پایگاه اطلاع رسانی خانه خشتی رفسنجان

زوج طلبه‌ای که در رفسنجان کارکردهای حقیقی مسجد را احیا کرده‌اند

به گزارش خانه خشتی؛ حجت‌الاسلام حسن زمانی، طلبه ۲۹ ساله سطح ۳ حوزه علمیه که مدت ۳ سال است برای امر تبلیغ دین به شهر خود یعنی رفسنجان برگشته است؛ مسجد حضرت ابالفضل علیه السلام واقع در محله اسدآباد را محل ایفای مأموریت خود انتخاب کرده است.

آنطور که وی می‌گوید: این مسجد جزو مساجد کاملاً راکدی بوده که در طول سال تنها یک بار و آن هم ماه مبارک رمضان فعالیت داشته است.

جهاد تبلیغ با درک موقعیت

هشت ماه قبل که این طلبه جوان با همراهی همسرش تصمیم می‌گیرند تا در مسیر «انما یعمر مساجد الله…» گامی بردارند، با نگاه مسئولانه به این مهم ورود می‌کنند و همه ظرفیت‌های ممکن را به خدمت می‌گیرند.

کار کردن و جذب افراد به مسجدی که در طول سال درب آن بسته بوده کار دشواری است چه رسد به آن که بخواهی چنین مسجدی را طی مدت کوتاهی تبدیل به یکی از مساجد فعال و پویای شهر بکنی! تصور دور از ذهنی است، مگر آنکه در قامتی فراتر از روزمرگی ظاهر شوی و ردای جهادی بر تن کرده باشی.

ابتکار عمل در آستانه بازگشایی مسجد

اولین چالش پیش روی حجت‌الاسلام زمانی، بی اطلاعی محله از فعالیت مجدد مسجد بود؛ او برای رفع این چالش و برای تأمین یک منبع مالی حداقلی که بتواند برنامه‌ جذابی در مسجد اجرا کند، دست به ابتکاری می‌زند و با کمک صاحبان مشاغل خرد و خانگی محله بازارچه‌ای در قسمت حسینیه راه‌اندازی اندازی کرده و با تبلیغات مختلف می‌کوشد تا این بازارچه و درآمد اندک حاصل از آن شروعی برای فعالیت‌های مسجد باشد.

همزمان کانالی نیز در فضای مجازی جهت اطلاع‌رسانی برنامه‌ها راه‌اندازی می‌کند و می‌گوید ما می‌خواهیم «مسجد؛ صرفاً نمازخانه نباشد».

وی با بیان اینکه دو هدف «جذب» و «تربیت» جوانان و نوجوانان را نصب‌العین قرار داده، می افزاید: برای جذب باید سلسله مراتبی را پیش می‌گرفتیم تا به جای جاذبه، دافعه ایجاد نشود؛ در این راستا از تجربیات دوستان طلبه نیز کمک گرفتم.

جذب به مسجد طی سلسله مراتب

حجت‌الاسلام زمانی ادامه می‌دهد: در گام اول فضای تفریحی از جمله اردو، استخرشنا، فوتبال دستی و… برای نوجوانان فراهم کردیم و آنان صرفاً برای بازی به مسجد می‌آمدند زیرا ما دنبال آن بودیم تا بچه‌ها به مسجد آمدن عادت کنند و جزو برنامه‌های روزانه آنان شود که همینطور هم شد.

وی افزود: سپس به اجرای گام به گام برنامه‌های تربیتی پرداختیم و در همین حین دارالقرآن مسجد را تاسیس و کلاس‌ها را آغاز کردیم؛ نکات تفسیری و اخلاقی و آموزنده و احکام را به بچه ها یاد می دادیم و برای تشویق آنان بازی و سرگرمی قبلی را به بعد از این کلاس موکول کردیم.

امام جماعت مسجد حضرت ابالفضل علیه‌السلام محله اسدآباد رفسنجان سپس با شروع تابستان برای استفاده کافی و حداکثری نوجوانان از ایام تعطیلات، کلاس‌هایی در بیش از ۱۵ رشته برنامه‌ریزی می‌کند تا بهانه‌ای برای حضور نوجوانان در مسجد باشد.

