گزارش/
ما رفسنجانی ها چقدر سم بخوریم؟
آب آشامیدنی رفسنجان به دلیل وجود آرسنیک بیش از حد مجاز ، یکی از آلوده ترین آب ها است و مصرف طولانی مدت این آب مرگ تدریجی را به دنبال دارد.
به گزارش خانه خشتی، آرسنیک یکی از سمی ترین عناصر در جهان است، وجود آرسنیک در مواد غذایی به ویژه آب می تواند خطر جدی برای سلامتی انسان باشد.
به گفته نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی، در حدود ۷ سال پیش مطالعات و تحقیقات از نظر میزان سطح آرسنیک در آب آشامیدنی رفسنجان انجام و مشخص شد که حدود ۸ تا ۱۰ برابر حد مجاز آرسنیک در آب آشامیدنی این شهرستان وجود دارد.
این یک نگرانی عمده است چرا که آب مایه حیات بیش از ۳۰۰ هزار نفر جمعیت در رفسنجان است.
حسین آذین آرسنیک را فلزی سنگین و خطرناک در آب رفسنجان عنوان می کند که میزان این عنصر از حد مجاز بین ۸ تا ۱۰ برابر بیشتر در آب آشامیدنی رفسنجان وجود دارد.
وی بیان می کند: این آب اگر به صورت مزمن مصرف شود برروی سیستم مغز و کبد انسان تأثیر گذار است به گونه ای که باعث ایجاد بیماری هایی مانند بیماری کبدی، آلزایمر و … می شود.
وی با بیان اینکه در حدود ۷ سال قبل آب آشامیدنی رفسنجان توسط مسئولین بهداشتی این شهرستان از نظر کیفیت و وجود آرسنیک مورد آزمایش قرار گرفت و وجود این عنصر خطرناک مثبت ارزیابی شد. بیان کرد: مستندات را برای بیان راهکاری مناسب به وزارت نیرو ارسال کردیم و با انها در این رابطه مذاکره کردیم که برای آنها نیز این ماجرا تعجب برانگیز بود.
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی افزود: پس از آن چندین جلسه با شرکت آب و فاضلاب کشور و وزارت نیرو در راستای رفع این مشکل صورت گرفت و قرار شد در بیش از ۵۰ نقطه از شهرستان رفسنجان تصفیه خانه های برای ارتقاء کیفیت آب رفسنجان ایجاد شوند.
این مسئول با بیان اینکه وزارتخانه نیرو متحمل این بار مالی نمی شود و برای این موضوع نیز قرار شد تصفیه خانه مرکزی در این شهرستان ایجاد شود اظهار کرد: در این راستا با یکی از شرکتها مذاکره کردیم تا تصفیه خانه مرکزی برای تصفیه کل آب رفسنجان ایجاد و مردم بتوانند آب سالم و بدون آرسنیک را تهیه و استفاده کنند.
آذین گفت: برای تصفیه هر متر مکعب آب ۱۱ هزار ریال هزینه در بر دارد که مردم رفسنجان برای نجات از مصرف آب آرسنیک دار حاضرند این هزینه را بپردازند زیرا که آب دارای بیش از۸ برابر میزان مجاز، ارسنیک است.
وی خاطرنشان کرد: در دوره دهم مجلس شورای اسلامی با نماینده منتخب مردم پی گیری های لازم جهت ایجاد تصفیه خانه مرکزی انجام می شود.
اذین گفت: آرسنیک موجود در آب با مصرف از راه خوردن جذب بدن می شود و نیز از طریق شستشو نیز با پوست تماس می گیرد و موجب بیماریهای پوستی نیز می شود.
فرماندار رفسنجان هم معتقد است که آب آشامیدنی رفسنجان دارای آرسنیک که ممکن است سلامتی افراد را به خطر بیندازد.
وی در گفت و گوبا خبرنگار ما گفت: برای سالم سازی این آب از سال گذشته پی گیری های لازم انجام و قرارشده که در فاز اول در ۵۰ نقطه از شهر دستگاه هایی برای تصفیه این آب نصب شوند.
وی با اشاره به اینکه در روزهای آینده ۵ دستگاه و بقیه تا پایان امسال نصب خواهند شد افزود: برای هر دستگاه هزینه ای بالغ بر یک میلیارد ریال صرف شده است و همچنین در نظر است تا یکصد دستگاه در این شهر نصب شود تا مردم به راحتی بتوانند آب سالم را تهیه نمایند.
حمید ملانوری بیان کرد: در این دستگاه ها آرسنیک و مواد مضر را از آب جدا و مواد معدنی و مفید بدن به این آب اضافه خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: در فاز اول برای اجرایی شدن این طرح و نصب ۵۰ دستگاه تصفیه کن، بیش از ۵۰ میلیارد ریال هزینه در بر دارد.
فرماندار رفسنجان ادامه داد: در حال حاضر این طرح در حال اجرا است .
وی همچنین ایجاد تصفیه خانه مرکزی در این شهرستان را پیشنهادی دانست که مسئولین پیگیر آن نیز هستند تا برای سالم سازی این آب در سراسر شهرستان گامهای موثری برداشته باشند.
ملانوری تأکید کرد: اگر تصفیه خانه مرکزی ایجاد شود آب استحصالی از این تصفیه خانه در لوله های منازل جریان میابد که در این صورت این آبِ دارای مواد معدنی مفید، صرف شستشوی حیات، آبیاری باغچه، شستشوی ماشین و … می شود که به صرفه نیست و با تصفیه خانه های کوچک در سطح شهرستان مردم می توانند آب سالم را تهیه و برای مصارف پخت و پز و آشامیدنی به کار گیرند این طوری دیگر آب برای شستشوی ماشین و … هدر نمی رود.
گزارش: مریم رضایی
آرسنیک