محمد رزاقی مدیر داخلی خانه حاج آقا علی در رفسنجان در گفت و گو با خانه خشتی، جابجایی گلدسته های ابتدای روستای تاریخی قاسم آباد، انتقال دکل مخابراتی و حذف ساخت و ساز های جدید از جمله ساختمان های با سقف شیروانی اطراف مجوعه بنای خشتی حاج آقا علی را از موانع ثبت جهانی شدن این مجموعه برشمرد و اظهار داشت: در صورت رفع این موقعیت های خاص پیرامون مجموعه این مکان به گفته ی معاون فرهنگی سازمان میراث فرهنگی آماده ثبت جهانی خواهد شد.
وی با بیان اینکه ساخت و سازهای جدید در داخل مجموعه خانه حاج آقا علی با ثبت جهانی شدن این مجموعه منافاتی ندارد تصریح کرد: حتی با بازدید نماینده یونسکو از مجموعه تاکنون هیچ مشکلی پیش نیامده است؛ به جز تنها چند ایراد که مرتبط به موقعیت های داخلی مجموعه بود و به سرعت برطرف شد.
رزاقی خاطر نشان کرد: کارشناسان میراث فرهنگی به صورت مستمر از این بنای خشتی و مراحل بازسازی و مرمت آن بازدید می کنند و با بررسی و تحلیل کارشناسان متخصص تاکنون مشکلی پیش نیامده است و اگر از نظر فنی مشکلی پیش آید بلافاصله برطرف خواهد شد.
رزاقی با بیان اینکه از سوی مسئولین اوقاف شهرستان و موسسه اجرایی بنیاد توسعه و عمران موقوفات استان تلاش های بسیاری در جهت ثبت جهانی شدن این مجموعه صورت میگیرد خاطر نشان کرد: مجموعه خانه حاج اقا علی در مرداد سال ۷۴ ثبت آثار ملی شد و مسئولین درصدد هستند تا تلاش های ثبت جهانی شدن آن نیز به ثمر برسد.
وی گلدسته های ابتدای روستای قاسم آباد را نماد موقوفه این روستا و دارای قدمتی بیش از ۳۰ سال دانست و گفت: در برنامه ریزی صورت گرفته مکان این گلدسته ها به ورودی حسینیه و یا گلزار شهدای روستا منتقل خواهد شد.
رزاقی افزود: در گذشته همه ی مجموعه شامل بازار، آن انبار، مسجد، حسینیه، یخدان، حمام، کاروانسرا و خانه ی حاج آقا علی در یک بافت قرار داشته و متاسفانه به علت عدم کارشناسی های لازم بلواری در میان آنها احداث گردید و بافت به هم ریخته شده است.
وی با بیان اینکه در گذشته تنها ورودی قاسم آباد قلعه و بازار بوده است تصریح کرد: برج های قلعه که نماد تاریخی بودن روستا هستند در سال های ۸۹ تا ۹۱ از سوی سازمان کل میراث فرهنگی و میراث فرهنگی شهرستان رفسنجان بازسازی و مرمت شد.
مدیر داخلی این بنای خشتی همچنین از حمایت های ملانوری فرماندار رفسنجان در روند بازسازی و مرمت مجموعه بنای حاج آقا علی قدردانی کرد.
رزاقی در پاسخ به این سوال که آیا مجموعه خانه حاج آقا رفسنجان بزرگترین بنای خشتی در جهان محسوب می شود بیان داشت: با توجه به گمانه زنی های میراث فرهنگی در ساخت این خانه بیش از ۳۰ میلیون خشت خام بکار رفته است و چنین رقمی در ساخت یک خانه شخصی در دنیا وجود ندارد می توان این بنا را بزرگترین خانه خشتی جهان دانست.
وی افزود: گردشگران خارجی که تاکنون از این بنا دیدن کرده اند نیز اذعان داشتند که تاکنون چنین خانه ای را در هیچ کجای دنیا مشاهده نکردند.
رزاقی در ادامه با بیان اینکه سال گذشته در ایام تعطیلات نوروزی نزدیک به ۱۲ هزار بازدید کننده از مجموعه بازدید کردند خاطر نشان کرد: امسال بیش از ۱۹ هزار نفر از بزرگترین بنای خشتی جهان در رفسنجان بازدید کردند و این بازدید ها تا بیستم فروردین هم ادامه دارد.
وی بیشترین بازدید کننده از خانه حاج آقا علی رفسنجان در ایام نوروز ۱۳۹۵ را از شهرهای تهران، شیراز، اصفهان و تبریز دانست.