fبه گزارش “خانه خشتی” به نقل از هزار نیوز : پس از شبهات مطرح شده درخصوص تابعیت معدن مس درآلوئیه اعضای شورای شهر بردسیر در واکنش به این شبهات طی نامه ای به استاندار کرمان ، فرمانداری های شهرستانهای بردسیر و رابر و شرکت ملی صنایع مس ایران ، مستندات خود را مبنی بر تعلق معدن به شهرستان بردسیر اعلام کرد .
متن نامه به شرح زیر می باشد .
بسم الله الرحمن الرحیم
شهرستان بردسیر یکی از شهرستانهای با پتانسیل بالای کشاورزی صنعتی و گردشگری در استان کرمان است. و از ابتدای انقلاب تاکنون خدمات زیادی در زمینه های فرهنگی اجتماعی و… در این شهرستان صورت گرفته است . و حضور بالای ۹۵ در صد مردم در انتخابات سال ۸۸ و رای بالا ی ۹۰ درصد به آقای احمدی نژاد ( که در شهرستان های شمالی استان بی نظیر بود) نشان از فهم بالا و شور و نشاط سیاسی مردم بردسیر دارد.
اما متاسفانه این شهرستان با یک محرومیت و مظلومیت تاریخی مواجه است. تامین آب شرب دو شهر رفسنجان و کرمان با دبی های ۴۰۰ لیتر بر ثانیه و ۶۰۰ لیتر بر ثانیه که هر سال چند متر سطح آب زیر زمینی را پایین می برد ، و تعطیلی تنها کارخانه صنعتی شهرستان بردسیر (کارخانه قند) که بیش از ۷۰۰ نفر به طور مستقیم و ۱۰۰۰۰ نفر به طور غیر مستقیم از این کارخانه ارتزاق می کردند باعث مشکلات فراوان اجتماعی و اقتصادی در این شهرستان مظلوم شده است .
ولی مساله ای که امروز گریبان گیر بردسیر است مساله معدن در الوییه ( گلزار) است. حدود ۴۰ سال پیش کارشناسان خارجی در منطقه قریت العرب ( گلزار) بردسیر یک معدن مس با عیار بالا و حدود ۱۲۰ ملیون تن مس را کشف نمودند . همه اسناد و مکاتبات از آن زمان تاکنون موجود است. ولی متاسفانه در اسفند ۸۹ مجوز تاسیس کارخانه فرآوری مس به شهرستان تازه تاسیس رابر داده شد . بلافاصله موضوع از طریق مردم و مسئولان ذیربط پی گیری شد که اعلام گردید در صورتی مجوز رابر لغو می شود که کارشناسان محترم وزارت کشور اعلام نمایند معدن در منطقه بردسیر واقع است. حال با این مقدمه نظر خوانندگان محترم رابه چند مطلب جلب می کنیم.
۱ – اولا مردم بردسیر و مسئولان این شهر به هیچ عنوان بحثی روی روستای درالو ندارند. روستای درالو متعلق به بردسیر یا رابر باشد اهمیت چندانی ندارد. این که دائما ً مطرح می گردد روستای درالو متعلق به رابر است یا اینکه درالو روستای ۷۲ دهستان رمشک بخش هنزا می باشد . ما هم قبول داریم و هیچ بحثی در این زمینه نداریم . بحث ما معدن است که کاملاً متعلق به بردسیر است و یکی از موارد استناد ما نامه شماره۷۵۳۳/۲ مورخ ۶/ ۴ / ۷۵ به امضای آقای محمودی استاندار وقت استان کرمان است که دراین نامه صریحا ذکر گردیده،که معدن مس درالوییه متعلق به منطقه قریت العرب بردسیر است . و این اظهار نظر در پی تشکیکی بوده که در سال ۷۵ از ناحیه فرمانداری بافت صورت گرفته است. از آن پس هیچ اظهار نظر رسمی مبنی بر تغییر تابعیت معدن صورت نگرفته است . و هیچ نامه ای موجود نیست که این اظهار نظر را نقض نماید.
۲ – علاوه بر این چندین بار کارشناسان منابع طبیعی و جهاد کشاورزی و شهرداری و…. در منطقه حضور یافتند و با گذاشتن جی پی اس وانطباق با خطوط مرزی تایید کردند که معدن متعلق به بردسیر است.
۳ – طبق آخرین صحبت که در تاریخ ۱ / ۳ / ۹۱ یکی از اعضای شورای شهر با کارشناسان محترم وزارت کشور داشتند ( این کارشناسان برای همین موضوع چند ماه قبل به منطقه گلزار اعزام شده بودند ) کارشناسان محترم اعلام کردند تا این لحظه هیچ اظهار نظر جدیدی ( شفاهی و کتبی) در مورد تابعیت معدن از ناحیه وزارت کشور صورت نپذیرفته است.واین بدان معنی است که اظهار نظر قبلی به قوت خود باقی است .
۴ – با این اوصاف تقاضای مردم شریف شهرستان بردسیر از استاندار محبوب و مردمی استان کرمان این است که با بررسی جدی و کارشناسانه موضوع فارغ از اینکه بردسیر دارا و برخور دار است ( که نیست) و رابر محروم است و …و با توجه به دسترسی های کارخانه به آب و برق و جاده و… که از طریق بردسیر امکان پذیر است ترتیبی اتخاذ نمایید که حق و حقوق مردم مظلوم شهرستان بردسیر پایمال نگردد. ضمن اینکه مردم و مسئولان بردسیر هم اعتقاد دارند احداث این کارخانه چه در رابر چه بردسیر باعث رشد و شکوفایی منطقه و استان خواهد شد. و این کارخانه مشکل و معضل بیکاری را نه تنها در دو شهرستان بلکه در استان تا حد زیادی مرتفع خواهد کرد. به امید سلامتی و سر افرازی برای همه مسئولان نظام مقدس جمهوری اسلامی خصوصا رهبر فرزانه انقلاب .
شورای شهر بردسیر