واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مصاحبه مطبوعاتی که با حضور خبرنگاران در رفسنجان برگزار شد، در پاسخ به سوال خبرنگار “خانه خشتی”، مبنی بر اجرای فیلترینگ این وزارتخانه بر روی شبکه های اجتماعی و سایت های غیر اخلاقی، اظهار داشت: با توجه به اینکه درصد قابل توجهی از برخی شبکه های اجتماعی خارجی دارای محتوای غیر قابل قبول بوده و در مقایسه با میزان مورد قبول آن ناچیز است، نمی توان به طور کامل آن را مسدود نمود.
محمود واعظی ورود میزبانی این گونه شبکه ها به داخل کشور را از راهکارهای پیشنهادی در این خصوص عنوان کرد و افزود: در صورتی که این صفحات میزبانی شان را به داخل کشور بیاورند تا به اطلاعات و مطالب آن دسترسی داشته باشیم، و یا مباحث خلاف اعتقادات و قوانین ما را حذف کنند، می توانند فعالیت کنند.
وی در ادامه راهکار دیگر مقابله با صفحات خارجی را اجرای فیلترینگ هوشمند ملی در سه فاز بیان کرد و افزود: یکی از فازهای این طرح مدتی قبل بر روی یکی از شبکه های اجتماعی اجرا شد که ۸۳ درصد موفقیت به همراه داشت و فاز دوم آن نیز با جا به جایی ماژول ها به استان ها و شهرستان ها، آغاز شده است.
وزیر ارتباطات هم چنین ابراز داشت: صفحات و شبکه های اجتماعی کاملاً غیر اخلاقی یا ضد دینی و ضد امنیتی که طرفدار ندارند، باید بسته باشند.
وزیر ارتباطات در ادامه در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران، ایجاد محتوای داخلی و کاهش نیاز به ترافیک خارجی را از محورهای مورد بحث این وزارت خانه مطرح کرد و افزود: اساس کار ما تولید محتوای در داخل کشور است که طبق آن، با افتتاح شبکه ملی اطلاعات مصرف محتوای داخلی مردم را از ۱۰ درصد به ۳۵ رسانده ایم و تا اواخر سال آینده این میزان به ۵۰ درصد افزایش خواهد یافت.
محمود واعظی ادامه داد: هدف گذاری ما در تولید محتوای داخلی به میزان ۸۰ درصد خواهد بود.
وی هم چنین در پاسخ به سوال دیگری در خصوص امواج مضر دکل های مخابراتی و جمر در مراکز مختلف، اظهار داشت: طبق مصوبه کمیته ارتباطات متشکل از وزرای بهداشت، دفاع، علوم و روسای سازمان های انرژی هسته ای و محیط زیست، مشخص شد امواج دکل ها و BTS بسیار ضعیف است و بر سلامتی افراد تأثیری ندارد.
محمود واعظی هم چنین استفاده از جمر در مکان های عمومی را ممنوع اعلام کرد و افزود: جمرها بهمنظور قطع پوشش آنتن دهی موبایل استفاده می شود که به طور مرتب اندازه گیری شده و در مواردی که میزان آن از حدی فراتر رود، از نصب آن جلوگیری می شود.
وی در ادامه خواستار حضور گروه تخصصی به رفسنجان شد تا میزان سرعت اینترنت شهرستان را برررسی نموده و برای حل آن اقدام نماید.