بسیار زیادی کردهایم که خدمات نسبت به گذشته بهتر شود اما زائران باید بدانند که بالارفتن هزینههای حج دلایل دیگری دارد تا انشاءالله حج امسال نیز با کمال آرامش برگزار شود.
منبع: خبرگزاری دانشجو