به گزارش خانه خشتی؛ حسین رضایی در جلسه ستاد جشن ملی پسته رفسنجان گفت: ثبت ملی پسته به نام رفسنجان به این دلیل است که از دیرباز این محصول ارزآور در رفسنجان تولید می شود و بخش عمده محصول پسته کشور در ۸۰ هزار هکتار باغ شهرستان رفسنجان تولید می شود.
وی از دلایل دیگر این ثبت ملی به وجود درخت ۱۵۰۰ ساله پسته و تعدادی درختان بین ۱۰۰ تا ۴۰۰ ساله پسته در رفسنجان اشاره کرد و افزود: عمده صادرات پسته نیز در این شهرستان است ضمن این که ارقام پسته به نام های اکبری، احمد آقایی، اوحدی و رضایی در کشور در ایام قدیم در رفسنجان تولید و به نام های افراد موثر در فرآوری ارقام نامگذاری شده است.
فرماندار رفسنجان بیان کرد: ثبت ملی پسته به نام رفسنجان با همکاری وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان صورت گرفته است و دهم شهریور سال ۱۳۹۵ پسته رفسنجان ثبت ملی شد.
وی با اشاره به اینکه امسال هفتمین سالروز ثبت ملی پسته به نام رفسنجان است و جشن متفاوتی نسبت به سال های قبل برگزار خواهد شد ادامه داد: امسال ۷۰ هزار تن محصول پسته از درختان باغ های پسته در شهرستان رفسنجان برداشت خواهد شد و نوید خوبی برای زدودن برخی آسیب های اجتماعی و کاهش نرخ بیکاری، رشد سرمایه گذاری ها و اشتغال ها، رشد تولید و رونق اقتصادی، افزایش ازدواج و فرزندآوری و افزایش نرخ جمعیت خواهد بود.
رضایی خاطرنشان کرد: در روزهای ۲۶، ۲۷، ۲۸، ۲۹ و ۳۰ شهریورماه امسال قرار است به ترتیب در شهرهای جوادیه الهیه، صفائیه، کشکوئیه، کبوترخان و خانه حاج آقا علی(بزرگترین خانه خشتی جهان ) جشن ملی پسته برگزار شود.
وی تصریح کرد: از برنامه های جنبی این جشن ها نیز می توان به برپایی تورهای گردشگری، معرفی غذاهای سنتی با کاربرد مغز پسته، نمایشگاه های صنایع دستی و معرفی محصولات محلی اشاره کرد.
انتهای پیام/