به گزارش خبرنگار “خانه خشتی“، چهاردهمین کنگره علوم خاک ایران با حضور گرجی رئیس انجمن علوم خاک ایران، ملکوتی چهره ماندگاه علوم خاک ایران، امیراخ ممدوف عضوUSDA، دکتر بازرگان رئیس موسسه تحقیقات خاک و آب کشور ، خرمالی عضو هییت علمی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، کلانتری مشاور رییس جمهور و دبیر کل خانه کشاورز ایران و جمعی از مسئولین شهرستان در محل سالن خیام دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان آغاز بکار کرد.
محمد علی دهقان رئیس دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان در ابتدای این مراسم اظهار داشت: این دانشگاه به عنوان میزبان برگزار کننده کنگره خاک انتخاب شده و پذیرای چهره های برتر علمی کشور در زمینه خاک است.
وی افزود: در حال حاضر دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان دارای ۱۰هزار دانشجو، ۲۸۰ عضو هییت علمی، نزدیک به ۳۲رشته کارشناسی و ۴۰رشته کارشناسی ارشد است و به عنوان دومین دانشگاه استان شناخته شده است.
دکتر دهقان رفسنجان را اولین تولیدکننده پسته دنیا دانست و بیان داشت: سالیانه ۱۰۰هزار تن پسته در این شهرستان تولید می شود و از لحاظ تعداد درختان بزرگترین جنگل مصنوعی را در رفسنجان دارا هستیم.
وی خاطر نشان کرد: مس سرچشمه بعنوان بزرگترین معدن روباز در رفسنجان قرار دارد و ۶۰درصد معادن مس استان در این شهرستان است.
رئیس دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان کم آبی را مهم ترین چالش شهرستان بیان کرد و گفت: ۵۷۰ میلیون متر مکعب در سال برداشت آب زیرزمینی داریم که ۵۰۰میلیون متر مکعب آن تغذیه نمی شوند و این باعث شده سفره های زیرزمینی منطقه هایی از رفسنجان بعلت کم آبی خشک شود.
وی افزود: راهکارهای مطرح شده از سوی دانشمندان در کنگره های علمی راه حلی برای رهایی از این بحران است و در چهاردهمین کنگره علوم خاک نیز چالش های رفسنجان بررسی می شود.
دهقان خاطر نشان کرد: اختتامیه این کنگره در روز چهارشنبه ۱۸ شهریورماه همزمان با روز دحوالارض برگزار خواهد شد.
در پایان از پشکسوتان عرصه علوم خاک کشور تجلیل شد.