هشدارهای بهداشتی درخصوص احتمال رخداد بیماریهای طیور با توجه به گرمای شدید هوا
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان رفسنجان گفت: استرس یا تنش گرمایی یکی از چالش های صنعت مرغداران، به خصوص در مناطق دارای آب و هوای گرم است و منجر به کاهش مصرف خوراک و کاهش وزن می شود.
خانه » پزشکی و سلامت »
به گزارش خانه خشتی؛ رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان رفسنجان افزود: جنس نر پرنده ها نسبت به جنس ماده و مرغ های گوشتی نسبت به مرغ های تخم گذار نسبت به استرس گرمایی حساسیت بیشتری دارند.
وی در خصوص علایم استرس گرمایی در سالن بیان کرد: تلاش برای دور شدن از سایر پرنده ها، حرکت به نقاط خنک تر سالن و قرار دادن بدن در مقابل جریان هوا، بالا گرفتن بال ها و دور کردن آن از بدن، له له زدن و پف کردن پرها از علائم استرس گرمایی است.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان رفسنجان گفت: بهترین روش برای خنک نگه داشتن پرنده ، تامین جریان هوای مطلوب در سطح پرنده در سالن است و همچنین استفاده از پدهای تبخیری سلولزی یا پوشالی و نیز مه پاش از موثرترین راههای خنک کردن است. با تأمین آب خنک و تمیز می توان پرنده را تشویق به نوشیدن آب کردو خوراک دهی پرندگان در ساعات خنک شبانه روز جهت تحریک بیشتر مصرف دان موثر است و با توجه به شدت استرس گرمایی، تنظیم بالانس جیره غذایی از نظر انرژی و پروتئین به نفع انرژی و افزایش سطح ویتامین ها و مواد معدنی و استفاده از الکترولیت ها در آبخوری کمک بسیار زیادی می کند.
انتهای خبر/
برچسب ها: