موجسواری با اخبار جعلی؛
شایعه ارتباط «اسیدپاشی» با «دختران بدحجاب» از کجا کلید خورد؟
پیوندزدن موضوع اسیدپاشی به مقوله “بدحجابی” در حالی از سوی این خبرگزاری داخلی در دستور کار قرار گرفت، که در چند روز گذشته شاهد موج سواری و انتشار اخبار گسترده و پرحجم در این رابطه، از سوی رسانههای زنجیرهای اصلاحطلب و همچنین رسانههای ضدانقلاب در فضای مجازی هستیم.
پیش از این نیز سردار “اشتری” جانشین فرمانده نیروی انتظامی در همین خصوص عنوان کرده بود: «ارتباط اسیدپاشی ها با موضوع بدحجابی نبوده و این چنین نیست و افرادِ هدف متفاوت بودهاند و شکل و یا مورد خاصی مد نظر نبوده است.»
توضیحات مسئولان مربوطه مبنی بر بی ارتباط بودن اسیدپاشیها با موضوع “بیحجابی” و “امر به معروف و نهی از منکر” در حالی است که برخی رسانههای داخلی و خارجی شایعه «اسیدپاشی به زنان و دختران بدحجاب» را مطرح کردند و به طرز مشکوکی طی روزهای اخیر سوار بر موج خبری این شایعه شدند.
شایعه ارتباط «اسیدپاشی» با «دختران بدحجاب» از کجا کلید خورد؟
شایعه ربط داشتن چند اسیدپاشی در اصفهان به مقوله “بدحجابی” با انتشار یک گزارش در خبرگزاری دولتی آغاز شد. این خبرگزاری پنج شنبه هفته گذشته خبری درباره اسیدپاشی به صورت چند زن در اصفهان را منتشر کرد.
در این خبر، به طور ملموسی تلاش شد تا این حرکات وحشیانه به نام نیروهای انقلابی ثبت شود و به مخاطب اینگونه القا شود که زنان بدحجاب در اصفهان به طور سازماندهی شده مورد اسیدپاشی قرار گرفتهاند. در بخشی از متن خبر این خبرگزاری آمده است:
«این حادثه زمانی اتفاق افتاد که از چندی پیش تاکنون در شبکه های اجتماعی مطالبی با محتوای “اسیدپاشی به زنان بیحجاب” در اصفهان منتشر می شود؛ اما مشخص نیست که آیا حادثه شب گذشته ارتباطی با این مطالب داشته است یا خیر؟»
این خبرگزاری داخلی که به گفته خود هنوز هیچ سند و مدرکی مبنی بر ارتباط این اسیدپاشی با مقوله “حجاب” و “امر به معروف” در دست ندارد، روز گذشته نیز در تداوم موج سواری های خود طی انتشار گزارشی نوشت: «خبری از اطلاعرسانی دقیق در این باره نیست و تنها شایعاتی در شبکههای اجتماعی مبنی بر “برخورد راکبان موتورسیکلت با بدحجابها” مطرح بوده است، به چهره تعدادی از زنان اسید میپاشند؛ زنانی که نقش مادری در یک خانواده را هم داشتهاند و بدین ترتیب به خاک سیاه نشستهاند»
خبرگزاری مورد اشاره در گزارشی دیگر تحت عنوان گفتگو با نزدیکان قربانیان این حوادث تلخ، نیز تمام تلاش خود برای القای این موضوع به مخاطب را انجام داده است.
اصرار بیش از اندازه خبرنگار به سوال کردن درمورد محجه بودن یا نبودن فرزند با واکنش پدر مواجه میشود، طوری که وی خطاب به این خبرنگار میگوید: کسانی که به دخترم تهمت بیحجابی میزنند باید در آخرت پاسخگو باشند، ندا هیچ گاه نمازش ترک نشده است.»
با وجود پاسخ صریح پدر دختر قربانی اما بازهم شاهد اصرار این خبرگزاری بر موضوع بیحجابی هستیم، به طوری که در ادامه این گزارش آمده است: «پیدا کردن یکی از آشنایان سارا در میان افرادی که برای ملاقات پشت در بیمارستان در انتظار هستند، دشوار به نظر میرسد. دختر جوانی که به گفته شایعات یکی از قربانی اسید پاشی در اصفهان به دلیل بدحجابی است»
واکنش عجیب یک کارگردان سینما
تهمینه میلانی کارگردان سینمایی نیز با پیوستن به این موج رسانهای خواستار واکنش مسئولان ارشد نظام شد و اسیدپاشان را افرادی خودسر معرفی کرد که برای مبارزه با بدحجابی چنین جنایت هاییی را مرتکب می شوند. وی در گفت و گو با این خبرگزاری دولتی گفت: «این اسیدپاشیها مشکل روانی دارند و برخی دیگر آموزشهای اجتماعی و احترام به حقوق افراد را فرانگرفتهاند که چنین خودسرانه عمل کردند. هرچند شاید وقتی دستگیر شوند بگویند احساس مسئولیت اجتماعی مثلا مبارزه با بدحجابی داشتهاند، ولی این کار جز جنایت چیز دیگری نیست.»
موجسواری اپوزیسیون روی یک شایعه داخلی
پیوند زدن موضوع “اسیدپاشی” به مقوله “بدحجابی” در حالی در این خبرگزاری داخلی در دستور کار قرار گرفته است، که در چند روز گذشته شاهد موج سواری و انتشار اخبار گسترده و پرحجم در این رابطه، از سوی رسانههای زنجیرهای اصلاحطلب و همچنین رسانههای ضدانقلاب در فضای مجازی هستیم.
سایت جرس وابسته به جریان فتنه با سوء استفاده از این شایعه به انتشار اخبار و گزارشهایی در این خصوص پرداخت و نوشت: تصویب کلیات طرح “امر به معروف و نهی از منکر” با خبرهای تکان دهندهای در خصوص اسید پاشی بر روی دختران جوان در اصفهان همراه شده است.
رادیو فردا وابسته به سازمان سیا نیز به نقل از یک «منبع مطلع» نوشته تعداد اسیدپاشیها در اصفهان در هفتههای اخیر، حداقل شش مورد بوده، و این زنان که همگی «جوان»، «زیبا» و «غیرچادری» بودند، در «بیمارستان فیض» این شهر بستری شدهاند.
گزارش BBC فارسی از ارتباط اسیدپاشیها با «بدحجابی!»
علت بزرگ کردن شایعه بدحجاب بودن قربانیان این حوادث و تلاش برای ارتباط دادن این اسیدپاشیها با “طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر” در سایت جرس، زمانی مشخص میشود که این سایت عمق مخالفت خود با تصویب چنین طرحی را اینطور به نمایش میگذارد و مینویسد: «وقتی طرح اخیر مجلس را در کنار این اخبار نگران کننده قرار می دهیم، آن وقت به عمق فاجعه ای که در حال وقوع است پی می بریم. تصویب این قانون در مجلس در آینده تاثیرات مخربی بر سرنوشت زنان ایرانی خواهد گذاشت!»
سلسله گزارشهای سایتها و رسانههای ضدانقلاب برای ارتباط دادن «اسیدپاشیها» به مقوله «بدحجابی» و «فریضه امر به معروف» نشان دهنده این است که آنها تنها با هدف افزایش حملات رسانهای به مجلس شورای اسلامی برای عدم تصویب طرح حمایت از آمران به معروف بوده است.