به گزارش خبرنگار “خانه خشتی“، اگر سری به بازار های منطقه خود بزنید اولین نکته ای که توجه شما را به خود جلب می کند فروش لوازم عزاداری ،پیراهن مشکی، پارچه و پرچم ها و تبل و سنج ها است.
عشق مردم شهرستان رفسنجان به ائمه اطهار(ع) به خصوص حضرت امام حسین(ع) همچون سایر ایرانیان به گونه ای است که از چند روز قبل از آغاز دهه اول با نصب پارچه و پرچم های سیاه بر سر درب منازل و مغازه ها ، مساجد و ایستگاه های صلواتی خود را برای انجام مراسمات حزن و اندوه حسینی آماده می کنند.
به همت نوجوانان و جوانان در این ایام حسینیه ها ، تکایا و مساجد سیاه پوش می شوند و شرایطی فراهم شود تا عزادارن حسینی در مکانی مناسب به عزاداری بپردازند.
شب های محرم صدای نوحه خوانی و سینه زنی در جای جای این شهر به گوش می رسد و حال و هوای آن در ماه محرم به ویژه دهه اول کربلایی می شود.
مسئولان هیئت عزاداری با فراخوانی از نیروها و دست اندرکاران هیات آنها را برای برنامه ریزی مراسمات دعوت می کنند تا مواردی که برای کار نیاز است بررسی و پیگیری کنند.
برگزاری مجالس روضه و عزاداری در منازل از جمله آداب خاص مردم در ماه محرم و یک هفته پس از آن است.
در ماه محرم زنان دست از انجام کارهایی خیر مثل برگزاری مراسمات عزاداری خانگی و حضور باشکوه در مراسمات عزاداری برنمیدارند و بیشتر سعی دارند خود را با ذکر و تسبیح و نماز مانوس کنند.
از جمله آداب و رسوم مردم رفسنجان در ماه محرم پرهیز از برگزاری آیین ازدواج، جشن تولد و خرید لباس نو است.
هر محله دسته عزاداری مخصوص بە خود را دارد کە غالبا بە نام شهدای کربلا نامگذاری شده اند.
مرسوم است که ظهر روز تاسوعا و عاشورا بهترین غذای در مساجد و تکایا تهیه و پس از نماز جماعت ظهر و عصر و به همت جوانان بین عزاداران حسینی پخش می شود.
مراسم جوش زنی و گرداندن علم عزای حسینی نیز از سنت های دیرین عزاداری در روستاهای رفسنجان است که در روزهای تاسوعا و عاشورا برگزار می شود.
عکس و گزارش از : محمد کاظم حسینی