خانه خشتی گزارش می دهد؛
آغاز برداشت دست رنج یک ساله کشاورزان رفسنجانی و باز هم حرف های شعارگونه
به گزارش خانه خشتی، فصل برداشت پسته از ۸۵ هزار هکتار باغ پسته در شهرستان رفسنجان، امسال به خاطر شرایط جوی چند روزی زودتر آغاز شده است و تا اواخر مهرماه ادامه دارد.
رفسنجان از لحاظ تولید پسته رتبه اول در کشور را داراست، پیش بینی شده است که از ۱۶۰ هزار تن پسته ای که در سراسر کشور تولید می شود بیش از ۴۰ هزار تن آن در رفسنجان برداشت شود ، در واقع ۵۰ درصد پسته استان متعلق به رفسنجان است.
با این وجود برخی کشاروزان رفسنجانی امسال را سال پسته نمی دانند اما می شود همین اندک محصول را با قیمت مناسب از روی دست آنان برداشت ،در این چند سال اخیر کشاورزان از قیمت هایی که برای پسته تعیین شده ناراضی بوده اند.
مسعود معین یکی از کشاورزان و تاجران پسته رفسنجان در گفت و گو با خبرنگار ما مسائل مالی و تامین حداقل مخارج تولید را مهمترین دغدغه کشاورز در این زمان دانست و گفت: امسال سال بدی برای پسته است محصول کاهش یافته و از طرفی بازار هم در وضعیتی حتی بدتر از تولید است.
وی افزود: در این زمان هیچ سازمانی آمادگی ندارد که بخواهد به کمک کشاورز بیاید، دولت توانایی مالی ندارد که بخواهد پسته را خریداری و انبار کند تا مانع افت قیمت آن در بازار شود بلکه بایستی از سوی مسئولین مربوط از خردادماه برنامه ریزی های لازم صورت میگرفت.
معین خاطر نشان کرد: الان هر حرفی زده شود شعارگونه است و نمی تواند هیچ کمکی به کشاروز بکند.
وی گفت: تجار پسته هم در وضعیت خوبی قرار ندارند و دلشان می خواهد کشاروز از فروش محصولش راضی باشد.
به گفته ی حسین رضایی مدیر جهاد کشاورزی رفسنجان قیمت جهانی پسته همواره ثابت است و امسال نیز نوسانات زیادی نداشته است.
وی حفظ بازارهای پسته ایران را یکی از راهکار مناسب در مقابل رقبای این عرصه در دنیا برشمرد.
رضایی تغذیه مناسب درخت و بالابردن بهره وری را دو مسئله مهم عنوان کرد که در صورت رعایت کشاورزان در این دو زمینه می توان شاهد عملکرد بهتری در سال آینده باشیم.
به گفته رضایی ۱۴۰ واحد مکانیزه ضبط پسته در این شهرستان وجود دارد که امر خدمات فرآوری بهداشتی را انجام می دهند که ازکشاورزان خواسته می شود پسته خود را تحویل این ترمینالها دهند که از لحاظ بهداشتی فرآوری مطلوبی انجام شود.
امسال تعداد ۳۰ هزار بهره بردار در رفسنجان برای برداشت محصول خود از حدود ۵۶۰ هزارکارگر استفاده می کنند.