به گزارش خانه خشتی؛ این هنرمند سوزن دوز در سایه عشق و علاقه و با حوصله آیه های معجزه گر قرآن را با نخ و سوزن بر روی پارچه نقش می زند و عاشقانه هنر خود را از جان و دل به نمایش می گذارد.
یادم می آید اوایل بهار سال ۹۸ بود که همزمان با آغاز رمضان از نخستین قرآن سوزن دوزی شده روی پارچه در جهان، با حضور جمعی از مسئولان در رفسنجان رونمایی شد و ما خبرنگاران نیز به این مراسم دعوت بودیم.
در آن آیین بتول استاداکبری این هنرمند سوزن دوز رفسنجانی گفت: اجرای این کار چهار سال زمان برد و کار سوزن دوزی به صورت نوین بر روی پارچه انجام شده است.
آنجا بتول استاد اکبری افزود: ابتدا آیات قرآن از روی قرآن عثمان طه بر روی برگه و سپس روی پارچه چاپ شد و هر طرف یک صفحه به مدت پنج روز بر روی پارچه پاناما و نخ دستی سوزن دوزی شد و کار سوزن دوزی شده به شکل کتاب درآمد که در جهان بی نظیر است البته سوزن دوزی قرآن کریم را به تنهایی انجام دادم.
کار گروهی در سوزن دوزی نهج البلاغه
و حالا پس از چهار سال از گذشت این آیین باز هم این هنرمند خوش ذوق را می بینم که به خلق اثری دیگر پرداخته در حوزه معارف قرآنی، یعنی سوزن دوزی کردن نهج البلاغه البته با کمک کار تیمی و گروهی.
وی که ۴۲ سال از خدا عمر گرفته است متاهل و دارای دو فرزند است و به دست نویسی و سوزن زنی دل مشغولی دارد.
وی دعوت ما را به دفتر خانه خشتی پذیرفت و به همراه پسرش دفتر خانه خشتی را منور کرد.
بعد از کمی گپ و گفت شیرین، به مسیله سوزن دوزی بر روی پارچه و نیز نهج البلاغه پرداختیم که در این خصوص گفت: کار سوزن دوزی بر روی پارچه را از سال ۹۴ آغاز کردم آن موقع به مدت دو ماه تمرین سوزن دوزی حروف را بر روی انواع پارچه آوردم.
استاداکبری حس خوشحالی دارد که خداوند هنرش را در حوزه سوزن دوزی قرار داده و با قدرت و توان آن هنر را به سمت و سوی خلق آثار معنوی می کند و بیان کرد: سال ۹۶ با خانم کرمیزاده کارهای سوزن دوزی روی پارچه را شروع کردیم، من نذر یک تابلوی سوزن دوزی شده به حرم امام رضا را داشتم که وقتی متوجه شدیم احتمال پذیرش تابلو کم است تصمیم به سوزن دوزی قرآن نمودمکه در بهار ۹۸ اتمام شد.
وی ادامه داد: بعد از آن قرآن به حرم مطهر امام رضا(ع) اهدا شد.
خانم استاداکبری تصریح کرد: بعد از آن اثر، به پیشنهاد پسرم و به نیت اسمش که امیرعلی بود هم نام امام علی(ع)، سوزن دوزی نهج البلاغه را با تیمم شروع نمودیم.
وی افزود: سوزن دوزی نهج البلاغه با این تفاوت با یک فراخوان و آموزش دو ماهه به اعضای تیمی شروع شد و تصمیم داریم که این کار را به حرم حضرت ابوالفضل(ع) اهدا کنم و این نمونه کار برای اولین بار در کشور اتفاق افتاده و بر حسب علاقه این کار را من شروع کردم.
علایم هنرمند پنجه طلا می گوید: در اصل مشوق کار نهج البلاغه پسرم امیرعلی بود ولی حمایتهای آنچنانی دریافت نکردیم لذا خیلی ناراحتم چرا که آنگونه که باید و شاید زحمات اعضای تیم جبران نشده است.
به گفته او ۱۰ نفر از خانمهای در این کار من را یاری نمودند کار سوزن دوزی قرآن را به صورت کامل و تنها شروع کردم اما کار نهج البلاغه را بر اساس فراخوان و آموزش یک تیم شروع کردم و از سمت هیچ ارگانی حمایتهای لازم به عمل نیامد.
وی ادامه داد: در تب و تاب تولید این اثر فاخر، ارزشی و معنوی به دور از حمایت و با هزینه شخصی کار را شروع نمودیم و تا مبلغی را ناحیه مقاومت بسیج رفسنجان و بخشداری مرکزی حمایت را انجام دادند.
انتهای پیام/
گزارش از مژده عباسپور