خانه خشتی:رییس جمهور با بیان اینکه کرامت، ارزش و آزادی انسان در نگاه اسلام هم عرض وحی الهی، معاد، عدل، امامت و رهبری است و در هیچ کجای دنیا کرامت انسان در این حد ارزشمند شمرده نشده است، گفت: حقوق اساسی ملت ایران در قانون اساسی قابل عرضه به همه دنیاست و باور بنده بر این است که در مقایسه حقوق اساسی ملتها در قوانین اساسی گوناگون مترقی ترین، الهی ترین و زیباترین حقوق اساسی، حقوق مردم ایران در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است.
خانه خشتی به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، دکتر محمود احمدی نژاد پیش از ظهر امروز (سه شنبه) در همایش سراسری قوه قضاییه که با حضور مسئولان عالی قضایی کشور در تالار قدس کتابخانه آستان قدس رضوی برگزار شد، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و نیمه شعبان به ملت ایران و جامعه بشری و گرامیداشت یاد و نام شهید مظلوم آیت الله بهشتی و ۷۲ تن از یاران وی تصریح کرد: نقش اساسی مرحوم شهید بهشتی در تبیین و ترویج اندیشه انقلاب اسلامی و تدوین آن در قالب قانون اساسی و همچنین ترسیم خط روشن قضاوت اسلامی در جایگاه اولین رییس قوه قضاییه جمهوری اسلامی بر کسی پوشیده نیست.
رییس جمهور با اشاره به اینکه بدون تردید انقلاب اسلامی بزرگترین و مهمترین تحول دوران معاصر در ایران و جهان است، اظهار داشت: انقلاب اسلامی ایران مردمی ترین و گسترده ترین موج انقلاب و تحول خواهی در جهان معاصر است.
دکتر احمدی نژاد با طرح این سوال که به راستی اهداف انقلاب اسلامی سال ۵۷ چه بود؟ اضافه کرد: اصولا انسان به طور فطری کمال جو و به دنبال خدایی شدن است و تحقق این خواست فطری در برپایی عدالت، آزادی و احیای کرامت انسانی است.
رییس جمهور با بیان اینکه در دوران حاکمیت طاغوت بسیاری از مظاهر موجودیت و شخصیت ملت ایران پایمال شد، خاطرنشان کرد: حاکمیت تبعیض و شکل گیری طبقه هزار فامیل و برخوردار از ثروت سرشار و حقوق گسترده و بالا و در مقابل تحقیر شخصیت ملت ایران و فقر گسترده و چپاول بی سابقه ثروت ملت، فرصت شکوفایی و بالندگی را از این ملت سلب کرده بود.
رییس جمهور با بیان اینکه وابستگی حاکمیت به بیگانگان و دشمنان، نقض گسترده استقلال کشور همراه با خفقان گسترده و شکنجه بی حد و مرز در زندان های ساواک، دادگاه های نظامی و سرکوب اندیشه، تفکر و هر نوع حرکت عدالت طلبانه و آزادی خواهانه ملی و مردمی، فرصت اعتلای ملت را از بین برده بود، گفت: ملت بزرگ و تاریخ ساز ایران یک بار دیگر و مانند هزار و ۴۰۰ سال قبل تحقق همه آمال و آرزوهای خود یعنی عدالت، آزادی و برخورداری از کرامت انسانی و پیشرفت و تعالی را در اسلام ناب محمدی جستجو کرد و به آن ایمان آورد.
دکتر احمدی نژاد با بیان اینکه اسلامی که امام خمینی (ره) آن را رهبری و به ملت ایران عرضه کرد، همان اسلامی است که تحت لوای آن به همه انسان ها احترام گذاشته شده، حقوق و نظر آنها را محترم شمرده شده و به آن اصالت داده می شود و امام راحل می فرماید که “میزان رای ملت است”، تصریح کرد: این اسلام، همان مکتبی است که امام متقینش از شدت عدالت در محراب، به شهادت می رسد و حاضر نیست دانه ای را به ظلم از دهان موری بگیرد.
رییس جمهور افزود: این اسلام، اسلامی است که رهبرانش با وجود اینکه اندیشه های آنها، حق مطلق بود، اما آن را به نزدیکترین افراد خانواده خود نیز تحمیل نکردند؛ اسلام ضامن آبرو، احترام، آزادی و کرامت آحاد مردم است.
