اسد: ما به‌خاطر چند دلار تسلیم تحریم‌ها نمی‌شویم، تا آخر مقاومت می‌کنیم

  • شناسه خبر: 8911
اسد: ما به‌خاطر چند دلار تسلیم تحریم‌ها نمی‌شویم، تا آخر مقاومت می‌کنیم

خانه خشتی: رئیس جمهور سوریه در بخش چهارم مصاحبه خود با یکی از روزنامه های ترکیه به تشریح تاثیرات خلأ امنیتی ناشی از فعالیت تروریست‌های مورد حمایت غرب و اعراب در سوریه پرداخت و اعلام کرد که در مقابل تحریم‌ها تسلیم نمی‌شود. خانه خشتی به نقل ازفارس ، روزنامه جمهوریت ترکیه در مصاحبه‌ای مشروح با […]

خانه » آخرین اخبار » اسد: ما به‌خاطر چند دلار تسلیم تحریم‌ها نمی‌شویم، تا آخر مقاومت می‌کنیم

خانه خشتی: رئیس جمهور سوریه در بخش چهارم مصاحبه خود با یکی از روزنامه های ترکیه به تشریح تاثیرات خلأ امنیتی ناشی از فعالیت تروریست‌های مورد حمایت غرب و اعراب در سوریه پرداخت و اعلام کرد که در مقابل تحریم‌ها تسلیم نمی‌شود.

خانه خشتی به نقل ازفارس ، روزنامه جمهوریت ترکیه در مصاحبه‌ای مشروح با بشار اسد رئیس جمهور سوریه دیدگاه وی را در زمینه های مختلف از جمله ماجرای سرنگونی جنگنده ترکیه توسط دفاع هوایی سوریه، دلایل تغییر موضع آشکار اردوغان در قبال سوریه، طرح‌ها و حساب‌های غرب و برخی کشورهای منطقه در مورد سوریه جویا شد و پاسخ‌های اسد را در سه بخش مجزا منتشر ساخت.

روزنامه جمهوریت در بخش چهارم این مصاحبه با اسد به بررسی مسائل تروریستی من‌جمله گروه تروریستی پ‌ک‌ک و تاثیرات خلاء امنیتی ایجاد شده توسط ائتلاف غربی-عربی در سوریه پرداخت که در ذیل مشروح آن می‌آید.

خلأ امنیتی تنها به سود تروریست‌هاست

جمهوریت: گفته می شود پ ک ک در سوریه تحت عنوان یک نام دیگر سازمان یافته است. و باز ادعا می شود که در پس پرده تشدید وقایع تروریستی در دوران اخیر در ترکیه نیز دولت شما حضور دارد. نظر شما در این باره چیست؟

بشار اسد: این ادعاها درست نیست. شاید کسانی که این گونه فکر می‌کنند در صدد خائن جلوه دادن ما هستند. اما ما خائن و بی‌رحم نیستیم. کسانی که این ادعاها را مطرح می‌کنند، در واقع احساس درونی خود را برملا می کنند. کما اینکه اگر ما هم با همین منطق فکر کنیم، باید بگوییم اعضای القاعده که در سوریه فعالیت می کنند از سوی عده‌ای به خاک سوریه فرستاده شده‌اند. می‌خواهم بگویم که اصل مسئله این است که اگر شما مشکلی امنیتی دارید، آن را به هر شکلی که دلتان خواست می‌توانید آنالیز کنید. یعنی اگر در چنین شرایطی خلأی در منطقه وجود دارد، قابلیت تحرک گروه های تروریستی افزایش می یابد.

فکرش را بکنید، در حالی که ما در سوریه با تحولات و وقایع داخلی درگیر هستیم کار و زندگی خود را رها کنیم و عده‌ای را بفرستیم تا به مردم ترکیه آسیب بزنند. به نظر شما اینکار چه اندازه منطقی است؟ در ترکیه خلأ امنیتی وجود دارد و این هم نتیجه سیاست‌های داخلی و خارجی حزب حاکم عدالت و توسعه است. فرافکنی مشکلات داخلی به خارج و متهم ساختن دیگران امری ساده است. اگر من مشکل داشته باشم، این مشکل به طور طبیعی به همسایه من هم منعکس خواهد شد. کما اینکه اگر تو هم مشکلی داشته باشی این مشکل به من منعکس می شود. این امر کاملا طبیعی است. وقتی ما با مشکلاتی بزرگ در درون خود مشغول هستیم طبیعی است که نمی توانیم به حل مشکلات شما کمک کنیم.

جمهوریت: منظورتان از کمک چیست؟ می‌توانید کمی بیشتر توضیح دهید؟

بشار اسد : منظور من مبارزه به همراه ترکیه علیه پ‌ک‌ک است. من برای اینکه بتوانم از شما در مقابل پ‌ک‌ک حفاظت کنم، قبل از هر چیز باید بتوانم از خودم حفاظت کنم، اما وقتی نمی‌توانم خودم را حفظ کنم چطور می‌توانم به شما کمک نمایم.

