به گزارش خانه خشتی، علی اصغر فانی در جمع فرهنگیان رفسنجان که عصر امروز در سالن شهدای دانش آموز اداره آموزش و پرورش برگزار شد، با گرامیداشت یاد و خاطره ی ۳۶ هزار شهید دانش آموز و قریب به ۵ هزار شهید معلم اظهار داشت: امام خمینی(ره) در زمان طاغوتیان به فکر تحویل گرفتن آموزش و پرورش بودند چون می دانستند اگر این را داشته باشند همه چیز دارند.
وی افزود: امروز به برکت انقلاب و خون شهدا آموزش و پرورش در اختیار ما است که نسل و مدیران آینده را تربیت می کند.
فانی تصریح کرد: ۱۳ میلیون دانش آموز امروز در کشور امور آینده کشور را به دست خواهند گرفت و بزرگترین سرمایه کشور فرزندان آن است.
وی ادامه داد: انتقال فرهنگ یکی از کارکردهای مهم آموزش و پرورش است و معلم و مدیریت و فضای آموزشی نیز ارکان آموزش و پرورش را تشکیل می دهد.
وزیر آموزش و پرورش خاطر نشان کرد: اگر در مجموعه ای فضای آموزشی کافی نباشد در نظام تعلیم و تربیت نقص ایجاد می کند اما آن را تعطیل نمی کند اما اگر معلم نباشد آموزش هم تعطیل می شود و به همین دلیل می گوییم آموزش و پرورش مهمترین دستگاه هر کشور است .
وی افزود: همه تلاش وزارت آموزش و پرورش و دولت باید این باشد که حرف معلم را گوش دهند و مشکلات او را حل کنند این یک استدلال است نه یک شعار؛ اگر رضایت معلم حل شود مشکل و انحرافات اخلاقی هم رفع می شود.
فانی تصریح کرد: معلم کردار، رفتار و سکوتش بر یک دانش آموز تأثیر می گذارد و آموزش و پرورش در وجود یک معلم خلاصه می شود معلم به جای اینکه خطابه بگوید با رفتار و وقت شناسی و احترام به دانش اموز و جلب رضایت او بردانش آموز تأثیر می گزارد.
وی ادامه داد: من افتخار می کنم که معلمان ،نسل آینده کشور را می سازند هرچه سطح انگیزش و مهارتهای حرفه ای معلم افزایش یابد سطح علمی در جنبه های مختلف افزایش می یابد.
فانی بیان کرد: تبعیض طولانی بیش از ۶۰ سال بین معلمین و سایر کارکنان وجود داشته و جامعه ی فرهنگیان کشور انتظار ندارند که این دولت ظرف دو سال و ۸ ماه تمام این تفاوتها را حل کند .
وی کمبود نیروی انسانی را مطرح کرد و گفت : انتقال نیرو از جنوب کشور به رفسنجان محقق می شود که بخشی از نیروها امکان پذیر است اما به شکل مطلق نمی توان این کار را کرد.
وزیر آموزش و پرورش خاطر نشان کرد: سیاستی از دو سال پیش مبنی از استخدام از بوم برای بوم در آموزش و پرورش اجرا می شود که یک اقدام استراتژیک در کشور است و ازمونهای دانشگاه فرهنگیان بر اساس این سیاست است.
وی افزود: در زمینه تفاوت حقوق معلمان و آموزش عالی در طرح رتبه بندی بر اساس طرح تحول بنیادین دنبال می شود تا این فاصله ها کمتر شود.
فانی تصریح کرد: استخدام فرزندان فرهنگیان از دو سال پیش اعلام شد که در استخدام در شرایط مساوی در اولویت قرار دارند.
وی یادآور شد: تدریس مدیر و معاون به دلیل تامین نیروی انسانس در برخی مدارس صورت می گیرد و تا زمان حل مشکل کمبود نیرو از سوی فارغ التحصیلان دانشگاه فرهنگیان این روند ادامه دارد و به تدریج از تدریس معاف خواهند شد.