حضرت امام خمینی(ره): مسؤولان دست از اختلافات بردارند و عواطف ملت را جریحهدار نکنند
به گزارش «خانه خشتی»به نقل از فارس عقل سیاسى اقتضا مىکند که ما امروز با آن اشخاصى که در رویّه هم حتى با ما مخالفت دارند، لکن در اصل مقصد با ما موافقاند، با ملت موافقاند، مسیرشان مسیر ملت است، عقل سیاسى اقتضا مىکند که ما امروز دست از تمام این اختلافات برداریم تا این مملکت […]
به گزارش «خانه خشتی»به نقل از فارس عقل سیاسى اقتضا مىکند که ما امروز با آن اشخاصى که در رویّه هم حتى با ما مخالفت دارند، لکن در اصل مقصد با ما موافقاند، با ملت موافقاند، مسیرشان مسیر ملت است، عقل سیاسى اقتضا مىکند که ما امروز دست از تمام این اختلافات برداریم تا این مملکت را آرام کنیم.
اختلاف؛ موریانه نابودى است
رمز پیروزى ما وحدت کلمه بوده است. اکنون با کمال خضوع مىخواهم تا از اختلافات دست برداشته و براى فرداى خود فکر اساسى کنید و از هرگونه اختلاف بپرهیزید که چون موریانه، خوب و بد را نابود مىکند.(۱)
اینقدر به هم نپّرید
اگر همه با هم مجتمع باشید، اگر سران همه با هم مجتمع باشند، ایراد نگیرند به هم (که) آن به او اشکال کند، او به آن اشکال کند در یک همچو موردى، در یک همچو موقعى که ما داریم، کارها همه اصلاح مىشود.
همهتان با هم باشید. پشت و پناه هم باشید، ملت خوب است، ملت یک ملت روشنى است، یک ملت خوبى است. شماها هم همه با هم مجتمع بشوید. دولت و ملت، ارکان دولت، رئیس جمهورش، مجلسش، همه اینها با هم مجتمع باشند در یک همچو موقع خطیرى که همه گرفتار هستید.
یک قدرى بیدار بشوید. یک قدرى توجه کنید به مسائل. این قدر تو سرهم نزنید، این قدر به هم نپرید.(۲)
عواطف ملت را جریحهدار نکنید
ما یک همچو ملتى داریم به این صفا، به این خوبى که در همه قضایا پشتیبان دولتشان هستند، پشتیبان رئیس جمهورشان هستند، پشتیبان مجلسشان هستند، حیف است که ما عواطف این ملت را جریحهدار کنیم و بنشینیم با هم مخالفت کنیم. نه خدا را خوش مىآید از این و نه ملت را. ملت از این کار ناراحت است.(۳)
یک قدرى آرام باشید
ما خون بچههایمان (را) دادهایم، یک قبرستان اینجا پر است از جوانهاى ما، قبرستانهاى شهرستان(ها) پر از جوانهاى ما است که در راه این مملکت و اینها در راه این اسلام کشته شدهاند. حالا که اینها کشته شدهاند، آقایان آمدهاند … با هم نشستهاند دعوا مىکنند. سر چه میراثى دعوا مىکنید؟ میراث پدر کدامتان است؟ یک قدرى آرام باشید، یک قدرى توجه کنید به مسائل، هر وقت هر کدام صحبت (مى)کنید به ضد دیگرى نباشد که این خلاف آداب اسلام است، خلاف آداب مسلمین است، خلاف انسانیت است، خلاف مشى انبیا و مشى اولیا است. نکنید این کار را، یک قدرى آرام باشید، یک قدرى هواى نفس را کنار بگذارید، اشتهار را کنار بگذارید. تمام گرفتاریهاى ما سر این هواى نفسى است که ما داریم. «اعدا عدوّ» انسان، این نفْس انسان است که بین جنبیه است، یک قدرى جلویش را بگیرید، یک قدر مهار کنید.(۴)
دست از هواهاى نفسانى بردارید!
الآن بر همه ما است که دست از اختلافات جزیى و شخصى و این چیزها برداریم؛ دست از آن چیزهایى که امور شخصى است.(۵)
من به شما (آقایان وزرا) و به نمایندگان محترم نصیحت مىکنم که سیاستهاى یکدیگر را تضعیف و یا تخریب نکنید که اگر وحدت روش و حرکت در نظام نوپاى اسلامى صدمه ببیند، نتایجى که دنیاى استکبار از این برخوردها مىگیرد، بسیار شکننده است.
کارى نکنیم که دنیا فکر کند نظام اسلامى ایران با این اختلاف سلیقهها و با این ابراز اختلافها، هیچگاه راه ثبات را نخواهد پیمود.(۶) دست از اختلافات بردارید. در یک امور جزیى با هم اختلاف نکنید. امروز روز اختلاف نیست. دست از هواهاى نفسانى بردارید! امروز روز هواى نفس نیست.(۷)
مسؤولان! خلاف مسیر اسلام است
عقل سیاسى اقتضا مىکند که ما امروز با آن اشخاصى که در رویّه هم حتى با ما مخالفت دارند، لکن در اصل مقصد با ما موافقاند، با ملت موافقاند، مسیرشان مسیر ملت است، عقل سیاسى اقتضا مىکند که ما امروز دست از تمام این اختلافات برداریم تا این مملکت را آرام کنیم و این مقصد اصلى که ما داریم و آن اینکه اسلام در این مملکت پیاده بشود و جمهورى اسلامى با محتواى حقیقى خودش در اینجا پیاده بشود، موفق بشویم ان شاء اللَّه. من به همه، به همه آنها عرض مىکنم که شما دست از اختلافات بردارید. این طور نباشد که هر کدام در یک اجتماعى که پیدا کردید، بر ضد دیگران صحبت کنید. این طور نباشد که هر کدام قلم به دست گرفتید، بر ضد دیگران قلمفرسایى کنید.
من این را از همه کسانى که متصدى امر هستند – چه آقایانى که در مجلس هستند و چه آقایانى که در جاهاى دیگر متصدى امر هستند – من به آنها با کمال اخلاص سفارش مىکنم که این یک تکلیفى است شرعى الهى و تخلّف (از آن،) خلاف مسیر اسلام است.(۸)
۱) صحیفه امام، ج ۶، ص ۱۹۴
۲) صحیفه امام، ج ۱۳، ص ۳۵۳
۳) صحیفه امام، ج ۱۳، ص ۷۹
۴) صحیفه امام، ج ۱۳، ص ۸۰
۵) صحیفه امام، ج ۸، ص ۱۳۲
۶) صحیفه امام، ج ۲۱، ص ۶۵
۷) صحیفه امام، ج ۸، ص ۴۸۰
۸) صحیفه امام، ج ۱۴، ص ۱۹۲