جمهوریت: من می خواستم فراتر از مبارزه مشترک، در مورد ادعاهای حمایت از پ‌ک‌ک توسط دولت دمشق سوال کنم.

بشار اسد: هرکس مدرکی در این زمینه دارد، رو کند. ترکیه ۳۰ سال است که با پ‌ک‌ک می جنگد. اصولا نیازی نیست که من اعضای پ‌ک‌ک را روانه کنم. وقتی که رابطه ما با ترکیه خیلی خوب بود و با ارتش ترکیه همکاری می‌کردیم هم پ‌ک‌ک علیه ترکیه عملیات می‌کرد. امروز در حالی که ما به دردسر افتاده‌ایم و این خلأ امنیتی ایجاد شده، تشدید فعالیت‌های این گروه امری عادی است.

جمهوریت: مسئله کردها به کدام سمت و سو می‌رود؟

بشار اسد: می‌دانید که منطقه‌ای که در آن قرار داریم تا چه حد پیچیده و تودرتو است. هر جامعه‌ای، گروهی خواستار زندگی بر اساس فرهنگ خودش است. این امر به نوعی غنای فرهنگی است و امری سالم است. اما در اینجا مسئله این است که برخی آمدند و تلاش کردند از این مسئله بهره برداری کنند، لذا تفاوت های فرهنگی با منافع ملی تعارض پیدا کرد. حال چه خواهد شد؟ به عقیده من یک کشور قدرت خود را از تنوع قومی، مذهبی و فرهنگی و غنا و همراهی اینها می گیرد. هیچ دولتی نباید اینها را عامل ترس و نگرانی ببیند. اینها باید به عنوان غنا تلقی شده و بر این اساس رفتار شود.

جمهوریت: آیا در میان مدت و یا دراز مدت پیش بینی تاسیس یک دولت کرد در منطقه را می کنید؟

بشار اسد: فکر نمی‌کنم در هیچ کشوری چنین جدایی پیش آید. اگر چنین احتمالی مطرح شود، در این صورت نه تنها یکی، بلکه چندین کشور جدید در منطقه متولد خواهد شد. یعنی هر گروه قومی و هر گروه مذهبی خواستار دولت خاص خودش خواهد شد. اما من فکر نمی‌کنم مردم ما خواهان چنین چیزی باشند. ما هزاران سال است که در کنار یکدیگر زندگی کرده‌ایم، اما چرا در دوران اخیر این حرف‌ها مطرح شده، باید به بررسی آن پرداخت. علت این امر، مداخله کشورهای استعمارگر است. شما از تحولات منطقه از دوران لورنس عربستان تاکنون باخبرید. ما خواهان زندگی بر اساس احترام متقابل هستیم. اگر در تمام جغرافیای منطقه بر اساس اصل مساوات حرکت کنیم این بحران را پشت سر خواهیم گذاشت. می توانیم مرزهایی که امپریالیست ها کشیده اند را از میان برداریم.

از ترکیه به جای کالای تجاری، تروریست صادر می‌شود

جمهوریت: بحران بین دو کشور روباط تجاری را تا چه حد تحت تاثیر قرار داده است؟

بشار اسد: متاسفانه در حالی که یک وقتی به دلیل تجارت با ترکیه مناطق مرزی ما احیا شده بود، امروز از سوی ترکیه به سوریه تروریست های مسلح صادر می شود. در حالی که قبلا با دولت ترکیه در مورد پروژه ای بزرگ به توافق رسیده بودیم. بر اساس این پروژه قرار بود در طول مرز مشترکمان طرح های زیربنایی اجرا کنیم، اما متاسفانه این قبیل پروژه ها با تروریسم سنخیتی ندارد.

هویتمان را با یک تکه نان معاوضه نمی‌کنیم

جمهوریت: تحریم های اقتصادی سوریه را تا چه حد تحت تاثیر قرار می دهد؟ تا کجا می توانید مقاومت کنید؟

بشار اسد: آنها هر چقدر که می خواهند تحریم اعمال کنند، اما هرکس این را بداند که ما هرگز افتخارمان را، حاکمیت ملی مان را و هویت مان را به یک تکه نان معاوضه نمی‌فروشیم، تا به آخر مقاومت می‌کنیم. همه این را خواهند دید. ما به خاطر چند دلار تسلیم نمی‌شویم. آنها هر چقدر می خواهند تحریم اعمال کنند، اما به نتیجه نخواهند رسید. ملت ما در این مورد آگاه است.

برچسب ها:
تلگرام
دیدگاه‌ها
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خانه خشتی منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
در جواب نظر :

اخبار ویژه
اخبار رفسنجان