دکتر احمدی نژاد با بیان اینکه این اسلام در برابر سیری عده ای قلیل و گرسنگی توده های مردم فریاد می زند و تیغ تیز عدالت را بر سر تبعیض و بی عدالتی فرود می آورد، خاطرنشان کرد: رهبران این اسلام با سادگی، پاکی و زندگی در سطح پایین ترین طبقات اجتماعی و در بین ملت، همواره همراه و برای مردم بوده و رفاه خود را فدای برخورداری جامعه می کنند؛ اسلامی که با مجرم زندانی و قاتل امام خود نیز به احترام رفتار می کند و اجازه ظلم و بی عدالتی به او را نمی دهد.
رییس جمهور با بیان اینکه آن اسلامی که مد نظر انقلاب بود، اسلامی است که امام معصومش حتی یک عبارت تبعیض آلود را از قاضی نپذیرفته و دادگاه را ترک می کند، اظهار داشت: این اسلام همانی است که دائماً مردم، حقوق اساسی، اصالت اراده و کرامت آنها را مورد تاکید قرار می دهد و اسلامی است که امامش حکومت را پاکی، خدمتگزاری به مردم، فداکاری در راه صیانت از حقوق آنان و اجرای عدالت می نامد.
دکتر احمدی نژاد با بیان اینکه ملت ایران تحقق همه آرمانها و آرزوهای چند صد ساله خود را در این اسلام دید و به ندای امام راحل لبیک گفت و حرکت کرد و همه موجودیت، جان، مال و آرامش خود را در طبق اخلاص گذاشت و به انقلاب هدیه کرد، گفت: ملت ایران، حرکت کرد تا با برپایی ارزشهای الهی، جامعه الگو و نمونه ای بسازد و راه را برای حاکمیت جهانی توحید و عدالت و عشق باز کند.
رییس جمهور با تاکید بر اینکه به گواهی امام راحل و مقام معظم رهبری، ملت وفادار ایران همواره ماموریت خود را به خوبی انجام داده و هیچ گاه در این مسیر کوتاهی نکرده و کم نگذاشته است، اظهار داشت: مناسبت هایی همچون هفته قوه قضاییه برای این است که ما همواره مسئولیت خطیر انقلابی خود را یادآوری و وضعیت خود را با آن اهداف و ارزشها ارزیابی کنیم.
دکتر احمدی نژاد با بیان اینکه هرگز نباید خود را با شرق و غرب و یا کشورهای همسایه و دور و نزدیک مقایسه کنیم و در صورت ضرورت باید این مقایسه تنها با برجستگی ها و نقاط اصلی قوت و نه با نقاط ضعف آنها صورت گیرد، افزود: باید خود را با اصل انقلاب در قیاس قرار دهیم، چرا که مدعی یک مکتب هستیم؛ انقلاب برای انقلاب و یا حکومت و یا جابجایی در قدرت و چهره ها نیست، که اگر این طور باشد در نقطه مقابل حقیقت انقلاب است.
رییس جمهور با اشاره به اینکه اصل حکومت برای برپایی عدالت، احقاق حقوق و آزادی های مردم، صیانت از کرامت ملت و ترویج پاکی و یگانه پرستی است، تصریح کرد: بی تردید رضایت مردم و مقبولیت نظام، معادل مشروعیت آن و به همان اهمیت است؛ حکومت اگر به اجرای عدالت و احقاق حق منجر نشود به گفته مولای عدالت خواهان از عطسه بز بی ارزش تر است.
دکتر احمدی نژاد با تاکید بر اینکه مبادا ارزشهای انقلاب و حقوق مردم در پس کوچه های گرایشات و ادبیات قدرت و ثروت به لق لقه زبان ها و تعارفات سیاسی تبدیل شود و یا فرهنگ حقیقی اسلام و انقلاب در جامعه و حکومت مهجور گردد، گفت: مبادا جناح بندی های قدرت و ثروت جای حق و باطل بنشیند و تعصبات گروهی و حزبی، مشروعیت یافته و مانع از مشاهده حقیقت شود.
رییس جمهور با بیان اینکه در دوره انقلاب زمانی بود که افراد را برای پذیرش مسئولیت تحت فشار اخلاقی و تکلیف شرعی قرار می دادند و زمانی بود که افرادی فداکارانه شبانه روز کار کرده و حقوقی نمی خواستند و یا اینکه پس از دریافت آن مازاد نیاز خود را به بیت المال بر می گرداندند، خاطرنشان کرد: بر اساس مبانی انقلاب پارتی بازی و یا هزینه کردن و تبلیغات پرخرج برای رسیدن به مناصب حکومتی، ضد ارزش و مترود است و زمانی بود که با مشاهده تبعیض و بی عدالتی و یا نقض حقوق مردم، چهره ها برافروخته و فریادها بلند می شد.
