باحضور استاندار کرمان؛
اولین گلخانه مدرن و هوشمند هیدروپونیک استان کرمان در رفسنجان بهره برداری شد

  • شناسه خبر: 220544
<span style='color:#a2a2a2;font-size:12px;'>باحضور استاندار کرمان؛</span><br/>اولین گلخانه مدرن و هوشمند هیدروپونیک استان کرمان در رفسنجان بهره برداری شد

نخستین گلخانه مدرن و هوشمند هیدروپونیک استان کرمان با تولید ۱۰۰ محصول بازار پسند روز دنیا و صادراتی با حضور مسئولین استانی و شهرستانی در شرکت تعاونی پسته رفسنجان بهره برداری شد.

خانه » اسلاید شو » اولین گلخانه مدرن و هوشمند هیدروپونیک استان کرمان در رفسنجان بهره برداری شد

به گزارش خانه خشتی؛ در این آئین استاندار کرمان، فرماندار و معاونین وی، نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی، نماینده مردم زرند در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسئولین استانی و شهرستانی حضور داشتند.

استاندار کرمان در این آئین شرکت پسته در رفسنجان را مجموعه بسیار با ظرفیت برای رشد اقتصادی و توسعه بیشتر شهرستان دانست و گفت: این ظرفیت می تواند نقش بهتری را در رشد اقتصادی شهرستان‌های مختلف استان ایفا بکند.

محمدعلی طالبی افزود: شهرستان‌هایی که یکی از عمده فعالیت اقتصادی شان در بخش کشاورزی هست و زمینه فعالیت های این چنینی در زرند، کوهبنان و دیگر مناطق استان هم وجود دارد.

وی ادامه داد: این مجموعه توانمند در شرایطی که ما با مسائل و محدودیت هایی در بحث رشد کشاورزی در بخش پسته داریم شاید در حوزه گلخانه و دیگر فعالیت‌های اقتصادی که ما نمونه‌اش را امروز در همین مجموعه و برنامه‌های آینده این مجموعه می‌بینیم می‌تواند فضای بهتری را برای سرمایه‌گذاری و رشد اقتصادی در استان داشته باشد.

استاندار کرمان تصریح کرد: باید با استفاده از توان درونی مجموعه و توانمندی‌هایی که به اتکای سالها تجربه فعالیت اقتصادی داشتند و همچنین استفاده از مشاوره‌های اقتصادی فضایی را فراهم کنند که شرکت بسته رفسنجان تبدیل شود به یکی از هلدینگ های سرمایه گذاری در بخش های مختلف و کمک کند به رشد اقتصادی در شهرستان رفسنجان و دیگر مناطق استان.

وی خاطرنشان کرد: قطعاً مسئولین استان هم در کنار شما خواهند بود و کمک خواهند کرد که این اتفاق مبارک برای رفسنجان و دیگر مناطق استان بیفتد.

طالبی بر بحث گلخانه ای هم تاکید کرد: که بخش کشاورزی ما چاره‌ای جز این ندارد که برود به سمت توسعه کشت های گلخانه‌ای که به نوعی با شرایط کم آبی ما هماهنگ باشد و به نوعی بتواند اقتصادی تر در فضای اقتصادی استان خودش را نشان دهد.

وی به مصرف ۵ میلیارد متر مکعب آب در استان اشاره و بیان کرد: بالای ۴۰ درصد اشتغال استان مربوط به بخش کشاورزی هست ولی وقتی که نگاه می‌کنیم به جی دی پی استان می‌بینیم که سهم بخش کشاورزی با این میزان اشتغال و با این میزان مصرف آب چیزی حدود ۲۵ درصد است.

طالبی تصریح کرد: این نشان میدهد که کشاورزی ما آنچنان که باید و شاید اقتصادی نیست و از این جهت استان برنامه‌ای را برای اینکه به سمت اقتصادی کردن کشاورزی برود دارد و یکی از راه‌هاش هم تغییر الگوی کشت در بعضی از مناطق استان و همچنین توسعه کشت گلخانه‌ای هست.

استاندار کرمان اظهار کرد: در رابطه با آب هم برنامه ویژه بهره‌وری منابع آب و مدیریت مصرف را داریم و یکی از سناریوهایی که می‌تواند در این خصوص مورد پیگیری قرار گیرد بحث انتقال آب از خلیج فارس است.

وی گفت: اما همه باید بدانند که انتقال آب برنامه هزینه بر است برای انتقال آب دارد و هر متر مکعبی دو تا ۳ دلار امروز هزینه مصرف آب استحصال از دریا هست که شما حساب بکنید که آیا چنین آبی میتواند در بخش باغات ما مورد استفاده قرار بگیرد یا نه.

استاندار کرمان اضافه کرد: باید برنامه منسجمی برای بهره‌وری از منابع آب داشته باشیم من اعتقاد دارم ما میتوانیم کشاورزی را آنچنان برنامه ریزی بکنیم و هدفمند در حوزه کشاورزی جلو برویم که آب دو تا سه دلار هم اقتصادی باشد برای مصرف.

وی افزود: ولی نه با شرایط فعلی که امروز در باغاتمان داریم آب مصرف می‌کنیم که چنین آبی قطعاً نمی‌تواند اقتصادی باشد بنابراین این حوزه نیازمند توجه جدی و مطالعات عمیق دارد که ما دنبال خواهیم کرد.

طالبی گفت: همه گزینه هایی که میتواند کمک کند به پایداری کشاورزی در استان از جمله در شهرستان رفسنجان را مورد مطالعه و پیگیری قرار خواهیم داد.

احمد انارکی محمدی نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی هم اظهار کرد: حضور آقای همتی نماینده مردم زرند در مجلس ظرفیت بسیار خوبی را ما در کمیسیون انرژی داریم که بتوانیم برای استان از این ظرفیت خوب استفاده کنیم و مسائل آب به ویژه آب کشاورزی را پیگیری کنیم.

وی ادامه داد: ما بحث اینجا فقط ناترازی هایی که ما استان کرمان بیشتر از جاهای دیگر برق قطع میشود که خواهش دارم پیگیری بفرمایید چون شب و روز قطعی برق داریم.

این گلخانه توسط بخش خصوصی در زمینی به مساحت ۱.۵ هکتار احداث شده و محصولاتی نظیر ذرت های رنگی، فلفل های رنگی، گوجه فرنگی های رنگی، سبزیجات مدیترانه ای و دیگر محصولات را بر پایه هیدروپونیک تولید می کند.

کشت هیدروپونیک یا آب‌کشت شیوه کشت گیاه بدون خاک است و در این نوع کشت متخصصان نیازهای غذایی گیاه را اندازه گیری کرده و به جای خاک با استفاده از آبی که به گیاه داده می شود با افزودن عناصر ریزمغذی و درشت مغذی و نگهداشتن گیاه توسط مواد نگهدارنده بی اثر مانند پرلیت عملا نیاز به خاک منتفی می شود.

به موازات احداث گلخانه، در این مجموعه واحد فرآوری و بسته بندی به منظور افزایش ارزش افزوده محصولات تولیدی به صورت تازه و خشک راه اندازی می شود.

انتهای پیام/

برچسب ها:
تلگرام
دیدگاه‌ها
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خانه خشتی منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
در جواب نظر :

اخبار ویژه
اخبار رفسنجان