همزمان ظرفیت محله را نیز به کار می‌گیرد و از افرادی که در رشته‌های ۱۵ گانه مد نظر مهارتی دارند، درخواست می‌کند مربی‌گری آن کلاس را عهده‌دار شوند تا به این ترتیب هم ارتباط مسجد و محله برقرار شود، هم هزینه ایاب ذهاب مربی کم باشد و هم مربی راحت در دسترس بچه‌ها باشد.

وی همچنین از ظرفیت نوجوانانی که دوره مقدماتی کلاس‌های قرآن را با موفقیت طی کردند، برای آموزش  قرآن‌آموزان جدید استفاده می‌کند تا بدین ترتیب مدیریت کلاس‌ها به دست خود مسجدی‌ها سپرده شود زیرا اهداف بلند مدتی برای به ثمر نشستن برنامه‌های مسجد دارد.

توجه به نقش مادر

حجت‌الاسلام زمانی با بیان اینکه در عین حال از بزرگسالان هم غافل نشدیم و  بیشتر، مادران را جامعه هدف قرار دادیم که نقش موثری در تربیت نسل آینده دارند؛ افزود: هیئت هفتگی بانوان مسجد به همراه بیان نکات تربیتی را راه‌اندازی کردیم تا به مسئولیت خود آگاه‌تر شوند.

وی در همین بخش از سخنانش از همراهی همسرش که او نیز طلبه است، به طور ویژه قدردانی و بیان می‌کند: قطعاً بخشی از موفقیت این روزها را مدیون ایشان هستم که در عین خانه‌داری و فرزندداری اما در مسجد خیلی فعال است و فعالیت‌های بخش بانوان مسجد توسط وی مدیریت می‌شود و به نوعی اتاق فکر ما هستند.

شعاع مسجد

این امام جماعت جوان و فعال تصریح کرد: فعالیت ما محدود به مسجد و جغرافیای مسجد نیست و به همین منظور با برگزاری برنامه‌های فرهنگی و خدمات پزشکی مثل پایش فشار خون و… حتی برگزاری نمازجماعت در پارک محله سعی در ارتباط مؤثر مسجد و محله داریم.

وی از انجام فعالیت در راستای پیوند مسجد و مدرسه خبر داد و افزود: یکی از اقدامات حضور در مدارسی بود که دانش‌آموزان آن از بچه‌های این مسجد بودند؛ شخصاً حضور یافته و از این دانش‌آموزان تقدیر کردیم که باعث احساس شخصیت آنان و جذب سایر دانش‌آموزان هم می‌شود.

وی برگزاری کلاس‌های تقویتی را بهانه دیگری برای جذب به مسجد دانست و بیان کرد: از فضای مجازی و رسانه نیز نهایت استفاده را برای اطلاع رسانی برنامه‌ها، برگزاری مسابقات مجازی، انتشار فعالیت‌ها و… بردیم.

حجت‌الاسلام زمانی ضمن درخواست از متولیان امور مساجد برای توجه به جوانان و نوجوانان تشنه معارف دینی خاطرنشان کرد: بچه‌ها را با راهکار ساده جذب مسجد و نسل خوبی برای آینده تربیت کنیم؛ هیئت امنا صبر و حوصله به خرج داده و برای جذب حداکثری و تربیت نسل امام زمانی تلاش کنیم.

فعالیت‌های امام جماعت مسجد حضرت ابالفضل محله اسدآباد رفسنجان به اینجا ختم نمی‌شود؛ او برای درخواست‌های اهل محله اعم از نیاز به دستگاه خودپرداز، آسفالت کوچه، رفع مشکلات مربوط به اینترنت و… هم با مسئولین مربوطه مکاتبه و مشکلات را پیگیری می‌کند.

وی از ارتباط قوی با اهل محله دریغ نمی‌کند و برای همین در خوشی و ناخوشی کنار آنها است و از بیماران‌شان شخصاً عیادت می‌کند.

تهیه و تنظیم: طاهره بادامچی

منبع: شبستان

انتهای پیام/

خروج از نسخه موبایل