به گزارش خبرنگار “خانه خشتی“، ناصر کلانتری در حاشیه افتتاح مرکز بهداشتی امام علی(ع) رفسنجان ضمن تقدیر از تلاش های دانشگاه علوم پزشکی این شهرستان اظهار داشت: اساس هر کاری مدیریت منابع مختلف است و این هماهنگی که در رفسنجان دیده می شود مصداق عملی مدیریت مناسب در عملکرد است .
وی با بیان اینکه یکی از حیطه هایی که می تواند جامعه را دچار تشنج کند بحث سلامت است تصریح کرد: توجه به سلامت مردم ، رضایت عمومی و کاهش پرداخت از جیب مردم جزو الویت سوم دولت قرار دارد .
کلانتری امنیت ، آموزش و سلامت را از مباحث حاکمیتی برشمرد وگفت: برخورداری از سلامت حق همه مردم است و در کنار آن تکلیفی بر دوش آنان قرار دارد که باید به آن عمل شود.
وی ارتقای سلامت را یکی از مهمترین مباحث حوزه سلامت برشمرد و گفت: مردم باید توانمند شوند و بر سلامت خود تسلط یابند اینکه مردم خودشان بدانند چه بخورند و یا چه نوع آداب و رفتاری داشته باشند اساس کار سلامت و مصداق عملی مشارکت مردم در آن است.
کلانتری با بیان اینکه خیرین کار بزرگی انجام می دهند و دست یاری در تامین زیر ساخت های سلامت می رسانند خاطر نشان کرد: اما اگر این افراد مراقب خودشان نباشند ساخته ها چه کمکی به سلامتی آنها می کند.
وی افزود: باید توانمند سازی مردم الویت کار در طرح تحول نظام سلامت قرار گیرد تا نیاز مردم به سطوح بالاتر کاهش یابد.
قائم مقام بهداشتی وزارت بهداشت پیشگیری از بیمارها و شناسایی به موقع را دیگر حلقه های تحول سلامت عنوان کرد و گفت: با غربالگری می توان انسانهایی که از بیماری خود اطلاع ندارند را بیابیم و از عوارض بعدی آن جلوگیری کنیم.
وی ادامه داد: مسئله بیماری های غیرواگیردار اساس کار است و ۸۰ درصد علت مرگ و میر ها بیماریهای غیر واگیردار مزمن هستند.
کلانتری به طرح تحول نظام سلامت و پروژه های افتتاحی این طرح در ۱۴ ماه گذشته اشاره کرد و گفت: کار بزرگی با همت و تلاش همکاران در سطح دانشگاه های علوم پزشکی صورت گرفته و مدیریت بهینه منابع نیز اصل این کار بوده است.
تنظیم:مریم مرادی