۲۳ میلیارد ریال اعتبار برای لایروبی قنات های راویز رفسنجان اختصاص یافت
سرپرست فرمانداری رفسنجان گفت: برای لایروبی قنات های ۲۰ روستای دهستان راویز از توابع این شهرستان ۲۳ میلیارد ریال اختصاص یافت.
به گزارش خانه خشتی حسین رضایی در جمع مردم دهستان راویز در حسینیه حوم الدین این منطقه بیان کرد: با فراهم کردن زیرساخت های یک منطقه مهاجرت معکوس، رشد و توسعه اتفاق می افتد.
وی ادامه داد: نانوایی های راویز باید به کارت خوان هوشمند مجهز شوند، کشت های جایگزین هم در این منطقه فعال شود.
رضایی اظهار کرد: با توجه به اینکه ۹۹ درصد آب کشاورزی در این منطقه از محل قنات ها تأمین می شود لایروبی قنات های ۲۰ روستای فاقد دهیاری با اعتبار ۲۳ میلیارد ریال از محل ارزش افزوده را پیگیری و جذب و به کار خواهیم گرفت تا بحث کشاورزی رونق یابد.
وی بیان کرد: تغییر الگوی کشت می تواند به رونق منطقه کمک کند؛ با تغییر اقلیم آب و هوا بهتر است ارقام پسته جدید از جمله احمدآقایی و اکبری جایگزین ارقام قدیم شود، کشت های زعفران، زرشک، عناب و گل گاوزبان توسعه یابد؛ این منطقه نیازمند اشتغال در حوزه مشاغل خرد است که پیگیری می شود تا اهالی این منطقه بتوانند با مشاغل خرد درآمد کسب کنند.
سرپرست فرمانداری رفسنجان با اشاره به اینکه مسیر جاده ای راویز صعب العبور است و ارسال کودهای تغذیه ای به این منطقه مشکل است گفت: باید برای این موضوع تدابیر لازم اندیشیده شود تا با هموار کردن مسیر مسایل تغذیه ای گیاهان گشاورزی هم رفع شود.
محمدرضا رحمانی معاون برنامه ریزی فرمانداری رفسنجان هم در این جمع گفت: رفسنجان دارای دو منطقه محروم خنامان و راویز است که بیش از ۴۰ سال است که فراموش شده اند باید به مسایل آن ها رسیدگی کرد.
وی افزود: با مجتمع مس سرچشمه رفسنجان جهت راهسازی مناطق محروم رایزنی کردیم آن ها هم موافقت کردند که تجهیزات و ماشین آلات را در اختیار قرار دهند تا مسیرهای تردد صعب العبور بازگشایی، بازسازی و تعمیر شوند.
۱۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات مجلس به راویز رفسنجان اختصاص یافت
حجت الاسلام حسین جلالی نیز در جمع مردم دهستان راویز در حسینیه حوم الدین اظهار داشت: یکی از دغدغه های این منطقه تنش های آبی است که چاه آب شرب تا مرداد امسال حفاری شود و در صورت داشتن آب؛ شبکه انتقال، تا اسفند ماه اجرایی شود.
وی در مورد مسایل مخابراتی این منطقه هم تصریح کرد: دکل مخابراتی دره کردی که مناطق کشکوئیه و جودی را پوش دهد تا شهریور امسال فونداسیون آن نصب می شود.
حجت الاسلام جلالی بیان کرد: لایروبی قنات های این منطقه هم قرار است با کمک رمانداری اجرا شود؛ تا منطقه آباد شود.
وی همچنین گفت: برای برق رسانی و رفع مشکلات این حوزه ۵ میلیارد ریال اختصاص یافته از طرفی تیرهای برق این منطقه نیز فرسوده هستند که با مشارک دهیاری ها و شوراهای اسلامی روستاهای تحت پوشش راویز و نیز اداره برق این تیرها تعمیر و بازسازی می شوند تا روشنایی معابر تأمین شود.
حجت الاسلام جلالی با اشاره به اینکه در روستاهای کم جمعیت عشایر نشین راویز که زیر ۱۰ خانوار هستند برق آن ها از طریق واگذاری کیف های پنل خورشیدی تأمین می شود.
وی در بحث روستاهای فاقد دهیاری هم افزود: این روستاها شناسایی و طرح هادی آن ها تدوین شود تا با کمک اداره بنیاد مسکن اجرایی شود.
وی در مورد گازرسانی به راویز هم گفت: آذر امسال کار مطالعاتی، نقشه برداری آن انجام می شود و آذر ماه سال آینده مشعل گاز در این منطقه روشن می شود و اهالی می توانند از این نعمت برخوردار شوند.
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: باید برای نشاط و شادابی جوانان منطقه ۲ خانه ورزش و چمن مصنوعی این منطقه راه اندازی شود.
وی تصریح کرد: از محل اعتبارات حقوق تملکی مجلس شورای اسلامی ۱۰ میلیارد ریال برای رفع مسایلی مانند حوزه ورزش، فرهنگی، جاده سازی و غیره اختصاص می دهیم تا جذب و به کار گرفته شود.
خسارت دام های تلف شده در راویز ناشی از آلایندگی مس پرداخت می شود
جلالی با اشاره به اینکه دامداران منطقه خاتون آباد بابت دام های تلف شده خود ناشی از آلایندگی مس خسارت دریافت می کنند افزود: برای دامداران منطقه راویز نیز باید بابت تلف شدن دام های خود ناشی از دود آلایندگی مس، تدابیری اندیشیده شود تا خسارت دریافت کنند لذا پیگیری های لازم انجام می شود.
وی در ادامه گفت: برخی مناطق بکر و گردشگری در راویز ناشناخته اند که باید شناسایی و شناسنامه دار شوند.
نماینده مجلس شورای اسلامی بیان کرد: درخت انجیر هزار ترکه که قدمتی ۳۰۰ ساله دارد و مردم زیادی از میوه این درخت تناول می کنند باید شناسنامه دار شود همچنین درخت دیگری به نام انجیر پاکش هم قدمتی چند صد ساله دارد که باید شناسنامه دار شود.
عکس از: محمدرضا ریاحی
انتهای پیام/