دکتر احمدی نژاد با تاکید بر اینکه مبادا این حقایق و ارزشها در پیچ و خم توجیهات بی پایه و حتی تحت عنوان حفظ نظام در حاشیه قرار بگیرد، گفت: حفظ نظام مکتبی، به حفظ و زنده نگه داشتن و پایبندی به همین ارزشها وابسته بوده و صیانت از حقوق و آزادی های مردم و اجرای عدالت بهترین حافظ کشور و نظام است؛ چرا که اساساً نظام بدون اجرای عدالت و صیانت از حقوق مردم، نظام نیست.
رییس جمهور با بیان اینکه همه باید در خلوت خود و خدا، خود را با این حقایق بسنجیم، خاطرنشان کرد: باید در ارزیابی خود به این نکته توجه کنیم که خداوند می بیند و قضاوت نهایی با اوست و مسلم این است که خدا را نمی شود فریب داد و یا به نحوی و با ملاحظاتی ساکت کرد؛ خداوند با هیچ کس خویشاوندی ندارد و تضمین های او صرفا در رعایت موازین، اصول و حرکت در مسیر درست است.
دکتر احمدی نژاد در بخش دیگری از سخنان خود درباره برخی از حقوق ملت و مسئولیت های حکومت در قانون اساسی با بیان اینکه شهید مظلوم بهشتی با مدیریت الهی خود قانون اساسی را به عنوان سند افتخار و میراث ماندگار انقلاب به ثبت رساند؛ اظهار داشت: هر بار که مواد قانون اساسی را مرور می کنیم می بینیم که اسلام ناب محمدی (ص) چه عظمتی دارد و چه سرمایه عظیمی در اختیار ماست؛ حقوق اساسی ملت ایران در قانون اساسی قابل عرضه به همه دنیاست و باور بنده بر این است که در مقایسه حقوق اساسی ملتها در قوانین اساسی گوناگون مترقی ترین، الهی ترین و زیباترین حقوق اساسی، حقوق مردم ایران در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است.
وی با اشاره بر اینکه بر اساس اصل دوم قانون اساسی، جمهوری اسلامی نظامی است بر پایه ایمان به خدای یکتا، اختصاص حاکمیت و تشریع به خداوند و لزوم تسلیم در برابر امر او و نیز بر پایه وحی الهی و نقش بنیادین آن در بیان قوانین، معاد و نقش سازنده آن در سیر تکاملی انسان به سوی خدا، عدل الهی در خلقت و تشریع، امامت و رهبری مستمر و نقش اساسی آن در دوام انقلاب اسلامی و کرامت و ارزش والای انسان و آزادی توام با مسئولیت در برابر خدا، تاکید کرد: این به معنای آن است که کرامت، ارزش و آزادی انسان در نگاه اسلام هم عرض وحی الهی، معاد، عدل، امامت و رهبری است؛ در کجای دنیا کرامت انسان در این حد ارزشمند شمرده شده است.
رییس جمهور اضافه کرد: این اصول از راه اجتهاد مستمر فقهای جامع الشرایط بر اساس کتاب و سنت، استفاده از علوم و فنون و تجارب پیشرفته بشری و تلاش در پیشبرد آنها و با نفی هر گونه ستمگری، ستم کشی، سلطه گری و سلطه پذیری تحصیل شده و قسط، عدل و استقلال سیاسی، اقتصادی ، اجتماعی، فرهنگی و همبستگی ملی را تامین می کند.
رییس جمهور تصریح کرد: بر اساس اصل سوم قانون اساسی دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است، برای نیل به اهداف مذکور در اصل دوم، همه امکانات خود را برای ایجاد محیط مساعد در رشد فضائل اخلاقی بر اساس ایمان، تقوا و مبارزه با کلیه مظاهر فساد و تباهی، بالا بردن سطح آگاهی های عمومی در همه زمینه ها با استفاده صحیح از مطبوعات، رسانه های گروهی و وسائل دیگر، آموزش و پرورش در تمام سطوح و تسهیل و تامین آموزش عالی، محو هر گونه استبداد، خودکامگی و انحصار طلبی، تامین آزادی های سیاسی و اجتماعی در حدود قانون، مشارکت عامه مردم در تعیین سرنوشت سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، رفع تبعیضات ناروا و ایجاد امکانات عادلانه برای همه در تمام زمینه های مادی و معنوی و تامین حقوق همه جانبه افراد از زن و مرد و ایجاد امنیت قضایی عادلانه برای همه و تساوی عموم در برابر قانون به کار گیرد.
