به گزارش خانه خشتی به نقل از فرهنگ نیوز، هنرمندان بسیاری هستند که با روحیه «اعتدال» ی دولت یازدهم این روزها حال و روز خوشی را سپری میکنند. از فیلم سازی هایی برای سیاه نمایی از اوضاع داخلی ایران و مطابق سلیقه جشنواره های خارجی گرفته تا استفاده از بازیگرانی که به مسائل دینی و عرفی ایران پایبند نیستند.
در این میان، به “اصطلاح هنرمندان” دیگر رشته ها نیز از این موضوع مجزا نیستند. از این جمله می توان کاریکاتوریستی را نام برد که به سال ۱۳۵۵ متولد شده، فارغ التحصیل رشته نقاشی از دانشگاه آزاد تهران است و مروری بر آثار منتشره از سوی نشان میدهد که وی هیچ خط قرمزی در حوزه سیاست ندارد و بعضاً بنا بر علایق و سلایق رسانهها و خارج نشینان نیز قلم می زند.
در حالی این روزها از بزرگمهر حسین پور در بین اصلاح طلبان با عنوان «استاد» نام برده میشود که کاریکاتورهای تند سیاسی و همچنین کارهایی با مضامین جنسی وی شهرت زیادی پیدا کردهاند. اما در بین تمامی آثار وی، همانند دیگر هنرمندان غیر متعهد به مبانی و ارزش ها، چند نکته مهم بیش از پیش توجه مخاطب را جلب میکند که در ذیل به بخشی از آنها اشاره میشود:
بی تفاوتی به مقوله حجاب:
یکی از موضوعاتی که در بین این قشر از هنرمندان و بازیگران، به خصوص در هوای اعتدال به چشم می خورد، عدم رعایت ارزش ها و موازین شرعی در جشنواره های خارجی و یا در تصاویر خصوصی و نظراتی است که در مورد پوشش از ایشان در اینترنت منتشر می شود.
از نکاتی که در بین آثار این کاریکاتوریست به چشم میآید بی تفاوتی به مقوله حجاب است. البته استفاده از واژه «بی تفاوتی» شاید با نگاه خوشبینانه نگارنده باشد؛ چراکه وقتی یک کارتونی است صراحتاً گشت ارشاد را با طرحهایش زیر سؤال برده و آن را اصلیترین عامل افسردگی و روحیه خراب دختران جامعه میداند، نمیتوان مدعی شد که این فرد مشکلی با حجاب نداشته باشد!
از سوی دیگر نمونههای زیادی در بین آثارش به چشم میخورد که وی با طراحی دختران مانتویی و بدحجاب عملاً به حمایت از این قشر دختران و جوانان جامعه میپردازد؛ اقدامی که حتی در دین مبین اسلام نیز نهی شده اما همچنان هستند افرادی که در پی ترویج بی عفتی در بین زنان و بی غیرتی در بین مردان تلاش میکنند!
سیاست زدگی و خدمت به ضدانقلاب از مسیر هنر:
تلاش به سیاه نمایی از وضع سیستم مدیریتی کشور و از هم پاشیدگی خانواده ها و وجود رابطه های خارج از عرف بین بازیگران فیلم های سینمایی و دیگر آثار و القای ناامیدی و ضعف به بیننده و همچنین پرداختن بی پرده به مضامین جنسی از جمله خدماتی است که این گروه به ضدانقلاب ارائه می دهند.
در همین راستا یکی دیگر از نکاتی که در آثار بزرگمهر خودنمایی میکند، طرحهایی با مضمون جنبش سبز و حمایت از فتنه ۸۸ است. آثاری که امروز نام او را در رسانههای بیگانه و در کنار افرادی چون مانا نیستانی و نیک آهنگ کوثر مطرح کرده است. بر همین اساس بزرگمهر حسین پور امروز در حالی به یک اسطوره برای رسانههای معاند تبدیل شده که انتشار طرحهای وی نیز مصداقی بر غیرهمسویی او با سیاستهای داخلی است! شاید بتوان طرح او از «ندا آقا سلطان» را در صدر کارهای حمایتی او از جنبش سبز و فتنه ۸۸ قرار داد.
القاء سیاه نمایی از جامعه ایران:
بخشی از آثاری که توسط این گروه از هنرمندان با تم اجتماعی منتشر می شود، اغلب با القا سیاه نمایی از جامعه آزاد ایران همراه است. اتفاقی که البته محدود به فضای «کارتون» و «کاریکاتور» نمیشود و طی چند ماه اخیر که دولت یازدهم روی کار آمده آثار فراوانی در این رابطه مخصوصاً در حوزه سینما به چشم آمده است.
این به اصطلاح کاریکاتوریست نیز در برخی آثارش جامعه ایران را به شکلی بازگو کرده که حتی پرندگان نیز در آن آرامش ندارند؛ چه رسد به مردم و همه جوانهایی که در آن زندگی میکنند! آیا بهراستی جوّی که امروز در ایران حکمفرماست همان جوّی است که حسین پور در برخی آثارش از آن یاد میکند؟! سؤالی که پاسخش را میسپاریم به وجدان او و لاغیر!
هوای «اعتدال» چه هوایی است؟
اما در پایان لازم به تذکر است که «بزرگمهر حسین پور» تنها به عنوان نماینده آن دسته هنرمندانی معرفی می شوند که حالشان در هوای اعتدال خوب است. هوایی که در آن «ارزشی و غیرارزشی» معنایی ندارد و کاریکاتوریستی که با طرح هایش آمریکا و اسرائیل را به چالش می کشاند، هم ردیف طراحی قرار می گیرد که با طرح هایش برای «ندا آقا سلطان» پیراهن مشکی به تن می کند!
البته هنرمندنماهایی که با «ژست روشنفکری» حتی حاضرند روی وطن و اعتقادات هموطنان خود نیز پا بگذارند کم نیست. همین چند روز قبل بود که اظهارات سخیف عباس کیارستمی در رابطه با دفاع مقدس گوش به گوش و دهان به دهان پیچید و ثابت کرد برخی جنبه «اعتدال» را ندارند!
البته لیست سیاهه «روشنفکران» اهالی چندان محدود نیست و افرادی چون «اصغر فرهادی»، «رخشان بنی اعتماد» و «محمود دولت آبادی» و … نیز در این سیاه جای می گیرند.
به نظر می رسد در روزهایی که دولت اعتدال روی کار آمده هوای هنر کشور تک فصلی و معتدل است و دیگر خبری از چهارفصل پاییز و زمستان و بهار و تابستان نیست که نیست!