به گزارش “خانه خشتی“، این روز ها یکی از برنامه های کاندیداهای مجلس شورای اسلامی ارائه برنامه ها می باشد. اما موضوعی که باید در نظر گرفت این است که برنامه ها بایستی قابلیت اجرایی شدن داشته باشند. جدا از اینکه قصد نداریم به این موضوع بپردازیم که آیا اصلا در وظایف نماینده مجلس دادن بعضی از قول ها وجود دارد و یا خیر. یکی از شروط اینکه یک برنامه قابلیت اجرایی داشته باشد این است که با اطلاع از اسناد بالادستی نظام تدوین شده باشد. یکی از سوالاتی که در میزگرد انتخاباتی جامعه اسلامی دانشگاه ولی عصر(عج) مطرح شد این بود که برنامه ششم توسعه از سوی دولت به مجلس داده شده و قرار است توسط مجلس جدید تایید شود، با توجه به ارائه برنامه ششم توسعه توسط دولت در هفته اخیر بهترین نقاط ضعف و قدرت این برنامه را تبیین بفرمایید. در پاسخ به این سوال آقای سید محمد حسینی و حجت الاسلام نوذری نشان دادند که به این موضوع توجه نموده اند. در ادامه به پاسخ شش تن از نامزدین انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی که حاضر شدند در این میزگرد حضور یابند را اشاره و قضاوت را به شما خواننده محترم واگذار می کنیم.
محمد حسین اسماعیلی:
یکی از نقاط قوت تعامل سازنده در حوزه بین الملل است که در این دولت استارت آن خورده شده؛ تعاملی که تحت اشرافیت ولی فقیه است و باید شان و منزلت ایرانی اسلامی ما را بالاببرد.
علیرضا بهرام پور:
برنامه ها در کشور در حد مناسب دیده می شوند و مشکل در اجراست من برای این سوال پاسخی را نمی دانم.
محمد رضا توحیدی پور:
من جزئیات این سند را مطالعه نکردم
حسنی پور:
باید دید که آیا برنامه پنجم توسعه درست انجام شده است
ما سند چشم انداز و طرح های خوب می دهیم اما باید دید اجرای آن چطور بوده است.
سید محمد حسینی:
این برنامه دارای اشکلات فراوانی در بخش فرهنگی و دانشگاهی است، در بحث فرهنگ نگاه جامع وجود ندارد و حتی در بعضی موارد حتی وظایف حاکمیتی هم تصدی گری تلقی شده و به غیر دولت می خواهد واگذار شود که این شایسته نیست.
به عنوان مثال برای اعطای مجوز کتاب، موسیقی و فیلم نمی شود گفت که کسی جوابگو نباشد هم اکنون که جوابگو هستیم در کشور مسئله ایجاد می شود تا اینکه کسی پاسخگو هم نباشد.
این برنامه همچنین در مسائل معیشتی، اقتصادی، ادغام ها و … نیاز به بررسی دقیق دارد و در غیر اینصورت ریل گذاری هایی خواهد شد که دولت بعد را هم با مشکل مواجه خواهد کرد.
حجت الاسلام نوذری فردوسیه:
ایشان ضمن اشاره به به نقاط قوت سند چشم انداز توسعه برنامه ششم بیان داشت: بند ۸ تبصره ۹ این برنامه از بزرگترین نقاط ضعف آن است و بدترین اهانت به دانشجویان شده و مخالف قانون اساسی است.
لازم به ذکر سایر نامزدهای نمایندگی حوزه انتخابیه رفسنجان حاضر به شرکت در کرسی پرسش و پاسخ نشدند.