دکتر احمدی نژاد همچنین تصریح کرد: بر اساس اصل ششم قانون اساسی در جمهوری اسلامی ایران امور کشور باید با اتکاء به آرای عمومی اداره شود و انتخاب رییس جمهور، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اعضای شوراها و نظایر آن از راه انتخابات یا همه پرسی در مواردی که در اصول دیگر قانون اساسی معین شده، انجام شود.
رییس جمهور اظهار داشت: در اصل نهم قانون اساسی آمده است که در جمهوری اسلامی ایران آزادی و استقلال، وحدت و تمامیت ارضی کشور از یکدیگر تفکیک ناپذیر بوده و حفظ آنها وظیفه دولت و آحاد ملت است؛ هیچ فرد یا گروه یا مقامی حق ندارد به نام استفاده از آزادی به استقلال سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، نظامی و تمامیت ارضی ایران کمترین خدشه ای وارد کند و هیچ مقامی حق ندارد به نام حفظ استقلال و تمامیت ارضی کشور آزادی های مشروع را هر چند با وضع قوانین و مقررات سلب کند.
دکتر احمدی نژاد تاکید کرد: بعید می دانم در قانون اساسی کشوری این طور از آزادی های مشروع مردم دفاع شده باشد.
رییس جمهور با اشاره به اصل نوزدهم قانون اساسی تصریح کرد: بر اساس این اصل مردم ایران از هر قوم و قبیله که باشند از حقوق مساوی برخوردار بوده و رنگ، نژاد، زبان و مانند اینها سبب امتیاز نخواهد بود.
دکتر احمدی نژاد اظهار داشت: بر اساس اصل بیستم قانون اساسی همه افراد ملت اعم از زن و مرد در تحت حمایت یکسان قانون قرار دارند و از همه حقوق انسانی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با رعایت موازین اسلام برخوردار هستند.
رییس جمهور ادامه داد: بر اساس اصل ۲۲ قانون اساسی حیثیت، جان، مال، حقوق، مسکن و شغل اشخاص از تعرض مصون است مگر در مواردی که قانون برای آن تجویز کند.
دکتر احمدی نژاد اصل بیست و سوم قانون اساسی را از افتخارات این قانون برشمرد و تصریح کرد: بر اساس این اصل تفتیش عقاید، ممنوع بوده و هیچ کس را نمی توان به صرف داشتن عقیده ای مورد تعرض و مواخذه قرار داد.
رییس جمهور افزود: بر اساس اصل بیست و هفتم قانون اساسی، تشکیل اجتماعات و راهپیمایی ها بدون حمل سلاح به شرط آنکه مخل مبانی اسلام نباشد، آزاد است که برای تصویب این اصل در مجلس خبرگان قانون اساسی بحث ها و گفتگوهای زیادی مطرح شد.
دکتر احمدی نژاد تصریح کرد: اینکه به خاطر به خطر افتادن یک مسئول یا فرمانداری، ملت حق تشکیل اجتماعات نداشته باشند، موضوعی بود که مورد بحث قرار گرفت؛ هزاران بخشدار و فرماندار، فدای حاکمیت اسلام ناب هستند.
رییس جمهور در بیان اصل ۳۲ قانون اساسی گفت: بر اساس این اصل هیچ کس را نمی توان دستگیر کرد، مگر به حکم و ترتیبی که قانون معین می کند. در صورت بازداشت موضوع اتهام باید با ذکر دلایل بلافاصله، کتباً به متهم ابلاغ و تفهیم شود و حداکثر ظرف مدت ۲۴ ساعت، پرونده مقدماتی به مراجع صالحه قضایی ارسال و مقدمات محاکمه در اسرع وقت فراهم گردد؛ متخلف از این اصل طبق قانون مجازات می شود.
دکتر احمدی نژاد افزود: بر اساس اصل ۳۶ قانون اساسی حکم به مجازات و اجرای آن باید تنها از طریق دادگاه صالح و به موجب قانون باشد و البته قانون هم عطف بماسبق نمی شود.
رییس جمهور تصریح کرد: بر اساس اصل ۳۷ قانون اساسی، اصل بر برائت است و هیچ کس از نظر قانون مجرم شناخته نمی شود، مگر اینکه جرم او در دادگاه صالح، ثابت گردد.
