باقری عضو هیئت مدیره تعاونی مسکن خبرنگاران در گفت و گو اختصاصی با خبرنگار “خانه خشتی”، اظهار داشت: در حلسه تجلیل از خبرنگاران حدود دو سال قبل پیشنهاد گردید که تعاونی مسکن تشکیل شود و در جلسه ای با رأی گیری هیئت مدیره تعیین و بنده، آقایان اوحدی و حسن خانی بعنوان اعضای اصلی انتخاب شدیم.
وی در ادامه افزود: در جلسه مطرح گردید که به خبرنگاران دو وام کوتاه مدت و بلند مدت توسط بانک ملی اهدا گردد و اعضاء هر کدام یک میلیون تومان سرمایه گذاری کنند و مدیریت وقت شعب بانک ملی نیز قول هایی داد که تا سقف ۱۵ میلیون تومان این وام ها پرداخت و تعاونی مسکن فعالیت خود را آغاز کند.
باقری خاطر نشان کرد: با ثبت نام ۵۱ نفر از اصحاب رسانه، هر کدام یک میلیون تومان به بانک توسعه تعاون واریز و در ادامه مدیریت شعب بانک ملی که قرار بود وام بپردازد با توجه به وعده هایی که داده بود متوجه شدیم که با مسئولین کرمان هماهنگ نکرده بود.
وی با اشاره به اینکه با سرمایه ۵۱ میلیون تومان موفق به خرید زمین نشدند یادآور شد: قرار بر این بود که با کمک ریاحی عضو شورای شهر رفسنجان که از بانیان تشکیل تعاونی بودند، شرکت تعاونی زمینی خریداری کند و شورای شهر و شهرداری در تغییر کاربری آن مساعد و تخفیف هایی که در حد اختیارات است بدهند تا تعاونی بتواند خدمتی به اصحاب رسانه کند؛ اما چون سرمایه شرکت ۵۱ میلیون تومان بود کاری به سرانجام نرسید.
عضو هیئت مدیره تعاونی مسکن خبرنگاران متذکر شد: پیشنهاد داده شد که زمینی برای اعضاء خریداری شود ولی نیاز به نقدینگی داشت و متأسفانه اکثریت آنان نمی توانستند بیش از یک میلیون تومان سرمایه گذاری کنند؛ به همین علت برخی خواستار انحلال شرکت شدند و ودیعه خود را پس گرفتند و برخی ماندگار شدند.
وی تصریح کرد: پیشنهاد داده شد که بانک توسعه تعاون وامی را بعلت سپرده ای که دو سال در اختیارش بود به اعضاء بدهد اما آنها طفره رفتند و علتش این بود که به افراد نمی توانند وام دهند ؛ چون این حساب یک حساب تعاونی است به تعاونی وام داده می شود و با توجه به اینکه تعاونی فعالیتی را شروع نکرده بود هیئت مدیره مصلحت ندانست وامی را بگیرد که برای پرداختش منابعی ندارد.
وی با بیان اینکه اعضاء با توجه به این گونه مشکلات به تدریج سپرده شان را پس گرفتند و از تعاونی خارج شدند گفت: حدود دو هفته قبل ۱۷ نفر از ۵۱ نفر در شرکت تعاونی باقی ماندند و تصمیم گرفته شد با توجه به این مسائل اعضاء مبلغ ۹۸۵ هزار تومان از یک میلیون را گرفته و ۲۰ هزار تومان را برای منحل نشدن در اختیار تعاونی قرار دهند؛ اما به دلیل عملی نشدن قول هایی که مسئولین مختلف برای حمایت داده بودند اعضاء توان سرمایه گذاری و حمایت از تعاونی را نداشتند و این بود که به سرانجام مطلوبی نرسید.
باقری در پاسخ به سوال خبرنگار “خانه خشتی”، در خصوص پیگیری اخیر شرکت تعاونی مسکن خبرنگاران بیان کرد: با مسئولین مختلف در خصوص این موضوع صحبت شده و چند موضوع مطرح و پیشنهاد گردیده که دوباره بتوانیم کار را از پیش گیریم اما احتمال گرفتن دوباره زمین و ساخت و ساز آن توسط تعاونی با توجه به هزینه های فعلی و با این سرمایه گذاری و ودیعه ای که همکاران می گذارند غیر ممکن است، شاید زمینی با نرخ مناسب در اختیار اعضاء تعاونی قرار دهیم که خودشان ساخت و ساز کنند.
وی با اشاره به اینکه اگر قانونی در این خصوص وجود داشته باشد عضویت جدید برای تعاونی مسکن پذیرفته می شود گفت: برای ۵۱ نفر از اعضاء که قبلأ عضو بوده اند برنامه ریزی کرده ایم که اگر عملیاتی شود به آنان این خدمت ارائه می گردد.
عضو هیئت مدیره تعاونی مسکن خبرنگاران، عدم تحقق وعده های مسئولین و توان ضعیف مالی همکاران را باعث عدم موفقیت تعاونی دانست و افزود: موفقیت هر شرکت در این است که اعضاء حداقل ۳۰ درصد هزینه ها را سرمایه گذاری کنند.