دکتر احمدی نژاد اصل سی و هشتم قانون اساسی را به عنوان سند افتخار اندیشه ناب ناظر بر قانون اساسی جمهوری اسلامی دانست و تصریح کرد: بر اساس این اصل هر گونه شکنجه برای گرفتن اقرار و یا کسب اطلاع، ممنوع است و اجبار شخص به شهادت، اقرار یا سوگند مجاز نبوده و چنین شهادت، اقرار و سوگندی فاقد ارزش و اعتبار است که متخلف از آن طبق قانون مجازات می شود.
رییس جمهور با بیان اینکه اصل ۳۸ قانون اساسی از اصولی است که در زمان تصویب ساعت ها وقت را به خود اختصاص داد، به بیان مشروح مذاکرات صورت گرفته در جلسه تصویب این اصل پرداخت و خاطرنشان کرد: این اصل را می توان در جوامع بشری به عنوان نگاه انقلاب اسلامی، به حقوق و کرامت انسان، مطرح و به آن افتخار کرد.
دکتر احمدی نژاد اظهار داشت: همچنین بر اساس اصل ۳۹ قانون اساسی هتک حرمت و حیثیت کسی که به حکم قانون دستگیر، بازداشت، زندانی و یا تبعید شده، به هر صورت که باشد، ممنوع و موجب مجازات است، که امروز می بینیم به طور معمول هر کس متهم می شود، آبروی آن فرد به طور جدی در خطر می افتد.
رییس جمهور تصریح کرد: حقوق اساسی و آزادی مردم و حرمت اشخاص و عدالت، آنقدر مهم است که در اصل ۱۲۱ قانون اساسی، رییس جمهور طی سوگند شرعی، ملزم به صیانت آنها می شود و بیان می کند که خود را وقف خدمت به مردم و اعتلای کشور، ترویج دین و اخلاق، پشتیبانی از حق و گسترش عدالت، کرده و از هر گونه خودکامگی، پرهیز داشته و از آزادی و حرمت اشخاص و حقوقی که قانون اساسی برای ملت شناخته است، حمایت کند.
دکتر احمدی نژاد با بیان اینکه متن و تار و پود قانون اساسی میثاق ملی، سند افتخار و مبنای قانونی تمامی ارزیابی هاست، گفت: همه مسئولیم و باید دائماً خود را با این معیارها و ارزشها، ارزیابی کنیم.
رییس جمهور تصریح کرد: روشن است که مسئولیت قوه قضاییه، مسئولیتی محوری است؛ خدای متعال خود بزرگترین قاضی بوده و امر قضاوت مسئولیت انبیاء و اولیاء الهی است.
دکتر احمدی نژاد اظهار داشت: در سلسله مراتب نظام اجتماعی، اول قانون عادلانه، جامع و مانع قرار دارد و پس از آن قضاوت صحیح، عادلانه و سریع؛ در حقیقت یک قطره عدالت جامعه را احیاء می کند.
رییس جمهور افزود: برخی از صاحبنظرانی که در مورد دایره نفوذ ولایت فقیه اختلاف نظر دارند، قضاوت را از مسلمات مسئولیت فقیه می دانند و شاید به همین دلیل است که در جمهوری اسلامی، قوه قضاییه به طور کامل تحت نظر فقیه حاکم و با نصب مستقیم او مستقر می شود.
دکتر احمدی نژاد با بیان اینکه بنده نمی خواهم نقش سایر دستگاه ها و سایر قوا را در اجرای عدالت و در برنامه ریزی و یا قانون نویسی و اجرای درست کمرنگ کرده و یا نادیده بگیریم، خاطرنشان کرد: قطعاً جایگاه و نقش قضاوت بی بدیل است و ویژگی هایی که برای قاضی برشمرده شده برای قانون گذار و یا مجری نیامده است؛ این بدان معنا نیست که آنان نباید از این ویژگی ها برخوردار باشند، بلکه برخورداری از آنها برای قاضی الزامی است و اصل ۱۶۴ قانون اساسی لوازم استقرار قاضی و صیانت از مسئولیت و نقش او را به خوبی مشخص کرده است.
رییس جمهور با بیان اینکه همه باید برای صیانت از اصول نورانی اسلام ناب که در قانون اساسی آمده تلاش کنیم، اظهار امیدواری کرد با ایمان به خدا و عشق به آینده روشن بشریت، یعنی حاکمیت نهایی عدالت و توحید تحت زعامت یگانه هستی، حضرت مهدی (عج) کشور را در طراز انقلاب اسلامی و بر اساس اهداف و معیارهای اعلامی انقلاب اسلامی سال ۵۷ اداره کرده و هر روز خود را به آن معیارها نزدیک تر کنیم.